KONTIO LOGHOUSES, LESENE HIŠE, TREBNJE

Levstikova ulica 21, 8210 , Trebnje, Jugovzhodna Slovenija
Pokaži pot
 • Poslovna oblika:
 • KOTI DOM, zastopstva in trgovanje s hišami, d.o.o.
 • Naslov:
 • Levstikova ulica 21, 8210 Trebnje
 • Davčna št.:
 • 68485646
 • Plačilna platforma:
 • IBAN SI56 1010 0005 0790 941 (Banka Intesa Sanpaolo d.d.)
 • E-mail:
 • Govorimo:
 • Z vami že:

Hiša je naš dom. Z njeno gradnjo se večinoma srečamo le enkrat v življenju, za celo življenje in kolikor več vložimo v kakovost gradnje, toliko več prihranka bomo imeli v letih bivanja. Izbira lesa kot gradbenega materiala pa je tudi izbira zdravega načina življenja. Les je naravna in trajna izbira, gradnja enostavna, material pa odporen v vseh okoliščinah, saj je toplotno izolativen in ohranja ravnotežje vlage. Kontio hiše vam ponujajo pod pogoji narave lep in topel dom. Imate možnost izbire tradicije, visoke tehnologije, iznajdljivih struktur in domišljije.

Les je material, ki živi in se oblikuje v veličastne zgradbe. Naj bo vaša izbira KONTIO izbira.

ZGODOVINA

Gradnja lesenih brunaric ima dolgo tradicijo in sega v leto 1740. Skozi stoletja je imel les močan vpliv na finskem v smislu kulture gradnje in življenjskih stilov. Z začetkom gradnje, ko so lesene hiše izklesali z rokami in sedanjostjo izdelave Kontio hiš je neverjetna. Pa vendar je skozi leta surovina ostala ista, to je bor, za kar se je izkazal za najboljši gradbeni material. Zato ni naključje, da na Finskem še vedno lahko vidite stare izdelane brunarice. Kljubujejo času in generacijam. Bruna kot gradbeni material pa postaja vedno boljši in ohranja vrednost stavbe že stoletja.

Danes je Kontio znan kot največja tovarna na svetu. Do tega jih je pripeljala ena sama oseba, kateri začetki so izdelave in oblike brun so se začeli z osnovno žago. Tako se je začela izdelava in gradnja majhnih hišic. Z letom 1970 je Kontio začel izvažati hiše v skandinavske države in srednjo Evropo, sedaj pa so razširjeni po celem svetu.

V tem času so prodali več kot 35.000 lesenih brunaric Kontio.

Kombinacija tradicije, visoke tehnologije, iznajdljivih struktur in domišljije je skupaj združeno v vsaki Kontio hiši, ne glede na to ali je gradnja individualna ali kot del obsežnega projekta.

KAKOVOST, VREDNOTE, POSLANSTVO

Kontio kakovost temelji na kakovostnih naravnih materialih, oblikovanju, strokovni tehnologiji, strokovnemu znanju ter nenehnemu usposabljanju in izkušnjam.

Poleg številnih patentov in certifikatov je Kontio prejel CE certifikat, kar dokazuje, da so njihove hiše v skladu z zahtevami evropskega tehničnega soglasja ETA-05/0119. Certifikat je veljaven po vsej Evropi in zagotavlja visoko kakovost Kontio izdelkov.

Certifikat je koristen za pridobivanje dovoljenj, ki so potrebna pri gradnji, za zavarovanja in tudi financiranja.

Kontio močno usmerja poslovanje v pozornost strank in visoko kakovost. Njihove glavne vrednote so zavezanost k načelom odgovornosti podjetij in skrb za človeka ne glede na to ali je to stranka, partner ali le nekdo od zaposlenih.

Z uporabo najnovejše tehnologije Kontio proizvaja kakovostne hiše za ekološko in zdravo življenje. Izvajajo politiko poštenosti in odgovornosti v odnosu do osebja, strank in globalnega okolja.

PROIZVODNJA

Vse Kontio lesene hiše so izdelane v tovarni na Finskem locirano v Pudasjarvi v bližini polarnega pasu in obnovljivih virov surovin. Je največja proizvodnja hiš locirana na idealni lokaciji v neposredni bližini gozdov polarnega bora. Tovarna sama je največja na svetu in letno dobavi preko 2.300 lesenih hiš po vsem svetu. Skupno število izdelanih hiš pa presega število 35.000.

