Image
Image
9455
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew52751.jpg

VZREJA IN OSKRBA PSOV, MALE ZVERINICE, BARBARA NARAT POLANC S.P., LAŠKO

Tovsto 3b, 3270 , Laško, Savinjska
VZREJA IN OSKRBA PSOV, MALE ZVERINICE, BARBARA NARAT POLANC S.P., LAŠKO https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew52751.jpg Tovsto 3b, 3270 , Laško, Savinjska 5.0 05 1

Galerija slik

Predstavitev

Moje ime je Barbara Narat Polanc. Živim v mali vasici nad mestom Laško. Moje življenje že od nekdaj zapolnjujejo male živali. Vse od morskih prašičkov, hrčkov, zajčkov, želv, rib, muck in kužkov. Tudi sedaj, ko imava z možem Leonom svojo družino, naju živali spremljajo na vsakem koraku. S tremi otroci in s hišo ter vrtom polnim živali sva si ustvarila topel dom. V hiši nas zabavajo perzijske mačke, afriški beloprsi ježki in cotonka Lucy. Na dvorišču in tudi v hiši so naši dobrodušni in razigrani novofundlandci, na vrtu pa tekajo švicarske črnonose ovce, kokoške ter račke, ki so odlične požiralke polžev, indijske tekačice.

Ker mi živali vzamejo dnevno ogromno časa, sem se odločila, da hobi in posel združim. Tako sem z januarjem 2013 stopila na samostojno poslovno pot, kjer se ukvarjam z urejanjem in oskrbo kužkov ter z vzrejo različnih hišnih ljubljenčkov.


NAŠE ZVERINICE


Novofundlanec

Je pasma psov, ki me bo spremljala za vedno. Ta prijazen velikan, ki ima izreden karakter, me je očaral. Njegove glavne značilnosti so, da je zvest, miren in dobrodušen, potrpežljiv, obožuje otroke, ne laja za vsako stvar, ni hud čuvaj, ni agresiven ter je eden izmed najboljših družinskih psov. Je velik in težak pes, katerega dlaka zahteva redno nego.

Naša prva novofundladka je bila psička Leyla, ki je bila vedno vesela in, ki bi za hrano ter zame, naredila vse. Pri njenih 9 letih nas je na veliko žalost vseh zapustila in nanjo nam bo vedno ostal čudovit spomin. Ker si doma brez novofundlandca nismo znali predstavljati, smo po neverjetnem naključju našli Jožico Mestnik Hrast, ki je imela prav takrat prvo leglo rjavih novofundlandcev v Sloveniji in na voljo še eno psičko. Tako je našo hišo spet napolnil pasji lajež, saj je Agata Cristie Daisybear prišla k nam še isti dan. Naslednje leto smo začeli razmišljati o moškem predstavniku te pasme, saj primernega črno recesivno rjavega samca, ki je najprimernejši za našo Agato, daleč naokoli ni. V avgustu 2012 sem našla čudovito leglo v 1200 km oddaljeni Belgiji. V črnuha z belo piko na prsih sem se zaljubila takoj, tako je konec oktobra prišel k nam Khyro´s soul Lukas. Lukas je vedno dobrovoljen, vedno nagajiv in veličastno lep novofundlandec.

Ker je Lukas tako čudovit, smo se odločili, da mu poiščemo še eno ženko. Naša Black Princess, Bonny, se je vanj zaljubila na prvi pogled, on pa vanjo. Sedaj imamo doma že pravo pasjo družino, ki nas razveseljuje vsak dan. Ni lepšega, kot priti domov, in te vsi čakajo z migajočimi repi in iskrivimi pogledi. V tujini obstaja izrek, da so novofundlandci kot pomfri. Ne moreš imeti samo enega…


Coton de tulear

Zaželela sem si kužka, ki bi bil manjši hišni pes, ki bi oboževal otroke, ki bi bil dobrovoljen, potrpežljiv, učljiv in igriv, s čudovito dolgo dlako, katera mu ne bi izpadala in vse to sem našla v pasmi Coton de tulear. Poleg vsega naštetega so ti beli bombažki zelo veseli, temperamentni in neizmerno vdani svojemu gospodarju. Z vragolijami nas razveseljuje Extra something Crazyinlove, ljubkovalno Lucy, ki ima svoj rodni kraj v idilični vasici pri Opatiji.


