TURISTIČNA KMETIJA LENAR, LOGARSKA DOLINA

Logarska dolina 11 , Solčava, Savinjska +386 (0)3 8389006
Pokaži pot
  • Poslovna oblika:
  • Turistična kmetija Lenar, Urška Lenar s.p.
  • Davčna št.:
  • 27194132
  • E-mail:

Kmetija Lenar leži v središču Logarske doline, poznane kot ene od najlepših alpskih dolin. Ravno dno doline je obdano z visokimi gorami Kamniško-Savinjskih Alp, ki predstavljajo najbolj vzhodni del evropskega alpskega prostora.

Zaradi "izjemne kulturne krajine in ohranjenosti narave" je bila Logarska dolina že leta 1987 razglašena za krajinski park. Dolina je sicer turistično daleč najbolj obiskan del solčavskega območja, ki je v letu 2009 prejelo prestižno evropsko priznanje "Evropska destinacija odličnosti".


Lega kmetije omogoča izjemno izhodiščno točko za planinske izlete in plezanje po okoliških hribih, pohodništvo, tek in seveda kolesarjenje po dolini - pozimi je proga za tek na smučeh in sankanje (tudi ponoči) urejena ob objektih kmetije. Smučarska vlečnica je oddaljena 1 km.

Bližnji Turistično informacijski center zagotavlja gostom kmetije dobro obveščenost o značilnostih območja, turistični ponudbi in izposojo opreme za aktivni oddih v naravnem okolju.

Namestitvena objekta kmetije sta bila v letu 2010 temeljito obnovljena, skladno s stavbno dediščino in tradicijo območja. Namestitev je možna v Zgornji hiši (4 sobe in 1 apartma) in Hiši Jerca (2 sobi in 2 apartmaja). Namestitvene zmogljivosti omogočajo nočitev za 21 oseb, brez dodatnih ležišč.

Gostom kmetije so na razpolago trije skupni prostori, od teh je eden večji z 22 sedeži in krušno peč. Prostor je primeren za druženje in organiziranje seminarjev.

Sobe in apartmaji imajo balkone ali terase, kopalnice, televizijske sprejemnike in interni dostop do interneta.

Osnovno ponudbo kmetije predstavljajo storitve: nočitev, nočitev z zajtrkom, oddaja apartmajev, oddaja objekta za večje skupine z namenom druženja ali organizacije seminarjev, spanje na seniku in ježa konj.

Kmetija ima ekološki status s ponudbo doma pridelanih produktov iz sadja in gozdnih sadežev. Mlečne in mesne produkte za zajtrk dobavljamo iz bližnjih ekoloških kmetij. Samopostrežni zajtrki so obilni in prilagojeni željam gostov.

Po dogovoru dobavljamo hrano iz okoliških kmetij ali trgovine tudi za uporabnike apartmajev. Možnost glavnih obrokov po naročilu je v treh od katerih je Kmečka hiša Ojstrica oddaljena samo 100 m.

Virtualni obisk kmetije

Ključne besede:

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je podjetje brez mnenj. Bodite prvi!

© 2006 - 2018 Vse pravice pridržane, zasebno lastništvo www.info-slovenija.si