Image
Image
7725
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/2520/281433700_5185074294886917_75835839693810047_n-1655801072.jpg

AKVARIJ PIRAN

Kidričevo nabrežje 4, 6330 Piran, Obalno-kraška, Slovenija

Galerija slik

Predstavitev

Dobrodošli v podvodni svet Severnega Jadrana!

Akvarij Piran je del Centra znanosti UP, ki združuje enote, namenjene predstavitvi znanstveno-raziskovalnega dela Univerze na Primorskem širši javnosti. V akvariju se tako lahko potopite v podmorski svet Severnega Jadrana, v Arheološkem parku Simonov zaliv pa si lahko ogledate kako je življenje na našem področju potekalo nekoč.

V vseh enotah so dobrodošli tako posamezniki kot skupine, obiski so posebno prilagojeni obiskom osnovnih in srednjih šol.

V Akvariju Piran se boste pobližje spoznali z edinstvenim podmorskim svetom Severnega Jadrana. V njem domuje okoli 140 različnih vrst organizmov, med katerimi so številčno najbolj zastopane ribe, okoli 60 vrst.

V večjih akvarijih lahko opazujete tako jate rib odprtega morja, na primer brancine, ciplje, orade in druge plavalke kot tudi jate rib, ki se raje zadržujejo v obalnem pasu, to so črniki, salpe, kavali, fratri, špari in druge.

Iz lukenj skalnega grebena vas bodo mrko pogledali ugorji, murene, ob njih pa radovedne kirnije. V manjših akvarijih se skrivajo številne babice, sprehajalčki, usnjače, pirke, volkci, prisesniki. Z nekaj sreče in natančnim očesom boste opazili celo sramežljivce peščenega in muljastega dna, ki nam iz peska težko pokažejo kaj več kot le štrleče oči ali plavut; to so morski listi, zvezdogled, morski zmaj.

Seveda je tu še par dolgonosih morskih konjičkov, ki nas občasno očarajo s svojim paritvenim plesom, navadni morski psi, morska mačka in balestra. Ne manjkajo niti številni raki, od drobne žagaste kozice pa vse do mogočnega jastoga in raroga. Akvarije si delijo s številnimi mehkužci, tako školjkami in polži kot hobotnico in sipami.

K barvitosti in razgibanosti akvarijev vsekakor prispevajo tudi številne vrste spužev, ožigalkarjev in predvsem iglokožcev, kot so morske zvezde, kumare, ježki ter kačjerepi.


 
ODPRTO

Tor - Ned: 10.00 - 17.00

 
 

SKUPINE

V akvariju so dobrodošle tudi skupine – tako različnih starosti, kot zanimanj in sestav. Skupino predstavlja najmanj 10 oseb.

Zaradi organizacije dela prosimo, da se vodene skupine najavite preko e-pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Kidričevo nabrežje 4, 6330 Piran, Obalno-kraška, Slovenija

Dodatna kontaktna okna

Naziv:
Univerza na Primorskem | Center znanosti
Davčna št.:
71633065
Naslov:
Titov trg 4
Občina:
LNG_KOPER
Država:
LNG_SLOVENIJA
Poslovna enota:
Akvarij Piran
Govorimo:
SI
EN
HR
RS
BA
De
IT
Mobitel:
+38670 775 598
Mobitel:
+38651 602 554
Telefon:
+386(0)5 6713490
E-mail:
akvarij.piran@guest.arnes.si

Socialna omrežja