• Tukaj se nahajate:
 • Živali
 • Akvariji
 • OKOLJSKE REŠITVE, GOJENJE IN PRODAJA AKVARIJSKIH ORGANIZMOV, RAZISKAVE, RAZVOJ IN STORITVE, AQUAMI

OKOLJSKE REŠITVE, GOJENJE IN PRODAJA AKVARIJSKIH ORGANIZMOV, RAZISKAVE, RAZVOJ IN STORITVE, AQUAMI

Kettejeva ulica 10, 6215 Sežana, Goriška +386 64 239 800
Pokaži pot
 • Poslovna oblika:
 • AQUAMI, RAZISKAVE, RAZVOJ IN STORITVE, D.O.O.
 • Naslov:
 • 10 Kettejeva ulica, Sežana
 • Davčna št.:
 • 41518179
 • Plačilna platforma:
 • IBAN SI56 1910 0001 0291 948 (DBS d.d.)
 • Govorimo:
 • Z vami že:

Podjetje Aquami, raziskave, razvoj in storitve, d.o.o. deluje na širokem področju akvaristike. Smo največji gojitelji akvarijskih organizmov v Sloveniji. Postavljamo in vzdržujemo zasebne in javne akvarije, med drugim tudi najlepši in biotsko najbogatejši javni akvarij v Sloveniji Akvarij M Idrija. Razvijamo, proizvajamo in prodajamo izdelke za uporabo v akvaristiki in izdelke za splošno rabo. Z mnogimi javnimi in zasebnimi znanstveno-raziskovalnimi inštitucijami sodelujemo pri raziskavah in razvoju iz širokega področja vodne ekologije.

Naše osnovno poslanstvo je predstaviti prečudoviti podvodni svet širši javnosti in hkrati omogočiti vsem akvaristom ponudbo najkvalitetnejših izdelkov za enostavno in pravilno uporabo v akvaristiki.

AQUAMI se zavzema za razvoj in promocijo akvaristike v najvišjih etičnih in strokovnih okvirih. S svojim raziskovalnim delom in ponudbo izdelkov najvišje kakovosti želimo uporabnikom omogočiti prijetno izkušnjo z akvaristiko, ki bo postala del posameznikovega vsakdana.


IZDELKI


Vse se začne pri vodi, naj si bo to življenje samo, ali zgolj domači akvarij. Ravno zato pri AQUAMI posebno pozornost namenjamo ustrezni pripravi vode, ki mora biti temeljna aktivnost pri postavitvi in vzdrževanju akvarija, kot tudi vzdrževanju zdravega življenjskega sloga. Pripravili smo seznam izdelkov s katerimi na najbolj učinkovit način izboljšamo kvaliteto vode. Prva stopnja je obdelava vode s fizikalnimi metodami s pomočjo aktivatorjev vode. Sledi priprava vode s koristnimi kemičnimi in biološko aktivnimi pripravki. Za vzdrževanje akvarijev smo pripravili izdelke, ki vam bodo v največji možni meri olajšali delo in vam omogočili več časa za uživanje ob opazovanju svojega akvarija. Nenazadnje pa boste v naši ponudbi našli tudi široko paleto akvarijskih organizmov, ki so nedvoumno vrhunec vsakega akvarija. Če imate z akvarijem težave ali si želite nekaj posebnega, se lahko obrnete na nas in skupaj bomo poiskali rešitev v naši široki paleti storitev.

AQUAMI ponudbo aktivno širimo in poglabljamo. Da boste vedno na tekočem z novimi AQUAMI izdelki se nam pridružite tudi na spletnih družabnih omrežjih.


Aktivatorji vode

AQUAMI aktivatorji vode uspešno preprečujejo nastanek vodnega kamna, odstranjujejo klor in uničujejo mikroorganizme.

So zanesljivi, ekološki, brez dodatnih stroškov vzdrževanja, enostavni za montažo in kar je najpomembnejše – izredno učinkoviti.  Z uporabo teh naprav je voda varnejša za uporabo, okusnejša za pripravo jedi in pijač, še posebej občutno pa je zmanjšan pojav vodnega kamna in težav povezanih z njim. Za svoje delovanje ne potrebujejo dodatnega vira energije in ne potrebujejo dodatnega vzdrževanja, odlikuje pa jih tudi dolgo, 5-letno garancijsko obdobje!


