Image
Image
962
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/8859/25647.jpg

TEČAJ JADRALNEGA PADALSTVA

Šmihel 5, 5261 , Šempas, Goriška

Galerija slik

Predstavitev

JADRALNO PADALSTVO

Tandem polet z jadralnim padalom KRASNO DARILO

TANDEM POLET Z JADRALNIM PADALOM Z INŠTRUKTORJEM

Uživajte v letenju kot ptica v tandemu z jadralnim padalom!

Letite z najboljšimi slovenskimi  piloti!

Tandemski poleti z jadralnim padalom!

Zelo preprosto in varno

Možnost fotografiranja in snemanja videa iz zraka

Leti potekajo v mirnih vremenskih razmerah

Preproste smernice se pridobijo pred letom

TANDEM z jadralnim padalom!

Letalski tandemski poleti v prvem razredu:

Trajanje: odvisno od vzletišča

Sprostitveni tandemski polet z jadralnim padalom in lepim pogledom na slovensko pokrajino. Pristanek v dolino ali na vrh gore.


Tandemski poleti z jadralnim padalom

Letenje z jadralnim padalom je od vsega letalstva najbližje tistemu kar doživljajo ptice. Preletavanje pobočij in uživanje ob pogledih na okoliške hribe je tisto, kar želijo mnogi. Najhitrejša pot do poleta z jadralnim padalom je polet v tandemu z izkušenim pilotom.

Varnost. Vsi poleti se izvajajo z najnovejšimi jadralnimi padali in najnovejšo opremo. Vsi piloti so učitelji letenja oz. zelo izkušeni tandemski piloti z licenco. Posebno pozornost posvečamo ugodnim vetrnim razmeram,ne samo zaradi varnosti pač pa tudi zato, da lahko postrežemo s kar največ užitkov ob letenju.

Dolžina poleta. Vsi tandemski piloti so navdušeni letalci, zato poskušajo v zraku ostati tako dolgo, kot je le mogoče. Vse je odvisno od vremena in termike, tako lahko polet traja od 15 do 45 minut.

Ne Pozabi. Priporočamo Vam, da s pomočjo fotografije trajno ohranite prelep razgled na svet s ptičje perspektive. Na Vašo željo lahko fotografiranje prevzame tudi pilot,. tako imate priložnost, da posname tudi sliko Vas v zraku.

Vzletna mesta. Za vzletno mesto poleta s tandemom se dogovorimo kakšen dan pred poletom, upoštevamo Vaše želje, kje in kdaj bi radi leteli. Možni so vsi štarti v Sloveniji, najpogosteje pa uporabljamo štart Lijak, Kovk,Kobala, Čaven. Poslovna darila Polete s tandemom organiziramo tudi za celotna podjetja. Če imate v mislih večje število poletov, Vas prosimo, da nam to sporočite pravočasno, saj bomo tako lahko zagotovili dovolj veliko število pilotov za tekoče izvajanje poletov.

Darilni bon. Mogoče ste kdaj v zagati in ne veste, kaj bi podarili ob različnih priložnostih. Rešitev je, naročite darilni bon za tandemski polet ali začetniški tečaj. Vse kar potrebujete je le dogovor glede termina in športno obleko.

Prijave in dodatna vprašanja sprejemamo na GSM 031 327 953 ali na e.mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Lijak


Lijak je vzletišče na robu Vipavske doline, tik ob meji z Italijo. Dostop je mogoč po cesti Kromberk- Ravnica-Trnovo ali pa Nova Gorica –Solkan- Ravnica Trnovo. Približno 1kilometer pred Trnovim je parkirišče. Od tu je do vzletišča 5-10 minut hoje po ravnem. Dostop do vzletišča z avtomobili je prepovedan, rezerviran za vozila nujne pomoči, lastnike parcel, tekmovanja in vzdrževalna dela.
Vzletišče je travnato,široko, urejeno in primerno za vse pilote.

