Image
Image
4782
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/4301/28565.jpg

ANIMACEL, LJUBLJANA

Mivka 34, 1000 , Ljubljana, Osrednjeslovenska

Galerija slik

Predstavitev

Animacel je slovensko podjetje, ki vašim štirinožnim prijateljem ponuja možnost zdravljenja z matičnimi celicami.

Uporaba matičnih celic je novost na področju zdravljenja bolezni kot so artritisi, kolčne displazije in poškodbe hrustanca, za katere je bila do zdaj na voljo le protibolečinska terapija. Klinični potek zdravljenja je dokaj preprost in za žival predstavlja minimalen stres. Animacel v sodelovanju s številnimi veterinarskimi inštitucijami v Sloveniji omogoča ozdravljenje bolezni, lajšanje bolečin in trpljenja vaših štirinožnih prijateljev.

Mreža izkušenih veterinarjev, s katerimi že sodelujemo

Kaj so matične celice?

Matične celice so celice, ki so se sposobne razviti v različne telesne celice. Nahajajo se v različnih tkivih kot nekakšna rezerva za propadle celice v telesu, ki jih lahko telo izkoristi po potrebi, če mora nadomestiti poškodovane ali odmrle celice. To naravno rezervo telesa z našim postopkom gojitve celic izkoristimo pri zdravljenju. Celice odvzamemo iz maščobnega tkiva (kjer se nahaja veliko matičnih celic) in jih po približno enem tednu vbrizgamo v oboleli sklep istemu psu.
.  
Katera obolenja zdravimo z matičnimi celicami?

Trenutno razvit in klinično preizkušen je postopek za zdravljenje različnih sklepnih obolenj, kot so artritisi, kolčne displazije in poškodbe hrustanca. Uspeh zdravljenja je različen glede na vrsto obolenja, najboljši je pri svežih artritisih in poškodbah hrustanca. Pri hudih kroničnih displazijah kolkov ne moremo pričakovati obnovitve tkiva, kljub temu pa z zdravljenjem z matičnimi celicami zmanjšamo ali odpravimo bolečino. Takšne živali po zdravljenju z našo metodo v večini primerov sploh ne potrebujejo več protibolečinske terapije ali pa je ta zmanjšana na minimum.

Ali lahko zdravimo tudi druge bolezni?

V tem trenutku so najboljši rezultati pri zdravljenju sklepnih obolenj, vendar pa razvijamo tudi druge oblike zdravljenja. Zelo kmalu načrtujemo uporabo matičnih celic kot podporno terapijo pri zlomih kosti pri psih, mačkah in konjih. Raziskovalno razvijamo tudi druge metode zdravljenja različnih organskih obolenj, kot je na primer oslabelost srca, sladkorna bolezen, očesna obolenja in podobno. Matične celice se lahko razvijejo v različne telesne celice, zato je njihov potencial praktično neomejen.
 
Kje lahko zdravimo svojega ljubljenca z matičnimi celicami?

Prva zdravljenja z matičnimi celicami smo izvedli na Veterinarski fakulteti v Ljubljani v sodelovanju s prof. dr. Bojanom Zorkom.  Danes zdravljenja z matičnimi celicami izvaja več veterinarskih ambulant/klinik po Sloveniji, edini pogoj za opravljanje takšnega zdravljenja je, da veterinarska klinika/ambulanta opravlja ortopedska zdravljenja, saj zdravljenje zahteva injiciranje celic neposredno v oboleli sklep. Z vsemi veterinarji sodelujemo od začetka zdravljenja ter nato skupaj spremljamo vašega prijatelja po zdravljenju.  S poglobljenim in timskim pristopom tako omogočimo optimalno zdravljenje, ter pozdravimo ali olajšamo bolečino in trpljenje živali. Manj je obiskov pri veterinarju, manj je stroškov za zdravila in, kar je glavno, večja je kakovost življenja vaših štirinožnih prijateljev.  Če ima vaš štirinožni prijatelj težave s sklepi vprašajte o možnostih zdravljenja vašega veterinarja ali pa se obrnite neposredno na nas preko elektronskega pošte ali po telefonu 041 378 568.

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Mivka 34, 1000 , Ljubljana, Osrednjeslovenska

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Poslovna oblika:
Animacel Biotehnologija d.o.o.
Davčna št.:
56312300
Govorimo:
 SI
 EN
 De
 HR
 BA
 RS
Mobitel:
+386(0)41 704 480
E-mail:
info@animacel.com
Faks:
+386(0)1 4379423
Certifikat

Kontaktne osebe

Luka Mohorič