Image
Image
3941
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew74364.jpg

HOSTEL XAXID, ČRNI KAL

Zazid 16, 6275 , Črni Kal, Obalno-kraška

Galerija slik

Predstavitev

V slikoviti istrski vasici Zazid nad Črnim Kalom, se nahaja hostel Xaxid, ki vabi v svoj objem vse željne aktivnega preživljanja dopusta v čisti neokrnjeni naravi. Zazid je idealna izhodiščna točka za pohodništvo, kolesarjenje, za plezanje (Osp, Mišja peč, Črni Kal, Buzet).

Ponudba:

  • nočitve v sobah ali v ločenih enotah hostla
  • souporaba polnoopremljene kuhinje
  • informacije o okolijskih poteh in znamenitostih (info točka)
  • brezplačen wi-fi

AKTIVNOSTI

Zazid je v središču notranje Istre, tako da lahko najvišje hribe v okolici osvojite peš v enem dnevu. Steze in peš poti so v dobrem stanju ter markirane, tako da z lokalnim zemljevidom in nekaj nasveti iz naše strani nebi smeli imeti problemov pri orientaciji. Najbolj znani vrhovi v okolici so Slavnik (najvišji istrski vrh), Kojnik, Golič, Lipnik, Kavčič, Kuk, Lačna in še mnogi manjši. V bližini so tudi jame, toda potrebno je vodstvo, saj niso označene. Zazid je od Kopra oddaljen le 20 km, zato je primeren tudi za preživljanje ugodnih počitnic v bližini morja v objemu miru in čiste narave.

PLEZALIŠČA

Ob vznožju Kraškega roba leži vas Osp, ki jo obdajajo strme stene z odlično skalo in smermi vseh težavnosti. Milo mediteransko podnebje ter bližina morja pa jo naredita še bolj privlačno. Plezanje je možno skozi celo leto, le poleti je plezanje možno v jutranjih in večernih urah, saj je lega stene prisojna. Vse plezalne smeri so odlično opremljene.

ZAZID

Zazid je znan po istrsko-kraški arhitekturi. Nekatere hiše krasijo znameniti portoni (vhodi v dvorišče), baladurji (balkoni) in jerte (okenski okvirji). Sredi vasi stoji nekdaj obzidna cerkvica Sv. Martina.

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Zazid 16, 6275 , Črni Kal, Obalno-kraška

Dodatna kontaktna okna

Naziv:
Hostel Xaxid, Dušan Bitenc-sobodajalec
Davčna št.:
19089309
Kontaktna oseba:
Dušan Bitenc
Govorimo:
 SI
 EN
Mobitel:
+386(0)41 705 811
Telefon:
+386(0)5 6392006
E-mail:
info@hostelxaxid.si
Certifikat
Naziv:
Hostel Xaxid, Dušan Bitenc-sobodajalec

Socialno omrežje