VARSTVO OTROK KATKA COPATKA, KOMENDA

Nasovče 12 , Komenda, Gorenjska
Pokaži pot
  • Poslovna oblika:
  • Zasebno varstvo pri Katki Copatki, varstvo otrok, Katja Dornik s.p.
  • Davčna št.:
  • 75128985
  • E-mail:

Spoštovani starši!

V našem varstvu se trudim s pozitivnim zgledom ustvarjati spodbudno, zdravo in prijazno okolje za vsakega posameznega otroka. Strmim k temu, da se otrok počuti varnega, sprejetega, enakovrednega, spoštovanega. Z igro in raznovrstnimi dejavnostmi ter vsebinami, otrok razvija svojo lastno kreativnost.

Prizadevam si zagotoviti pogoje, v katerih bo vsak otrok dosegel tisto, kar želi in zmore.

Moja želja je, da bi se v mojem varstvu vsi dobro počutili!

 

 Vpis  Cena varstva
V  varstvo vpisujem otroke od 9 meseca starosti do vstopa v šolo, celo šolsko leto glede na prosta mesta. Kadar starši otroke izpišejo iz varstva, morajo izpolniti obrazec za izpis otroka, ki ga dobijo pri varuhinji. Oddati ga je potrebno vsaj 2 meseca pred želenim datumom izpisa.   Cena varstva je 300€, v ceno je všteto varstvo med 6:30 in 16:30 uro (oz. po potrebi staršev), prehrana (zajtrk, malica, kosilo, pop. malica, sadje, čaj, voda, sok), material za izdelovanje (prstne barve, papir, voščenke, barvice, plastelin,...). 

 

Varstvo poteka v hiši, ki je posebej namenjeno tej dejavnosti. Zunaj je ograjeno igrišče z igrali, igračami in rekviziti. V bližini imamo tudi HUTKO igrišče, ki ga redno obiskujemo.V lepem vremenu zelo radi hodimo na sprehode. Za otroke , ki ne hodijo imam posebej pripravljen voz v katerih sedijo, opazujejo naravo in sploh uživajo. Malo večji copatki, ki že hodijo, pa gredo na sprehod z »bibo«.

 

Popoldansko/Večerno/Varstvo ob praznikih

Katka copatka nudi tudi popoldansko varstvo za vaše malčke, ki poteka med 16.30 in 21.00 uro. V ceno popoldanskega varstva so vštete tudi popoldanska malice in dodatne aktivnosti (po tedenskem programu). Otroci bodo uživali v naravi in razgibavanju, igranju družabnih igric, risanju in branju otroških knjig – vsekakor se bom potrudila, da se bodo malčki v moji družbi zabavali, vi pa boste lahko v tem času brez skrbi opravili svoje obveznosti ali se samo malo sprostili. Po dogovoru je omogočeno varstvo tudi ob sobotah in nedeljah ter praznikih.

Zdravje otrok: največ bojazni, ki spremlja bivanje otrok v varstvu, je namenjenih obolevanju. Upoštevati je treba, da so bili otroci do vstopa v varstvo večinoma v domačem varstvu, odmaknjeni od večine zunanjih bolezenskih dejavnikov, pa tudi imunski sistem še ni dokončno razvit.

 

Gotovo pa bo obolevanj bistveno manj, če boste starši upoštevali naslednja priporočila.

V varstvo sodi samo zdrav otrok. Če otrok zboli, potrebuje poleg same nege tudi mir in bližino mame ali očeta, nikakor pa ne varstvenega okolja.

Od zadnjega pojava bolezenskih znakov (npr. bruhanje, driska,..) mora miniti najmanj 24 ur oz. v primeru vročine najmanj 48 ur, preden lahko otroka pripeljete nazaj v skupino.

Pojav nalezljive bolezni pri otroku čim prej sporočite varuhinji

 

V primeru pojava nalezljivih bolezni v skupini, ukrepam tako, da se igralnic pogosteje prezračuje, čiščenje igralnice se izvaja s čistili, ki vsebujejo dezinfekcijsko sredstvo, poleg vseh površin, ki jih otrok doseže, se razkužuje tudi igrače, otroke se spodbuja k pogostejšemu umivanju rok!

Prehrana: otrok v varstvu prebije večji del dneva, zato veliko pozornost posvečam hrani. Dnevno zagotavljam različno (sezonsko) sadje in zelenjavo, čez dan pa je na voljo čaj, voda, sok.

Skupaj z otroci pripravljamo domače piškote ali sadni zavitek, razne biskvite, kruh. V času sezone pridelujemo zelenjavo in sadje tudi na našem vrtičku. Kar je sezonske zelenjave kupujemo pri lokalnih kmetih, ostalo pa v bližnjih trgovinah. 

 

6:30 – 8:00         Prihod otrok v varstvo

8:00 – 8:30         Zajtrk

8:45 – 10:00       Različne načrtovane in nenačrtovane dejavnosti, razgibavanje, prosta igra, igra na prostem in

                            sprehodi.

10:00 – 10:30     Dopoldanska sadna malica

10:30 – 11:30     Nadaljevanje dejavnosti

11:30 – 12:15     Kosilo

12:15 – 14:30     Počitek

14:30 – 15:00     Popoldanska malica


Pri Katki

V našem varstvu otrok ne bom le varovala, ampak se bom z njimi ukvarjala z različnimi dejavnostmi, kot so npr.; petje in spoznavanje otroških pesmic, spoznavali bomo živali, pogovarjali se bomo o družini, prijateljih, pogovarjali se bomo o medsebojnem odnosu in spoštovanju. 

V varstvu imam različne didaktične igrače, otroške knjige, lego kocke, punčke, avtomobilčke… 

Starši so o naših dejavnostih obveščeni na oglasni deski, o pesmicah, ki se jih učimo, ogledajo si lahko tudi naše izdelke, obvestila. 

 

Živali v varstvu

Zaželela sem si malo drugačno varstvo od ostalih zato sem v naše varstvo pripeljala različne živali. Prepričana sem, da imajo otroci, ki odraščajo s hišnimi ljubljenčki, prednost pred ostalimi otroki. Odnos med otrokom in ljubljenčkom je nekaj posebnega in prijetnega ter prinaša vrsto prednosti za otrokov razvoj. Študije so pokazale, da so otroci s hišnimi ljubljenčki bolj samozavestni, da imajo bolje razvite socialne veščine in podobno. Učijo se skrbeti za drugega, kažejo večjo empatijo in so bolj skrbni. Dokazano je, da odraščanje s hišnim ljubljenčkom lahko pomaga pri razvoju neverbalne komunikacije. Možnost odraščanja z živalmi pomeni veliko prednost pri osebnem razvoju, našem pogledu na živali in pri naši vzgoji kasnejših rodov. Človek med odraščanjem spozna, da so živali prav tako čuteča bitja – enkrat dobre, spet drugič slabe volje, nič drugače kot mi.

Imeti žival je lahko čudovit izkušnja. Otroci se učijo medsebojne komunikacije in prevzemajo odgovornost za zdravje in dobro počutje živali. Vendar pa starši ob vseh prednostih, ki jih žival pomeni za otroka, ne smejo pozabiti, da morajo otroke naučiti, kako se morajo vesti do živali, saj bodo samo tako ustvarili varen in prijeten odnos.

 

Toplo Vabljeni!

Ključne besede:

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je podjetje brez mnenj. Bodite prvi!

© 2006 - 2018 Vse pravice pridržane, zasebno lastništvo www.info-slovenija.si