Njihov najsodobnejši proizvodni sistem nadzora zagotavlja, da je vsaka pošiljka stroškovno učinkovita in po natančno določenem postopku, kateremu sledijo skozi celotno proizvodno verigo. Ker sledijo celotni proizvodni verigi so pridobili nadzor nad kvaliteto in zanesljivostjo dobave, kar pa je zelo pomembno za velika podjetja z pogosto dobavo hiš. To zagotavlja, da je vsaka Kontio hiša izdelana ob pravem času in pripravljena za nakladanje na dan pošiljke. Celoten sistem je obsežen in zapleten vendar so s trdnim delom dosegli visok standard v proizvodnji.

Neprekinjen razvoj izdelkov

Izvoz lesenih hiš v različen podnebne razmere je postavil visoke zahteve za razvoj izdelkov. Kontio razvojni izdelek sodeluje z nosilci dejavnosti in gradbenimi strokovnjaki po vsem svetu. Skupaj so našli najboljše in dolgotrajne tehnične rešitve za Vas, zato, da bi bila vaša naložba v Kontio hišo varna.

Nekatere od ključnih tem na Kontiu so energetska učinkovitost in okolju prijazna proizvodnja. Tehnologija ravnanja z lesom je učinkovito uporabljena v proizvodnem procesu, kar jim omogoča maksimalen izkoristek surovin, kot tudi minimalno porabo energije, ki izpolnjuje tudi zahteve varstva okolja v EU.

Kakovost na vsakem koraku

Blagovna znamka Kontio stoji za visoko kakovostjo in kvaliteto hiš. Njihova kakovost in avtokontrola nadzoruje celotno proizvodno verigo.

Kakovost pomeni tudi, da prevzemajo odgovornost za raziskovanje novih in boljših načinov za izdelavo lesenih hiš. Prejeli in potrdili so več patentov, še posebej sedaj, ko je vedno bolj pomembna ekološka gradnja stanovanj in povratek lesa v naša življenja.

CERTIFIKATI

KAKOVOST ni samo izdelek – JE VSE!

CE certifikat dokazuje, da so Kontio lesene hiše v skladu z zahtevami evropskega tehničnega soglasja ETA-05/0119. CE certifikat je bil Kontiu dodeljen na podlagi analiz in raziskav, ki ga izvaja zunanji neodvisni inštitut kakovosti-Inspecta.

Kontiu je bil prav tako podeljen certifikat Najmočnejši na Finskem. Certifikat je znak, da je podjetje zanesljiv partner-zdaj in v prihodnje.

SFS certifikat pomeni nadzor o izpolnjevanju operativnih in posebnih zahtev proizvodnje.

ŽIVETI V LESENI HIŠI

Zdravje

Življenje v hiši iz brun je mirno, prostorno, sproščujoče. Hiše so tople, zračne prijetnega vonja in dihajo z vami.

Glede na emisije klasifikacij gradbenih materialov na splošno, les sodi v najboljši razred. Les kot tak ne sprošča lesenih delcev in kemičnih hlapov v zrak. Dokazano je, da je čist, varen in zdrav gradbeni material. Je preizkušen v resničnem življenju-že stoletja.

Les učinkovito uravnava fluktuacije zraka, toplote in vlage v prostoru. Masiven les ima naravno sposobnost absorpcije vlage, ko je vlažnost zraka previsoka. Ko pa je vlažnost zraka v nekem trenutku pod optimalno raven ima les to sposobnost, da vlago sprosti nazaj v prostor.

V hitrem tempu današnjega življenja pa brez tradicionalnega zdravilišča kot vira sprostitve v leseni hiši ne sme manjkati Finska savna saj je »zlata vredna«. Spodbuja krvni obtok, znižuje mišično in živčno napetost ali pa služi kot prostor za meditacijo.

Kotnio Hiša odseva čisto skandinavsko naravo, ki razkriva skrivnost zdravega življenja.

Okolje

Les je edini 100 % obnovljiv gradbeni material. Sestavljen je iz vode in ogljika. Ob koncu svojega dolgega življenjskega cikla je les uporaben kot reciklirni material.

Gospodarjenje z gozdovi je na Finskem izrednega pomena, ne le za okoljskega vidika ampak tudi zato, ker je gost živ organizem in Finci so prevzeli odgovornost za naravne vire. Kontio kupuje izključno les, ki je certificiran. Prirastek njihovih gozdov pa je večji kot njegova uporaba.

Dobro oblikovana in zgrajena Kontio hiša je trdna in dobro zatesnjena. Industrijsko natančno izdelani hlodi z natančnimi spoji preprečuje nenadzorovano uhajanje zraka skozi brune.

