TURISTIČNA KMETIJA IN VINOTOČ DRČA, ŠENTJERNEJ

Drča 17 , Šentjernej, Jugovzhodna Slovenija +386( 0)7 3082450
Pokaži pot
  • Poslovna oblika:
  • Marjan Gorišek - nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji - vinotoč
  • Davčna št.:
  • 25734610
  • E-mail:

Družinsko kmetijo Drča boste našli v vasici Drča, na griču pod mogočnimi Gorjanci. Kmetija, na eni strani obdana z vinogradi in na drugi z gozdom, se ponaša s samotno lego. Družina, ki šteje kar pet članov, z gostoljubnostjo navduši še tako zahtevnega obiskovalca. Gostitelji, ki se radi pohvalijo, da v bokale natočijo samo najboljše vino, so znani tudi po tem, da v zunanjem kurišču spečejo odličnega odojka ali jagenjčka. V zimskem času so med obiskovalci še posebno priljubljene domače klobase in suhomesnati izdelki, ki so sicer obvezen del jedilnika skozi vse leto. Gospodinja z veseljem pripravi vegetarijanski obrok.

Gostje, ki se boste odločili za obisk kmetije, boste lahko sodelovali pri pripravi kulinaričnih dobrot. Tisti,ki boste kmetijo obiskali jeseni, se boste lahko udeležili trgatve ter nabiranja in peke kostanjev. Če boste želeli, se boste lahko popeljali z lojtrnikom v katerega so vpreženi čisto pravo lipicanci. Kmetija je odlično izhodišče za obisk Kartuzije Pleterje ter Šmarjeških Toplic, Term Čatež in Dolenjskih toplic. Ljubitelji jahanja pozor! Le lučaj od kmetije je odlična jahalna šola, ki je primerna tako za tiste, ki želite odkriti jahalne veščine kot tudi za vse tiste, ki želite svoje jahalne spretnosti obnoviti ali pa nadgraditi.


Dostop do kmetije:

Iz glavne magistralne ceste zaviješ pri odcepu Dobruška vas za smer kartuzija Pleterje - Šentjernej. Na poti iz Šentjerneja do kartuzije Pleterje pa boste opazili že smerikaze za Vinoroč Drča.


Delovni čas:

Torek-Četrtek: 9.00-23.00
Petek, Sobota: 9.00-2.00
Nedelja: 9.00-22.00


Vabljeni!

Ključne besede:

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je podjetje brez mnenj. Bodite prvi!

© 2006 - 2018 Vse pravice pridržane, zasebno lastništvo www.info-slovenija.si