Priprava vode

Pravilna priprava vode za akvarij je izrednega pomena za dolgoročno stabilnost akvarijskega sistema in preventivo pred pojavom nezaželjenih alg in bolezni akvarijskih prebivalcev, ki so lahko posledica neustrezne oskrbe akvarija. Pri AQUAMI si želimo, da bi imeli uporabniki manj dela z oskrbovanjem akvarija in več časa za uživanje ob pogledu nanj, zato razvijamo nove in inovativne ideje, ki v sožitju s tradicionalnimi naravnimi metoda prinašajo najboljše rezultate.

AQUAMI ponudbo aktivno širimo in poglabljamo. Da boste vedno na tekočem z novimi AQUAMI izdelki se nam pridružite tudi na spletnih družabnih omrežjih.


Vzdrževanje akvarija

Vzdrževanje akvarija je lahko izredno preprosto! Potrebno je le upoštevati nekaj preprostih pravil pri postavitvi in zagonu akvarija in izbrati pravilne pripravke za merjenje in uravnavanje parametrov akvarijske vode. Tako vam ostane več časa za uživanje ob pogledu na vaš akvarij in živahne akvarijske prebivalce.

AQUAMI ponudbo aktivno širimo in poglabljamo. Da boste vedno na tekočem z novimi AQUAMI izdelki se nam pridružite tudi na spletnih družabnih omrežjih.


Akvarijski organizmi

Ribe, kozice, polži in rastline – zdrav, lep in aktiven akvarijski živelj je vrhunec vsakega akvarija. Pri AQUAMI ponujamo veliko vrst in pasem akvarijskih organizmov, ki so primerni za naselitev v ustrezne domače akvarije. Vsi naši akvarijski organizmi so vzrejeni v naših lastnih gojilnicah po najvišjih etičnih in strokovnih načelih, ki veljajo v akvaristiki. Zanje skrbi visoko usposobljen tehnični kader. Pri vzreji se zanašamo na varne naravne pripravke in ne uporabljamo tujih škodljivih pripravkov kot so npr. antibiotiki, umetna barvila ali hormoni, kot je to praksa pri praktično vseh ostalih tujih gojilnicah in organizmih, ki so običajno na voljo v trgovinah z akvaristiko. Naša temeljna skrb je zdrava prehrana in zdravo okolje za optimalno rast in razvoj lastnega imunskega sistema naših organizmov.


STORITVE


AQUAMI nudi storitve iz širokega področja akvaristike in naravoslovja.  Našim strankam nudimo profesionalno podporo v obliki svetovanja, načrtovanja, oskrbovanja, vzdrževanja in postavitve akvarija. Z visokim strokovnim znanjem in večletnimi izkušnjami ter uporabo proizvodov in materialov najvišje kakovosti lahko zadostimo tudi najbolj zahtevnim željam kupcev.

AQUAMI skrbi tudi za oskrbovanje in razvoj biotsko najbogatejšega javnega akvarija v Sloveniji, Akvarija M Idrija.

Na željo stranke lahko vzredimo različne vrste akvarijskih organizmov, ki jih je možno in smiselno vzrejati.

Naš visoko izobražen kader iz širšega področja naravoslovja izvaja tudi znanstveno-raziskovalno in razvojno delo iz področja akvaristike, naravoslovja in kemije za zunanje naročnike.


Vzreja akvarijskih organizmov

AQUAMI oz. podjetje Akvami d.o.o. je edina ustanova v Sloveniji, v kateri ponujamo širok spekter akvarijskih organizmov izključno lastne vzreje, pri kateri upoštevamo najvišja strokovna in etična pravila akvaristike. Vsi naši organizmi so vzrejeni v samostojnih akvarijih z lastnim biološkim filtracijskim sistemom. Organizmom tako zagotavljamo najvišjo mero varnosti pred morebitnimi okužbami in odlično kvaliteto vode ter optimalne parametre za posamezno vrsto.

Prehrana naših organizmov temelji na izdatni in raznoliki živi in zamrznjeni hrani v kombinaciji s suho hrano proizvedeno po strogih pravilih mednarodnega HACCP sistema, ki je metoda zagotavljanja varne prehrane tudi za prehrano ljudi. Pri vzreji ne uporabljamo hormonskih pripravkov, antibiotikov ali drugih umetnih snovi, temveč se zanašamo na varne in naravne pripravke za pripravo vode in optimizacijo imunskega sistema rib. Posledično so naše ribe bolj zdrave in izjemno odporne.

Ponujamo več kot 40 vrst akvarijskih organizmov s številnimi podvrstami in pasmami, ki so primerne tako za akvariste začetnike kot tudi za zahtevnejše akvariste. Pri nas se lahko pozanimate tudi o rojstnem dnevu in starosti posameznega organizma in njihovih starših.


