Image
Image
7008
Zaupanja vredni
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew10789.jpg

SANACIJA VLAŽNIH STEN

Gustinčičeva ulica 58, 1211 Ljubljana, Osrednjeslovenska

Galerija slik

Predstavitev

Podjetje SORA Jaritz d.o.o. je družinsko podjetje, ki je bilo ustanovljeno že leta 1993.

V tem skoraj dve desetletji dolgem obdobju smo dosegli vse zastavljene cilje in si v istem hipu postavili nove, saj veliko vlagamo v novo znanje in osvojene veščine.

SANACIJA VLAŽNIH STEN

Zakaj zaščititi zunanjo fasado in stene

Velik del stavbne dediščine je bil zgrajen pred letom 1970, na dobršnem delu stanovanjskih objektov, predvsem etažnih lastnin, pa so znaki zunanje vlažnosti,  z nevarnostjo padanja  ometa, rje in izpostavljenega železa.

Degradacija materialov fasade hiš in etažne lastnine je običajno posledica okoljskih in atmosferskih obremenitev: onesnaževanje, kemična sredstva, plin, morski aerosol, dež, veter, temperaturne spremembe, hlapi, agresivni hlapi, vlaga.

Različni konstrukcijski in gradbeni materiali, iz katerih so sestavljene fasade, kot so armirani beton, omet in izpostavljena opeka, zaradi degradacije, ki so ji izpostavljene, zmanjšujejo njihovo odpornost in tudi varnost, s posledično nevarnostjo loma ometa in nevarnostjo poškodb in kolaps.

Zelo pogosta težava pri zidakih je pojav kapilarnega dviga. Gradbeni materiali so pravzaprav porozni in absorbirajo vodo, ki se kapilarno dviga iz tal, delno izhlapeva s sten in odlaga soli.

Kapilarna vlaga ne povzroča le estetskih, strukturnih in higrotermičnih škod na stenah, ampak lahko ogrozi tudi zdravje v bivalnih prostorih.

Katere so najpogostejše poškodbe in posegi na stenah in fasadah objektov Iz splošne analize obstoječega stavbnega fonda se zdi, da nekateri razmišljajo o:

    Obnova sprednjih plošč in parapetov, ki so pogosto poškodovani zaradi časa in agresivnega delovanja deževnice, da se izognemo resnim estetskim in strukturnim poškodbam.

    Obnovitev konstrukcije armiranega betona, degradiranega, z izpostavljenim železom, s posebnim posegom ter učinkovitim in trajnim vzdrževalnim ciklom za dokončno obnovo strukture.

    Sanacija razpok na fasadi. Te so lahko statične ali dinamične: statične razpoke zadevajo površino in so posledica pojavov posedanja konstrukcije, tal in gradbenih materialov.

    Obnova oluščenih zidov in odvajanje ometa. V nekaterih primerih gre za luščenje barve, ki izgubi oprijem ali ker zaradi svoje togosti ne sledi gibanju nosilca ali zaradi agresivnosti aerosolnih raztopin v zraku in zaradi naraščajoče vlage. Isti vzroki povzročajo v najresnejših primerih ločitev in padec delov ometa.

Govorimo o razvlaževanjem sten. Ob prisotnosti vode v zidu pride do zniževanja izolacijske moči materialov, posledično previsokih stroškov za ogrevanje, uporabe razvlaževalnikov, neprekinjene obnove ometa, barv, lesenih podov, uničenega pohištva, dotrajanega oblazinjenega pohištva.

    Odstranitev plesni, ki je prisotna v ometu. Presežna vlaga v okolju zaradi prisotnosti vlažne in hladne stene povzroča več kondenzacije, zlasti pozimi, kar povzroča nezdravo situacijo, ki lahko povzroči nelagodje in alergije.

Kako obnoviti vlažne in degradirane stene

Podjetje SORA JARITZ  vam predstavlja različne sisteme za reševanje problemov vlage in nabiranja soli na vseh vrstah vlažnih zidov, novih, starih ali zgodovinsko-umetniških.

Zahvaljujoč tem lastnostim so sposobni ustvariti fizični pojav stalne izmenjave prezračevanja/zračenja v zidu, ki spodbuja in pospešuje odvajanje vlage, v obliki pare, navzven, pri čemer se izogne ​​površinskemu nastajanju pojavov kristalizacije slanice.

Rešitve za posege razvlaževanja zidov

Podjetje SORA JARITZ ponuja različne specifične izdelke za vsak poseg razvlaževanja na stenah stavb:

    Njihova uporaba je primerna za stene, kjer so očitne vlažnosti in akumulacije soli, ki izhajajo iz pojavov kapilarnega dviga in za izvedbo protikondenznega ometa.

 
STORITVE

Sanacija raznovrstnih objektov

• sanacija vlažnih sten
• konstrukcijska sanacija dograjevanja armature z dolepljenjem jeklenih ali karbonskih lamel
• vgradnja protipotresnih vezi z vsemi pomožnimi deli

Vedno pa smo pripravljeni poslušati Vaše želje in posledično pripraviti ustrezno in hitro rešitev za Vaš problem.

Poleg naših glavnih storitev, kot so zaključna in splošna gradbena dela, adaptacija prostorov in objektov, sanacije raznovrstnih objektov, Vam nudimo še vrsto drugih.

Zaključna in splošna gradbena dela
Adaptacija prostorov in objektov

• izgradnja objektov
• izdelava ali obnova fasad
• notranja ureditev prostorov
• adaptacija stanovanjskih objektov
• obdelava mansard s sistemi mavčnih oblog
• ter slikopleskarska delaZemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Gustinčičeva ulica 58, 1211 Ljubljana, Osrednjeslovenska

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Naziv:
SORA JARITZ Sanacija, obnova, revitalizacija, adaptacija, d.o.o.
Davčna št.:
20971222
Naslov:
Gustinčičeva ulica 58, 1211 Ljubljana - Šmartno
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 6100 0001 6221 075 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)
Odgovorna oseba:
Jarič Boštjan
Govorimo:
 SI
 EN
 HR
 BA
 RS
Mobitel:
+386(0)41 683 808
E-mail:
info@sorajaritz.si
Certifikat
Naziv:
SORA JARITZ Sanacija, obnova, revitalizacija, adaptacija, d.o.o.
Naslov:
Gustinčičeva ulica 58, 1211 Ljubljana - Šmartno