POMOČ OB ŽALOVANJU, DRUŠTVO DOTIK SOČUTJA, MOZIRJE

Lepa Njiva 26, 3330 Mozirje, Savinjska
Pokaži pot
 • Naziv:
 • Društvo za pomoč, za druženje in soustvarjanje boljšega življenja, Dotik sočutja
 • Naslov:
 • Lepa Njiva 26, 3330 Mozirje
 • Davčna št.:
 • 59348542
 • Plačilna platforma:
 • IBAN SI56 0510 0801 5669 275 (odprt 12.12.2016, ABANKA d.d.)
 • Odgovorna oseba:
 • Danica Stropnik
 • Kontaktna oseba:
 • Danica Stropnik
 • E-mail:
 • Govorimo:

Društvo Dotik sočutja vam nudi podporo v težkih dneh.

Vsak se slej ko prej sreča z izgubo ljubljene osebe, razen, da umre tako mlad, da vsi njegovi dragi še niso končali zemeljskega življenja. Naša duša ve, da bo nekoč prišlo do ločitve, zato se umrljiva osebnost boji tega, se izogiba pogovorom in celo ljudem, ki so utrpeli izgubo. Če ne veš, če ne vidiš, če ne slišiš, potem tega morda ni. Zato si večina od nas zatiska oči, dokler ne poči, dokler popolnoma nepripravljen ne izgubiš nekoga, brez katerega si ne moreš predstavljati svojega življenja.
Pa se zgodi nesreča nekje na drugem koncu sveta in naša osebnost se tolaži, aja tam daleč. Pa zboli nekdo na drugem koncu države in podleže bolezni, pa zopet naša osebnost reče, aja tam na drugem koncu dežele. Potihem pa upa, da smrt nikoli ne potrka v bližini. In se zgodi sosedu, sodelavcu in smrt postane resničnost, nekaj, kar ne izbira ne kraja, ne časa, ne ljudi. Je povsod in je del nas. Kako premagati strah pred izgubo naših ljubljenih in kako premagati strah svojega lastnega konca? To je pravzaprav najgloblje vprašanje, ki bi se ga moral vsak čimprej vprašati. Ah, s tem se bom ukvarjal, ko bom star, ko bom bližje koncu. Toda kdo ti zagotavlja starost, kako veš, da boš imel čas? Normalno, naša osebnost se izogiba tej tematiki, dokler le lahko.
Pa pride dan, ko si na vrsti ti.....Izgubiš nekoga, ki ga imaš brezpogojno rad. Nekoga, ki ti polepša sive dni in te osrečuje. Nekoga, ki živi s tabo že vrsto let in ti pomaga. Nekoga, ki je mlajši in poln življenja. Morda celo svojega otroka, ki je rastel v tebi.
Takrat pa zastane korak, za trenutek celo dih. Lahko celo nekaj umre v nas in odide z ljubljeno osebo. Sledijo težki dnevi žalovanja, iskanja odgovorov, iskanja tolažbe.
Ljudje smo narejeni tako, da iščemo srečo. V nas je vedno hotenje po boljšem počutju. In ko pridejo težki dnevi, polni žalosti, ne vidimo rešitve. Takrat je tako zelo pomembno, da vemo in občutimo, da nismo sami. Ne rabimo pomilovanja, rabimo sočutje, nekoga, ki čuti z nami. Brez pametovanja, brez velikih besed, z nežnim dotikom sočutja.

Tukaj sem, da te objamem,
Tukaj sem, da ti povem, da nisi sam.
S teboj sem, nasloni svoje utrujeno telo name in v tišini ali v besedi bom s teboj.

Predstavitev knjige: Dotik sočutja iz večnosti

Vsaka knjiga je lahko ključ, ki odpira bralčevo srce. Tudi ta knjiga je namenjena, da skozi resnično zgodbo o mami in sinu, o njuni povezavi, ki je niti smrt ne more ločiti, v vas aktivira srčne energije. Te energije so sočutje, brezpogojna ljubezen, hvaležnost, cenjenje.
Napisana je v obliki priročnika za žalujoče, za vse tiste, ki bi radi razumeli žalujoče, za tiste, ki bi radi razumeli trpljenje, preizkušnje, našo dvojno naravo in smisel življenja.

O vsem tem sem se spraševala in počasi učila v teh sedmih letih, ko sem stopila na pot žalovanja, nato na pot osebnostne in duhovne rasti. In ravno ta pot me je pripeljala do odgovorov, ki so mi zacelili globoko rano.
Živimo v času, ko se postopoma dviguje naša zavest, ko smo željni takšnih pogovorov.
Vljudno vas vabim v svojo družbo, da se skupaj z mano dotaknete svojega srca, svoje duše, kjer so skriti vaši odgovori!

 

Klepet ob kavi: https://www.youtube.com/watch?v=u-NPBxX4p6U

Vir: https://www.facebook.com/DotikSocutja

Ključne besede:

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je podjetje brez mnenj. Bodite prvi!

© 2006 - 2018 Vse pravice pridržane, zasebno lastništvo www.info-slovenija.si