Objave

InfoSlovenija
6265
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew2970.jpg

GOSTIŠČE JELENOV GREBEN, PODČETRTEK

Olimje 90, Podčetrtek, Savinjska

Galerija

Predstavitev storitve

Na grebenu, pod skrivnostno Rudnico, le nekaj deset metrov nad samostanom z znamenito tretjo najstarejšo lekarno v Evropi, se že vrsto let dopolnjuje pestra turistična ponudba.

Najprej vam nasproti pritečejo jeleni damjaki in mufloni, če pa so morda zadržani, jih prikliče gospodar z ljubkovalnim imenom: "Pikaaaa, Pikiiii....", kot poslastico pa dobijo še koruzo. Jelenjad se prosto giblje po okoli 8 hektarov velikem ograjenem gojišču.


Zgodovina

Najprej je bila tukaj kmetija z govedorejo in vinogradništvom. Potem pa je domačijo prevzel še komaj 18 letni Borut Ježovnik. Poln energije in novih idej, s čisto vizijo, seveda s polno podporo družine, se je začela zanimiva turistična zgodba.

Najprej smo prodali govedo in pripeljali 75 jelenov damjakov iz Brionov, iz Hrvaške. Kasneje smo se lotili gojenja šampinjonov, konzerviranja, predelave in uvoza komposta za gobe ter v sklopu inženiringa predstavništva treh tujih podjetij.


Gostom nikoli ni dolgčas

Gostom je v začetku gostoljubna mama Anica pripravljala šampinjone na razne načine in dobil se je tudi jelenji golaž. Iz starega hleva smo preuredili današnje Gostišče Jelenov greben. Domača kuhinja vabi na divjačinske in gobje specialitete, vse skozi pa se kulinarična ponudba dopolnjuje z vedno novimi, predvsem domačimi kuharskimi mojstrovinami.


Penziona »Rebeka« in »Karolina«

V penzionu "Rebeka" je 9 dvoposteljnih sob. Vse sobe imajo zakonsko ležišče in kopalnico s tušem, WC-jem in sušilnikom za lase. 4 sobe so v pritličju in 5 v prvem nadstropju, te pa imajo tudi balkon.

Izbirate lahko med pogledom na vas Olimje ali na golf igrišče.
V predprostoru je tudi garderobna omara.

V penzionu "Karolina" sta na voljo 2 dvoposteljni sobi v prvem nadstropju (brez balkona) in 3 apartmaji (2 z balkonom). Apartmaji imajo spalnico z zakonskim ležiščem, kopalnico s tušem, WC-jem in sušilnikom za lase, v dnevnem prostoru pa je sedežna garnitura, ki se lahko raztegne v posteljo za 2 osebi.

V apartmaju je tudi kuhinja z vso potrebno opremo za pripravo obroka (štedilnik, posoda, pribor, porcelan, steklo, plošča za kuhanje, pomivalno korito z vodo, hladilnik ). V predprostoru je tudi garderobna omara. Na voljo je tudi likalnik in likalna deska.


Trgovina

Ker so gostje želeli vse te dobrote odnesti domov, se je skozi leta razvila prečudovita trgovinica z domačimi izdelki. Izdelki so tudi lepo zapakirani, kar je plod razvoja laserske dejavnosti, ki smo jo dodali leta 2006. Najprej z namenom za bolj izpopolnjeno domačo rabo, potem pa smo razvili celo linijo poslovnih daril.


Jabolčni ranč in vinoteka

2009 smo vinograd zamenjali s sadovnjakom starih sort jablan, s strokovno pomočjo Kozjanskega Parka. Zraven vinograda je kozolec, ki je idilični prostor za športne kot tudi svečane dogodke. Leta 2012 smo ga razširili in prelevil se je v prelep zastekljen Jabolčni ranč, kjer se lahko zabava do 150 gostov. Leta 2012 smo dogradili še vrhunsko vinoteko "Star' ata".


Odpiralni čas

Trgovina: 8.00 - 19.00
Restavracija: 8.00 - 22.00
V soboto do 24.00
Vsak dan v tednu.

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Gostišče Jelenov greben Ježovnik Borut s.p.
Davčna št.:
14144735

Socialno Omrežje