Kontio hiše so nizkoenergijske produkt. Predelava lesa zahteva le delček energije potrebne za druge gradbene materiale kot so jeklo, beton, plastika in aluminij. Poleg tega je tovarna locirana v bližini virov surovin, sredi gozdov, kar zmanjšuje tudi potrebe po prevoz. Poleg tega je poraba energije minimalna tudi med gradnjo, saj so potrebne preprosta orodja.

Kontio nenehno razvija proces, da bi postali še bolj okoljske učinkoviti na vseh področjih. Stranski proizvodi, kot so lubje se 100% reciklira in uporabi za proizvodnjo bioenergije.

Priljubljenost gradnje lesenih objektov hitro narašča tudi s pomočjo vlade. S povečanjem uporabe lesa kot gradbenega materiala, lahko rešimo neobnovljive naravne vire v prihodnosti.

Zakaj izbrati leseno hišo

Ker je zdravo in prijetno življenje za vaše dobro počutje

Brezčasna eleganca in prijetno vzdušje, ki ga ustvari polarni bor ima ugoden vpliv na vaše misli in vam pomaga, da se sprostite in zaživite zdravo. Les je varen in zdrav gradbeni material, ki ustvarja toplo ozračje.

Ker je okolju prijazna izbira

Sodobna hiša je energetsko učinkovita. Nepropustna struktura izboljša udobje življenja ter znižuje stroške ogrevanja in prezračevanja. Izolacija in toplotna lastnost masivnega lesa je energetsko učinkovita na drugi strani pa vzdržuje želeno temperaturo v vseh pogojih.

Ker je najbolje primerna v vseh različnih pogojih

Lesene hiše so našle svoje mesto v vseh klimatskih pogojih po svetu. Skrbno načrtovana in dobro zgrajena Kontio hiša bo prenesla potrese, velike teže snega in tajfune-brez poškodb. Počasi rasel polarni bor iz severne Finske je najboljša, najvarnejša in najbolj zanesljiva izbira. Tal, kjer želite imeti vašo hišo ni mogoče spreminjati. V primeru mehkih tal vam lahkotnost lesenih konstrukcij pomaga, da prihranite denar in material (dodatno pilotiranje temeljne plošče).

Ker je skrbno načrtovana za visoko kakovost

Blagovna znamka Kontio je znana kot kakovostna gradnja, kar potrjuje tudi CE certifikat. Celostno načrtovanje gradnje projekta prevzema Kontio team kar vam prihrani čas in denar.


Ker za vsako hišo stoji veriga strokovnjakov, da izpolni vse vaše želje

Strokovnjaki, ki delajo v dolgoročnem sodelovanju tvorijo močno in zanesljivo verigo. Pomagali vam bodo najti najboljšo možnost ob upoštevanju vseh potrebnih dejavnikov tudi z lokalnimi gradbenimi predpisi in podnebnimi razmerami. Sprejemanje odgovornosti in resen odnos za vaš projekt- velik ali majhen je Kontio znan kot zanesljiv partner.

ENERGETSKA UČINKOVITOST

Energetska učinkovitost ohranja naravne vire in je ključnega pomena predvsem z okoljskega vidika. Začnete lahko pri sebi! Kako? Tako da glede na vaše potrebe izberete primerno velikost in obliko hiše. Prav tako je priporočljivo, da izberete materiale, ki so proizvedeni energetsko učinkovito, zaradi česar so le minimalne obremenitve na okolje v življenjskem ciklu izdelka.

Vsaka današnja hiša mora poskrbeti za tesnenje in energetsko učinkovitost, saj le na tak način dom izboljšuje udobje in znižuje stroške vzdrževanja. Tesnost je ključnega pomena z vidika celotne toplote v stavbi. Ovoj stavbe je sestavljen iz strehe, zunanje stene (vključeno z okni in vrati) in osnovno tla. Bistveno je, da je celotna struktura izvedena pravilno in v skladu s pravili Kontio.

Zunanje stene predstavljano 10% energetske učinkovitosti, medtem ko se večina toplote izgubi ali pridobi v strehi. Zato je pomembno, da se streho dobro in natančno izolira. Prav tako pa morajo biti izlacijski materiali in trakovi natančno izvedeni med samo gradnjo. Tudi okna in vrata imajo pomembno vlogo pri varčevanju z energijo.

Naše življenjske navade lahko naredijo veliko spremembo v smislu vpliva na okolje. Elektro napeljavo, prezračevanje, ogrevanje, sončna energija, varčni gospodarski aparati – vse to ponuja dodatne prihranke. Uporaba učinkovite tehnologije pomeni znatno zmanjšanje skupne porabe in pomeni prihranek.

