Image
Image
7761
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew64358.jpg

GOSTINSKE STORITVE ZDRAVKO BRATINA, DOBRAVLJE

Stomaž 2, 5263 , Dobravlje, Goriška

Galerija slik

Predstavitev

PLANINSKA KOČA BAVČERJA NA ČAVNU

Koča stoji na obširni jasi med Velikim Modrasovcem na severu in Malo goro (1034 m) na južni strani koče, ki spadata v južno obrobje Trnovskega gozda s skupnim imenom Čaven. Prvo planinsko zavetišče je leta 1908 uredila Ajdovsko-Vipavska podružnica SPD v najemni sobi gozdarske koče. Po 2. svetovni vojni so ajdovski planinci uredili med vojno uničeno planinsko zavetišče v gozdarski koči in ga odprli 22. junija 1947. Imenovali so ga po Antonu Bavčerju iz Ajdovščine (1905-1944), ki so ga med vojno ustrelili v Trstu kot talca. PD Ajdovščina je leta 1963 gozdarsko kočo odkupilo ter jo uredilo in opremilo kot planinsko zavetišče. V letih 1978 in 1979 so zgradili prizidek ter obnovili vse prostore; zavetišče so preimenovali v kočo. Leta 1993 so lokalno cesto prestavili izpred koče za njo ter s tem zagotovili mir obiskovalcem koče.

URNIK:

Koča je odprta med letom (od septembra do maja) ob sobotah, nedeljah in praznikih; julija in avgusta pa od četrtka do nedelje in ob praznikih med 7:00 in 18:00 uro.

DOSTOP:

Predor na cesti iz Lokavca proti Predmeji Avto: lokalna cesta, ki se kmalu za Predmejo odcepi od ceste Predmeja-Lokve (Col-Predmeja in Ajdovščina-Predmeja), s Predmeje do koče 8km; lokalna cesta iz Trnovega pri Gorici skozi naselje Rijavci in mimo gozdarske hiše Selovec 11km. AP Ajdovščina, Vrtovin, Predmeja, Trnovo pri Gorici; iz Ajdovščine skozi Lokavec 3h30; iz Vrtovina čez Kucelj 3h30; s Predmeje 1h30; iz Trnovega pri Gorici po TV 3h.

LEŽIŠČA:

v sobah - 10
skupna ležišča - 30
Sedeži v jedilnici - 50

IZTOKOVA KOČA POD GOLAKI

DOSTOP:

Do koče vodi veliko urejenih planinskih poti z različnimi izhodišči iz doline, pot pa si nekoliko skrajšate, če se do Predmeje ali še nekoliko dlje, pripeljete z avtomobilom.

URNIK:

Koča je odprta od septembra do maja ob sobotah in nedeljah med 7:00 in 18:00, junija, julija in avgusta pa od četrtka do nedelje med 7:00 in 18:00.

PONUDBA:

V lično urejeni koči sredi idilične pokrajine se boste počutili kot v pravljici. Za vaše udobje bodo skrbeli oskrbniki, ki vas bodo razvajali s tradicionalno pripravljenimi domačimi jedmi.
V koči boste lahko tudi prenočili.Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Stomaž 2, 5263 , Dobravlje, Goriška

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Gostinske storitve Zdravko Bratina s.p.
Davčna št.:
31267653
Govorimo:
 SI
 EN
 IT
 HR
Mobitel:
+386 (0)31 399 841
E-mail:
zdravko.bratina@gmail.com
Certifikat