Image
Image
8314
Zaupanja vredni
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/6141/taekwondo-klub-gepard-ljubljana_1693304926.jpeg

ŠPORTNI CENTER LJUBLJANA kick boks, boks, vadba za malčke in VELIKE Priporočamo

Nove Fužine 7, 1000 Ljubljana, Osrednjeslovenska

Galerija slik

Predstavitev

Kickboks je borilna športna disciplina, ki združuje tehnike borilnih veščin, kot so boks, tajski boks (muay thai) in karate. Gre za borbo med dvema tekmovalcema, kjer uporabljajo udarce z rokami in nogami ter tudi nekaj tehnik, ki so značilne za klasični boks, kot so udarci s pestmi.

Osrednji cilj kickboksa je premagati nasprotnika z izvajanjem učinkovitih udarcev ter se izogibati njegovim napadom. Tekmovalci se med dvobojem borijo v posebnem pravokotnem ringu, pri čemer uporabljajo različne tehnike udarcev in obrambe. Med udarci so pogosti udarci s pestmi, komolci, koleni, nizkimi in visokimi kicke ter tudi klinčevanje, kjer se tekmovalca fizično približata in se poskušata izčrpati ali izvajati tehnične manevre.

Kickboks spodbuja fizično pripravljenost, hitrost, moč, koordinacijo in vzdržljivost. Poleg fizičnih sposobnosti pa je pomembna tudi taktična inteligenca, saj morajo tekmovalci spretno kombinirati napade in obrambe ter iskati šibke točke nasprotnika.

Tekmovanja v kickboksu potekajo po pravilih in regulacijah, ki zagotavljajo varnost tekmovalcev. To vključujejo prepovedane tehnike, kot so udarci v genitalije, hrbet glave, hrbet, zatilje in sklepne tehnike.

Kickboks ni le borilna disciplina, ampak tudi priljubljen športni spektakel, ki privablja gledalce z adrenalinskim vzdušjem, borbenostjo in tehnično dovršenostjo tekmovalcev. Pomemben del je tudi etičen in športen pristop do borbe ter spoštovanje do nasprotnika in pravil.

Boks je borilna športna disciplina, kjer se dva tekmovalca spopadata v dvoboju, pri čemer uporabljata le svoje pesti za udarjanje. Cilj boksa je premagati nasprotnika z izvajanjem učinkovitih udarcev in se hkrati izogibati nasprotnikovim udarcem.

Osrednji elementi boksa vključujejo:

    Ringe: Tekmovalca se borita v pravokotnem ringu, ki je običajno razdeljen na kvadrate, imenovane "ropes". Ring ima trakove, kjer tekmovalci stojijo, in srednjo črto, ki označuje sredino ringa.

    Runde: Boksarski dvoboji so razdeljeni na runde, običajno traja vsaka runda tri minute. Med rundami je kratek odmor, ki ga uporabijo tekmovalci za počitek in nasvet trenerja.

    Udarci: Boksarji lahko uporabljajo različne udarce, kot so direkti (udarci s pestmi naprej), krožni udarci, krošnje (udarci z roko, ki prihaja zgoraj navzdol), klinčevanje (fizično približevanje nasprotniku) in ostali udarci, pri čemer je vsak udarec oblikovan za poseben namen.

    Obramba: Tekmovalci se morajo izogibati nasprotnikovim udarcem z gibanjem glave in telesa ter uporabo blokad z rokami. Dobro razvita obramba je ključnega pomena za preživetje v ringu.

    Tehnika in Taktika: Boks zahteva izjemno tehnično natančnost, koordinacijo in vzdržljivost. Tekmovalci morajo znati učinkovito kombinirati udarce, braniti in preusmerjati nasprotnikove napade.

Boks je poleg fizičnih spretnosti poudarja tudi psihično vzdržljivost, saj je dvoboj lahko izjemno naporen tako fizično kot psihično. Pomemben del boksa je tudi spoštovanje nasprotnika in upoštevanje pravil, kar je temelj etičnega pristopa k tej borilni disciplini.