Pogoji za letenje so zelo ugodni,saj je jadranje možno tudi pozimi, celo ko je višje v vipavski dolini burja.
Vzletišče uporablja mnogo jadralnih padalcev, predvsem ko so vremenski pogoji drugje po Sloveniji neugodni. Na Lijaku je večkrat prisotnih več šol jadralnega padalstva s svojimi tečajniki, ki se šele izobražujejo za varno letenje.Vse pilote prosimo za strpnost tako v zraku kot na tleh. Prosimo, da smeti odnesete s seboj v dolino in ne onesnažujete okolja in vzletišča.

Vsako prvo soboto v februarju organiziramo informativni dan za ljudi, ki jih zanima jadralno padalstvo!


Tečaji

Šola letenja z jadralnimi padali POLET Nova Gorica

1. Intenzivni tečaji
2. Majhne skupine
3. Individualni pristop
4. Učbenik

Začetni tečaj

- 6-9 dni
- Spoznavanje opreme
- Priprava padala
- Vzlet
- Pristanek
- Zavoji
- Letenje do višine 150 m
- Teoretično predavanje
- Učbenik letenja z jadralnimi padali
- Uporaba vse opreme

Začetni tečaj je namenjen vsem, ki bi radi samostojno poleteli z jadralnim padalom. Obsega približno sedem vadbenih dni po tri do pet ur na različnih šolskih terenih. V letenje z jadralnim padalom Vas bomo uvajali postopno, od tekanja po tleh, prvih nekaj metrov dolgih poletov, pa do letenja 150 m visoko.Prva teoretična poglavja približajo aerodinamiko, meteorologijo, tehniko letenja z jadralnim padalom, pravila gibanja v zraku. Cena vključuje teoretično in praktično učenje, Priročnik za letenje z jadralnimi padali, uporabo vse letalne opreme za ves čas tečaja.

Nadaljevalni tečaj

- 50 višinskih letov
- Predelava programa nadaljevalnega tečaja
- Pridobivanje izkušenj za samostojno varno letenje
- Izpopolnjevanje teorije
- Priprava na izpit
- Uporaba opreme za prvih 10 letov
- Določeni dnevi tečaja
- Skupna letenja tudi po končanem tečaju

Nadaljevalni tečaj pa je za tiste , ki so se odločili, da bodo postali samostojni jadralni padalci in si želijo pridobiti tudi ustrezno dovoljenje. Nadaljevalni tečaj obsega 50 višinskih letov s predpisanim vadbenim programom na različnih vzletiščih. Posvetimo se pobočnemu jadranju, uporabi reševalnega padala, utrdimo zanesljivost vzletanja in pristajanja, tehnike hitrega spuščanja. Na nadaljevalnem tečaju se tudi precej več posvečamo teoretičnim vsebinam. Zaključni del je priprava na izpit. Cena vključuje: šolanje in uporabo letalne opreme za prvih 10 letov, spremstvo učitelja 50 letov in pripravo na izpit.

Naši tečaji temeljijo na individualnem delu. Skupine so majhne - do šest oseb. Prednost so stalni dnevi nadaljevalnega tečaja - dvakrat tedensko popoldan in po dogovoru tudi ob vikendih. Tudi po opravljenem izpitu so piloti dobrodošli na naših skupnih letenjih, tako, da tudi prve samostojne polete opravijo v varni družbi.
Info

Brezplačni informativni dan: Damjan Pregelj 031 327 953
Prijave in termini začetnih tečajev: Damjan Pregelj 031 327 953
Prijave in termini nadaljevalnih tečajev:Damjan Pregelj 031 327 953

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Šmihel 5, 5261 , Šempas, Goriška

Dodatna kontaktna okna

Naziv:
DRUŠTVO JADRALNIH PADALCEV POLET NOVA GORICA
Davčna št.:
32350848
Naslov:
Šmihel 5, 5261 Šempas
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 0475 0000 1084 317 (odprt 16.9.2004, NOVA KBM d.d.)
Odgovorna oseba:
Pregelj Damjan
Kontaktna oseba:
Pregelj Damjan
Certifikat
Naziv:
DRUŠTVO JADRALNIH PADALCEV POLET NOVA GORICA
Naslov:
Šmihel 5, 5261 Šempas