OD NAČRTOV DO GRADNJE

Arhitektura ima neskončno možnosti, zato lahko med seboj mešate vse Kontio stile. Omogoča tako velike gradnje kot majhne koče in ute. Ne glede na velikost in razsežnost gradnje vam Kontio ponuja strokovno znanje v procesu načrtovanja in gradnje.

Vse Kontio hiše so zasnovane v skladu z lokalnimi gradbenimi predpisi in zahtevami. Zavedajo se kako zelo so pomembni predpisi glede strukture gradnje, licenc, prevoza, logistike in samega gradbeništva nasploh.

Vsaka ponudba je s strani Kontia zasnovana posebej na željo stranke. Imate veliko odprtih opcij, da si zamislite svoj sanjski dom. Izberete lahko barvo hiše, velikost, število oken, vrat, teras, balkonov, stopnic, ograj,… Združite lahko les z steklom, jeklom, parketom ali z drugimi materiali, ki naredijo velike spremembe in obogati vašo hišo.

Poglejte si GALERIJO in si ustvarite svojo hišo sanj. (tukaj je potrebno naredit tako, da se s klikom na galerijo prestavi spletna stran na angleško kjer so vse hiše).

Pri načrtovanju hiše upoštevamo željo glede elektrike, ogrevanja, klimatske naprave in vodovodne instalacije.

Vzemite si čas na začetku za razmislek, kaj vse si v hiši želite – ne hitite, saj se le na ta način lahko izdela projekt, ki bo po vaših željah in zamislih. Le tako bomo skupaj s Kontiom izvedli vašo hišo želja.

Vsi načrti in specifikacija materiala so priloženi v paketih ob dobavi. Montaža hiše pa je natančna in hitra.

Ne glede na način gradnje hiše, ki ste si jo izbrali pa je vzdrževanje bistvenega pomena za vsako hišo. Na žalost je to pogosto zanemarjeno področje, ki ga povzroča ne samo malomaren odnos ampak tudi ignoranca. Skupaj z vami vam bomo pomagali najti najboljšo rešitev, da zaščitite svojo hišo z barvami, ki vam najbolj ustrezajo.

NIZKOENERGIJSKA IZVEDBA HIŠ

Strokovno znanje in sodobna gradnja Kontiu omogoča, da povečajo udobje in energetsko učinkovitost naravnega lesa v vsak hiši. Kontio strukture z vsemi podrobnostmi izpolnjujejo visoke zahteve za gradnjo.

Nizka poraba energije je seštevek več dejavnikov. S pravimi strukturnimi rešitvami kot so tip brune, koti, tesnenje, prezračevanje, kot tudi dodatna izolacija lahko izpolnjujejo pogoje po nizkoenergijski gradnji. Toplotno izolacijo je možno namestiti tako na notranji ali zunanji strani brun. Dodatna izolacija odpira veliko možnosti glede arhitekture, saj se notranjost hiše lahko prevleče z alternativnimi materiali.

ZRAKOTESNOST

Na podlagi dolgoletnih izkušenj in obsežnih raziskav in razvoja je Konto našel najboljšo možno rešitev za zatesnitev hiš. Dvojno tesnenje zasnovano posebej za kvadratne brune se nadaljuje neprekinjeno od enega do drugega konca brun, kar je garancija za izredno tesnenje za vsako hišo. Namestitev izolacije je hitra in enostavna. Zaradi razlike oblike profila, pa dvojna tesnila niso primerna za okrogle brune. Zaradi posebnosti profila imajo okrogle brune oprijeto neprodušno tesnenje.

Zunanji in notranji pogoji se razlikujejo glede na temperaturo, vlago zračnega tlaka. Na zunanje pogoje ne moremo vplivati zato je notranja konstrukcija stavb zgrajena tako, da so notranji pogoji konstantni. Zrakotesnost je seštevek več dejavnikov kot so vrsta brun, tesnenje, izolacija, strukturne rešitve in združljivost v celoti. Neprodušna struktura izboljša udobje življenja kar medtem znižuje stroške uporabe in vzdrževanja zaradi zmanjšanje porabe energije.

Kontio je uspešno uporabil svoja nova sredstva za razvoj izdelkov v razvoju tesnosti lesenih hiš.

n50=1,5l/h (preizkušeno v VTT, TEchnical Research Centre of Finland)

tesnosti je ključnega pomena z vidika toplote v stavbi. Skupna poraba toplote z 1,5l/h tesnosti je približno 10% nižja kot v 4,0l/h.

Vir: http://www.kontio.si

Ključne besede:

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je podjetje brez mnenj. Bodite prvi!

© 2006 - 2018 Vse pravice pridržane, zasebno lastništvo www.info-slovenija.si