Brezplačne informacije 080 34 22

JERUZALEM GOSTIŠČE, NOČITEV Z ZAJTRKOM, NEDELJSKA KOSILA - VINSKI HRAM BRENHOLC, IVANJKOVCI

Jeruzalem 18, 2259 Ivanjkovci, Podravska +386 (0)2 7194504
Pokaži pot
 • Naziv:
 • JERUZALEM GOSTIŠČE VINSKI HRAM, Vjekoslav ŠEST s.p.
 • Poslovna enota:
 • Vinski Vrh 76, 2275 Miklavž pri Ormožu
 • Naslov:
 • Vinski Vrh 76, 2275 Miklavž pri Ormožu
 • Davčna št.:
 • 88424642
 • Plačilna platforma:
 • IBAN SI56 1010 0005 7570 659 (odprt 22.3.2019, Banka Intesa Sanpaolo d.d.)
 • Odgovorna oseba:
 • Vincenc Bernholc
 • E-mail:
 • Govorimo:
 • Z vami že:

Dežela kot iz sanj - tam gori jeruzalemske gorice. Griči posajeni z vinsko trto dajejo poseben naravni čar tej pokrajini. Na gričih stojijo več sto let stare vinske graščine. Na najvišjem griču med vinogradi stoji mogočna zgradba iz leta 1699 v kateri se je od leta 1957 vrši turistično gostinska dejavnost. Do leta 1997 v lasti turistično gostinskega podjetja Radenska, od takrat naprej v privatni lasti družine Brenholc, katera se s turistično gostinsko dejavnostjo ukvarja od leta 1992 na Jeruzalemu.

Jeruzalem gostišče Vinski hram Brenholc se je leta 2001 odprlo kot prenovljeno in razširjeno tako , da sprejme 300 gostov v prostore, ki pa so namenjeni tudi za večje skupine, poroke, razna slavja, praznovanja, poslovna srečanja, sestanke, seminarje, konference…

Naša želja je bila, da Jeruzalem postane zanimiva turistična točka za domače in tuje goste iz celega sveta za preživljanje počitnic. Ob prečudoviti terasi smo zgradili zgradbo s sobami kategorije štirih zvezdic. Tako lahko danes turisti preživijo počitnice v lepi naravi kjer je doma mir, gostoljubje in prijaznost domačinov Prlekov.

Za popestritev obiska v gostišču Vinski hram poskrbimo z vodenimi degustacijami, ogledi kleti, zgodovinskih spomenikov, raznih muzejev in kopanjem v bližnjih termah.

Prlekija je bogata tudi na kulinaričnem področju. Na tradicionalnih jedeh in odličnih vinih iz Jeruzalemskih goric. V gostišču Vinski hram dajemo poudarek na tradicijo in jedi naših babic. Tako pri nas lahko zaužijete pravo prleško tünko z domačimi klobasami, gobovo juho, juho Viski hram, ajdove žgance, sirove štruklje, kislo zelje, kisla repa, pečenice, krvavice, ajdova kašo z jurčki, domače svaljke, domačega ocvrtega piščanca, pečena svinjska rebrca, , kuhano svinjsko pleče s hrenom, divjačino, ajdov krapec, ajdovo pogačo, prleško gibanco… tudi nismo pozabili na jedi mednarodnih kuharskih mojstrov kot so: royal stek z maslom, poprov stek, razni bifteki, rosbif, svinjski file na žaru ter mnoge druge jedi za zahtevnejše goste.

Nudimo tudi sobotna in nedeljska kosila , kosila, večerje in degustacije vina za skupine, jedi kot enolončnice, malice …

Večdnevnim gostom nudimo nočitev z zajtrkom, pol penzion ali celi penzion. Za naše goste smo poskrbeli z sobotnimi plesi ali druge dneve plesi po naročilu.

V gostišču Vinski hram tudi nismo pozabili na prireditve čez celo leto. In to so: Vincencovanje, valentinovo, pustni ples, dan žena, prvomajsko srečanje na Jeruzalemu, postavljanje klopotca, dneve prleške kuhinje, martinovanje, silvestrovanje in novoletni ples.

Tisti, ki radi zahajate v naravo na sprehode in kolesarjenje ste vabljeni v objem krajinskega parka »jeruzalemske gorice«. Ob zaužitju svežega zraka, prleških specialitet in vrhunskih vin si boste nabrali moči za Vaše življenske cilje.

V gostišču Vinski hram smo tudi poskrbeli za bogato založeno prodajalno z vini, spominki, in drugimi prleškimi dobrotami.

Gesta gostišča je zadovoljen gost je dober gost, ki se rad vrača. Zato je glavno vodilo prijaznost in gostoljubje.

Največje plačilo za naš trud je ponovno snidenje.

Vinko Brenholc


Priporočamo ogled Babičevega mlina, Otok ljubezni, gradu Betnava, dvoreca Rakičan, dvoreca Dornava (če se ustavite še na Ptujskem gradu, bi lahko ta izlet poimenovali tudi ‘po gradovih vzhodne Slovenije’….)

Z avtom se lahko pripeljete z več smeri. Nazadnje zgrajena avtocesta od Maribora do Murske Sobote je dobro izhodišče, mi pa smo šli po ‘stari cesti’ – po avtocesti do Slovenske Bistrice in skozi Ptuj proti Ljutomeru in Jeruzalemu.

Za izlet si vzamite dovolj časa :-). Še bolje – prespite in poskusite tudi s kolesom. Ob večini glavnih cest je posebna cesta za kolesarje!

Video

Ključne besede:

MNENJA

Oddaj mnenje

© 2006 - 2019 Vse pravice pridržane, zasebno lastništvo www.info-slovenija.si