Boks se izvaja na amaterski in profesionalni ravni ter je prisoten tudi na olimpijskih igrah. Disciplina je privlačna zaradi svoje zgodovine, športnega duha in umetnosti, ki jo boksarji prikazujejo v ringu.

V našem klubu poučujemo kickboxing, MMA (mešane borilne veščine), Ninja kids (od 3. do 5. leta) in funkcionalno vadbo (kettlebell, TRX).

Vodimo dve ločeni skupini kickboxinga. V skupini KICKBOXING 1 učimo tehnike, kot sta »light contact« in »kick lighta«, v skupini KICKBOXING 2 pa tehnike, kot so »full contact«, »low kick« in »K-1«. Za profesionalne borce poleg teh treningov organiziramo še dodatne treninge po dogovoru s trenerjem.

Gibalna Vadba za otroke od 4 let naprej bi morala biti predvsem zabavna, razvojno primerna in varna. Pri tej starosti je pomembno spodbujati otrokovo gibanje, koordinacijo ter razvoj motoričnih in socialnih spretnosti. Tu je nekaj idej za vadbo, ki je primerna za otroke od 4 let naprej:

    Igrive dejavnosti: Organizacija igre, kot so lovljenje, skakanje, plezanje po igralih, hoja po črti ali mehkih blazinah. Te igre spodbujajo ravnotežje, koordinacijo in osnovne gibalne spretnosti.

    Ples in glasba: Otroci radi plešejo in se gibajo ob glasbi. Lahko organizirate enostavne plesne rutine, kjer sledijo ritmu glasbe. To spodbuja ritmične spretnosti, gibanje po prostoru in zabavo.

    Osnove športov: Uvod otrok v osnovne športne igre, kot so nogomet, košarka, tenis in podobno. Uporaba mehke žoge in prilagoditev igre njihovim sposobnostim.

    Gimnastika: Postavitev blazin in mehke podlage ter spodbujajte otroke k skakanju, valjanju, obratovanju in enostavni gimnastiki. To bo razvijalo njihovo moč, gibljivost in koordinacijo.

    Igrače in rekviziti: Uporaba različnih rekvizitov, kot so žoge različnih velikosti, obroči, trakovi in stožci, da ustvarimo raznovrstne igre in vadbe.

      Vaje za ravnotežje: Razvijanje ravnotežja je pomembno. Otroci lahko poskusijo hoditi po ravnotežnih blazinah, ozkih črtah ali poskušajo stati na eni nogi.

    Ustvarjalna vadba: Spodbudite otrokovo ustvarjalnost z vajami, kot je "posnemi žival" ali "posnemi stroj". To spodbuja otrokovo domišljijo in gibanje.

Pri vseh dejavnostih je pomembno upoštevati otrokove sposobnosti, se izogibati pretiranim naporom in zagotoviti varno okolje. Vadbo prilagodimo njihovim interesom in energiji ter spodbujamo pozitiven odnos do gibanja in aktivnosti.

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Nove Fužine 7, 1000 Ljubljana, Osrednjeslovenska

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Slovenska odličnost:
 Da
Naziv:
Taekwon - do klub Gepard
Davčna št.:
65121732
Naslov:
Kašeljska cesta 121, 1260 Ljubljana-Polje
Poslovna enota:
KLUB: Nove Fužine 7, 1000 Ljubljana
Kontaktna oseba:
Ljutić Redžo
Govorimo:
 SI
 EN
 De
 IT
 HR
 BA
 RS
Mobitel:
+386(0)40 321 702
E-mail:
info@klub-gepard.si
Certifikat
Slovenska odličnost:
 Da
Naziv:
Taekwon - do klub Gepard
Naslov:
Kašeljska cesta 121, 1260 Ljubljana-Polje

Socialno omrežje