Objave

InfoSlovenija
4607
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew29830.jpg

TURISTIČNA KMETIJA RAJŠP, BENEDIKT

Breznikova cesta 23, 2234, Benedikt, Podravska

Galerija

Predstavitev storitve

Ali ste naveličani mestnega hrupa in slabega zraka? Če ste odgovorili pritrdilno, bi bil to pravi kraj za vas in vaše najbližje. Turistično kmetijo Rajšp najdete v osrčju Slovenskih goric, kjer sonce vzide hitro.
Na mirni lokaciji, v objemu polj in gozdov, stoji hiša, v kateri so trije nadstandardno opremljeni apartmaji in so poimenovani glede na njihovo lego: Sončni vzhod, Sončni zahod in Sonce.

V apartmajih si lahko skuhate po svojih željah in v miru brez naglice in stresa preživite dopust. Na kmetiji, ki je oddaljena za kratek sprehod, se lahko oskrbite z domačimi izdelki in si ogledate tudi kmečka opravila.

Okolica je primerna za ležerne sprehode, nordijsko hojo, kolesarjenje, ribolov, itd.
V bližini se lahko sprostite v zdraviliščih in termah, pozimi pa obiščete Mariborsko Pohorje.

Ponudbo apartmajske hiše zanimivo dopolnjuje obnovljen starejši objekt s krušno pečjo, teraso in sobico, ki je namenjena druženju in je primerna, če se odločite za najem apartmajev skupaj s prijatelji. Poskrbljeno je tudi za otroke, saj imamo dve gugalnici ter peskovnik. Ob hiši je tudi vodnjak, značilen za pokrajino Slovenskih goric, iz katerega lahko, predvsem v toplejšem obdobju leta, sami zajemate vodo in se z njo odžejate ali si v vročem poletnem jutru osvežite obraz..

NAJEM APARTMAJEV

CENIK

SONČNI VZHOD (4-6 oseb)- Apartma Sončni vzhod meri 68 m2. Ima dve spalnici v nadstropju, v eni je francoska postelja, v drugi pa dve posamezni postelji (otroška sobica) in dve dodatni ležišči v pritličju, kopalnico s tušem, kuhinjo in dnevni prostor. Ta apartma ima tudi otroško posteljico z vsemi potrebnimi dodatki za vaše malčke. V kuhinji je hladilnik, steklo-keramična plošča in mikrovalovna pečica, aparat za kavo. Tukaj najdemo vse potrebne pripomočke za kuho. V dnevnem prostoru je televizija in sedežna garnitura, iz katere se da narediti še dve dodatni ležišči. Okna apartmaja so obrnjena proti vzhodu, tako da lahko zjutraj opazujete kako sonce počasi vzhaja in s svojimi žarki prebuja naravo.

SONCE (4-6 oseb) Apartma Sonce meri 79m2. Ima dve spalnici s francoskima posteljama v nadstropju, ter dve dodatni ležišči v pritličju. Ta apartma ima tudi finsko savno za 2-4 osebe, kopalnico s kadjo, kuhinjo in dnevni prostor. V kuhinji je hladilnik, pečica in steklo-keramična plošča. Tukaj najdemo vse potrebne pripomočke za kuho. V dnevnem prostoru je televizija in sedežna garnitura, iz katere se da narediti še dve dodatni ležišči. Iz dnevnega prostora je možen prehod na letno teraso, ki je opremljena z mizo, 6 stoli in velikim senčnikom.

SONČNI ZAHOD(4-6 oseb) Apartma Sončni zahod meri 68 m2. Ima dve spalnici v nadstropju, v eni je francoska postelja, v drugi dve posamezni postelji (otroška sobica) in dve dodatni ležišči v pritličju, kopalnico s tušem, kuhinjo in dnevni prostor. V kuhinji je hladilnik, steklo-keramična plošča in mikrovalovna pečica. Tudi tukaj najdemo vse potrebne pripomočke za kuho. V dnevnem prostoru je televizija in sedežna garnitura, iz katere se da narediti še dve dodatni ležišči. Okna apartmaja so obrnjena proti zahodu, tako da lahko ob večerih v miru in tišini opazujete kako sonce počasi zahaja in svojimi žarki umirja naravo.

Brezžični internet je na voljo na domačiji!

HRANA

DOMAČO HRANO PRIDELANO NA INTEGRIRAN NAČIN

Na 500 metrov oddaljeni domačiji, na Drvanji 6, lahko kupite naslednje:
  • domače mleko,
  • domača jajca,
  • domač kruh,
  • domač kruh z različnimi doddatki (suho sadje, orehi, bučna semena),
  • bučno olje (mešano ali čisto),
  • višnjevo ali slivovo marmelado,
  • sezonsko zelenjavo in sadje.
IDILIČNA NARAVA, PROSTOR KJER SE  ČLOVEK ZARES SPOČIJE

AKTIVNOSTI

Športne aktivnosti
Možni so sprehodi v naravi, po bližnjem gozdu do 3 km oddaljenih slatinskih vrelcev v Benediktu, cerkve Sv. Treh kraljev in Sv. Benedikta, gomilnih grobišč in Čolnikove trte. Možen je tek, kolesarjenje do avstrijske meje, Negovskega in Radgonskega gradu, do bližnjih občin Sv. Ana in Sv. Trojica, ribolov na jezerih Radehova, Komarnik, Negova in Sv. Trojica. Kopanje v bližnjih termah Radenci, Ptuj, Mala Nedelja in Banovci. Igranje košarke, nogometa, tenisa v Benediktu, odbojke na mivki v Lenartu na hipodromu ...

Ostale aktivnosti
V neposredni bližini hiše stoji starejši objekt s krušno pečjo, teraso in sobico, ki je namenjena druženju. V krušni peči si lahko sami ali s pomočjo domačinov spečete "postružjačo", ocvirkovko, gibanico … V zimskem času krušna peč greje sobico, v kateri lahko luščite orehe in jih nato odnesete s seboj.
Poleg apartmajev je vodnjak, značilen za Slovenske gorice, iz katerega lahko sami zajamete vodo in se odžejate. Globok je 24 metrov, zgrajen pa je iz slovenjegoriškega kamna. Senco mu dela avtohtona slovenjegoriška sorta vinske trte – šmarnica. Okolico dopolnjujejo tudi igrala za otroke - dve gugalnici ter peskovnik.

Zabava
Bowling center Lenart (7 km),
Igralni salon Gornja Radgona, Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona, Slovenija.

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Breznikova cesta 23, 2234, Benedikt, Podravska

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Rajšp Angela - nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji
Davčna št.:
30618568