Svetovanje

Uspešna postavitev večjega akvarija ali akvarijskega sistema zahteva veliko zahtevnega načrtovanja. Pri AQUAMI imamo veliko izkušenj s postavitvijo sladkovodnih tropskih akvarijev.

Trenutno ekipa AQUAMI vzdržuje skupno preko 200 različnih akvarijev. Vsak je zgodba zase, zato je potrebno vzdrževanje in postavitev prilagoditi mnogim različnim parametrom in zahtevam. Akvariji so zapleteni polodprti vodni ekositemi, zato zanje veljalo podobna pravila kot pri varovanju in skrbi naravnega vodnega okolja.

Pravilno načrtovanje in nasvet strokovnjaka vam lahko privarčuje veliko stroškov, ki lahko nastanejo ob nepravilni vzpostavitvi akvarija ali večjega akvarijskega sistema. Za dogovor z našim strokovnjakom nam pošljite sporočilo.

Pri načrtovanju vašega akvarija Vam lahko svetujemo v vseh fazah:

• Načrtovanje akvarija
• Umestitev v prostor
• Načrtovanje dolgoročnega vzdrževanja
• Izdelava akvarija
• Postavitev akvarija ali akvarijskega sistema
• Zagon akvarija in vzpostavitev učinkovite biološke filtracije
• Naselitev akvarija
• Dolgoročno vzdrževanje
• Pomoč pri sanaciji akvarijev


Akvarij M Idrija

AQUAMI skrbi za vzdrževanje, promocijo in razvoj najlepšega in biotsko najbogatejšega javnega akvarija v Sloveniji Akvarija M Idrija.

Akvarij M Idrija vas bo zagotovo navdušil z več kot 40 akvariji, terariji in velikim paludarijem, ki so smiselno organizirani po izvornih biotopih akvarijskih organizmov in njihovih ekoloških značilnostih. Zagotovo vas bodo še posebej navdušili 1500 L tropski morski akvarij in 1100 L  biotop reke Amazonke, 1800 L paludarij, ki je pravi izsek dela podvodnega in nadvodnega sveta Južne Amerike ter mnogi ostali biotop akvariji; Avstralija in Nova Gvineja, reka Kongo, jezera Malawi in Tanganyika, akvarij za mesojede piraje, reka Rio Negro,… Raznolikost je res neverjetna, saj lahko v Akvariju M Idrija opazujete več kot 170 vrst sladkovodnih in morskih rib ter veliko drugih vrst vodnih organizmov.


Raziskave in razvoj

AQUAMI skrbi za vzdrževanje, promocijo in razvoj najlepšega in biotsko najbogatejšega javnega akvarija v Sloveniji Akvarija M Idrija.

Akvarij M Idrija vas bo zagotovo navdušil z več kot 40 akvariji, terariji in velikim paludarijem, ki so smiselno organizirani po izvornih biotopih akvarijskih organizmov in njihovih ekoloških značilnostih. Zagotovo vas bodo še posebej navdušili 1500 L tropski morski akvarij in 1100 L  biotop reke Amazonke, 1800 L paludarij, ki je pravi izsek dela podvodnega in nadvodnega sveta Južne Amerike ter mnogi ostali biotop akvariji; Avstralija in Nova Gvineja, reka Kongo, jezera Malawi in Tanganyika, akvarij za mesojede piraje, reka Rio Negro,… Raznolikost je res neverjetna, saj lahko v Akvariju M Idrija opazujete več kot 170 vrst sladkovodnih in morskih rib ter veliko drugih vrst vodnih organizmov.


Oskrbovanje akvarijev

AQUAMI ekipa je specializirana za svetovanje pri načrtovanju, postavitev in oskrbovanje zasebnih in javnih akvarijev vseh velikosti. S svojo strokovno ekipo in s skrbno izbranimi najkvalitetnejšimi zunanjimi partnerji smo zagotovo najboljša izbira pri odločitvi za kvalitetno akvaristiko.

AQUAMI skrbi tudi za vzdrževanje, oskrbovanje, razvoj in promocijo najlepšega in biotsko najbogatejšega javnega akvarija v Sloveniji Akvarija M Idrija.

Če potrebujete pomoč pri vzdrževanju bodisi domačega akvarija ali večjega javnega akvarijskega sistema nas kontaktirajte.

Ključne besede:

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je podjetje brez mnenj. Bodite prvi!

© 2006 - 2018 Vse pravice pridržane, zasebno lastništvo www.info-slovenija.si