KMETIJA KAREL KAROLYI, ŠALOVCI

Šalovci 99, Šalovci , Šalovci, Pomurska
Pokaži pot
  • Poslovna oblika:
  • Karel Karolyi, nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji
  • Davčna št.:
  • 52540251
  • E-mail:
Naša kmetija obdeluje 10 hektarjev zemljišča, tako da spadamo med manjše kmetije. Tako kot vsaka prekmurska kmetija smo mi tudi pridelovali oljne buče, iz bučnic pa smo vsako leto naredili bučno olje za lastne potrebe.

Pred sedmimi leti se je pri nas ustavila skupina turistov iz notranjosti Slovenije namenjenih na Madžarsko. Bilo je to v jesenskem času, tako da smo takrat sušili bučnice na dvorišču. Pojavilo se je zanimanje za nakup bučnega olja, kar na žalost za prodajo nismo imeli, temveč smo lahko samo ponudili za preizkušnjo. Ta skupina je takrat naročila 40 litrov olja katero smo kasneje dostavili. To je bil naš začetek. Zaradi vedno večjega povpraševanja smo vsako leto povečevali pridelavo, tako da smo lansko leto kupili lasten stroj za trebljenje, naredili sušilnico in uredili prostore za primerno skladiščenje suhega semena.

Ker je naše 100% bučno olje narejeno iz lastno pridelanega kvalitetnega semena, in v oljarni, ki olje izdeluje olje na stari način, ima naše olje v primerjavi z drugimi olji boljši okus. Izdelava traja trikrat dlje kot v modernih oljarnah, saj se bučnice meljejo na mlinski kamen, pražijo pa se počasi.

Lahko se tudi pohvalimo tudi s tem, da večina naših novih kupcev da povratno informacijo, da takega olja še nikoli niso poskusili.

Na podlagi ponudbe spletne strani info slovenija info smo se odločili, da naše olje predstavimo tudi drugim morebitnim kupcem, saj se zavedamo tega,da naše olje ni primerljivo ne po okusu in ne po ceni z olji, ki se prodajajo v trgovinah, sama naša prodaja pa se je širila samo na podlagi zadovoljnih kupcev. Pri nas kupljeno 100% bučno olje je vedno sveže, saj približno vsakih tri tedne naredimo novih 50 litrov.
Ključne besede:

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je podjetje brez mnenj. Bodite prvi!

© 2006 - 2018 Vse pravice pridržane, zasebno lastništvo www.info-slovenija.si