Afriški beloprsi ježi

Afriški beloprsi ježi so čudoviti ljubljenčki, ki so v tujini precej bolj poznani, kot pri nas. Ker sem sama nad njimi navdušena in ker pri nas ni bilo vzreditelja, sem se odločila, da se začnem ukvarjati z njihovo vzrejo. Na tej strani vam jih bom malo bolj predstavila in upam, da bo v vaših domovih kakšen ježek več.

Ti mali sesalci se zbudijo, ko se nas večina pripravlja na spanje. Celo noč raziskujejo, vohljajo, tečejo in se igrajo. Za razliko od naših gozdnih ježev so manjši in različnih barv. Najbolj razširjena je barva sol poper, sledijo ji cimetova barva, albino, pinto itd.

Primerni so izključno za stanovanje, saj potrebujejo temperaturo nad 20 stopinj. Ti ježki ne preživijo zimskega spanja!

Hitro se udomačijo in jih lahko božate brez da bi vas popikali. Njihov glavni čut je vonj, s katerim se tudi navadijo na človeka. Spoprijateljijo se tudi z drugimi živalmi, saj jim radovednost ne da miru.

Ker so zelo aktivni, potrebujejo čimvečjo kletko ali terarij s kolesom, s katerim pretečejo kar nekaj kilometrov. Obožujejo igranje, tako da jim v kletko nastavimo razne tunele, škatle in rolce od wc papirja. Odlično je, če jih kdaj spustite, da tekajo prosto po stanovanju, saj jim je to prava dogodivščina. Ker niso glodalci je strah pred pogrizenimi kabli odveč. Pozornost je potrebna predvsem tam, kjer se lahko zatakne in ne more ne nazaj in ne naprej.

Njihova prehrana je zelo raznolika. Od surovega mesa, mokarjev, kuhanih jajc, bučk, kuhanega korenja in graha, banan, jabolk pa do mačjih briketov, konzerv ipd. V tujini je na voljo tudi mešanica za ježe, ki pa je ponavadi preveč kalorična in se jim jo dodaja občasno oz. po okrevanju od bolezni, ob brejosti, dojenju.

So samotarji, tako da ne potrebujejo družbe drugih ježev. Če že kupimo par je bolje, da vzamemo 2 samici ali par. Par je treba po paritvi ločiti, saj samec lahko poje mladičke. Le-ti se povržejo s čisto mehkimi konicami in skoraj goli.

Rastejo hitro in so pri 6 tednih samostojni. Spolno dozoreli so pri 5-6 mesecih in se parijo skozi celo leto.


Švicarska črnonosa ovca

Švicarske črnonose ovce so ene izmed najbolj simpatičnih živali, kar sem jih videla. So srednje velike, robuste živali. Izvirajo iz Švice, kjer jih vzrejajo za volno in meso. Prepoznamo jih po kodravi beli volni in značilnimi črnimi deli telesa po kolenih in obrazu. Oba spola imata tudi čudovito rogovje. Samice tehtajo od 70-90 kg, samci od 80-120 kg. So zelo mirne in tihe ovce, ki so zelo primerne za gorska območja. Veljajo tudi za eno izmed najbolj prijaznih ovac.

Zemljevid

Poslovna ocena

1 Mnenje

5.0 povprečje glede na 1 Mnenja


5 zvezdic
1
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0
  • Odlicno

    ,

    Super strokovna oseba, odlicne in socializirane zivali, priporocam nakup. Zelo sem tudi vesela da smo se spoznali in ohranjamo stike.

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Tovsto 3b, 3270 , Laško, Savinjska

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Poslovna oblika:
MALE ZVERINICE, Barbara Narat Polanc s.p.
Davčna št.:
33956243
Govorimo:
 SI
 EN
 De
 HR
 BA
 RS
Mobitel:
+386(0)41 823 555
E-mail:
polanc.barbara@gmail.com
Certifikat