Image
Image
21613
  • Navtika
  • ARGONAUT, SVETOVANJE IN IZOBRAŽEVANJE, PORTOROŽ
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew42745.jpg

ARGONAUT, SVETOVANJE IN IZOBRAŽEVANJE, PORTOROŽ

Sončna pot 14, 6320 , Portorož, Obalno-kraška

Galerija slik

Predstavitev

Podjetje ARGONAUT je bilo ustanovljeno z namenom, da prenaša na odjemalce naših storitev znanje in dolgoletne izkušnje na področju pomorstva. V začetnem obdobju se ukvarjamo predvsem z tečaji za voditelje čolnov, tečaji za upravljanje VHF-GMDSS postaj, osnovnih tečajev jadranja in tečajev skipper. V pripravi je nova storitev na področju izvedeniških mnenj in cenitev plovil.

Kakovost našega dela zagotavljamo z delom v skupinah z manjšim številom udeležencev in z predavatelji, ki imajo dolgoletne izkušnje v pomorstvu.

Varna plovba in zadovoljen odjemalec naših storitev je eden ključnih ciljev našega podjetja.

Verjamemo, da bomo s kakovostjo opravljanja naših storitev, prispevali k varnejši plovbi naših odjemalcev in dvigu pomorske kulture ter etike ljubiteljev morja.

Tečaje za voditelje čolna izvajamo v Ajdovščini, Celju, Kranju, Ljubljani, Novem mestu in v drugih krajih, če se na tečaj prijavi najmanj 10 kandidatov.


Tečaj za voditelja čolna

Oseba, ki upravlja čoln do 24 metrov (razen čolna z motorjem do 7.35 kW in do 7 m dolžine ali vodni skuter, za katere mora imeti najmanj preizkus znanja za upravljanje s čolnom ali čoln na vesla in čoln na jadra dolžine do 7 m, ki se lahko upravlja brez izpita) mora imeti potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna.

Naše podjetje organizira tečaje za voditelje čolnov, ki vam bodo pomagali, da se boste naučili teorije in praktičnega dela na pomorskih kartah ter mornarskih veščin. Pridobljeno znanje vam bo v pomoč, da boste lažje opravili izpit pred komisijo Uprave RS za pomorstvo ter varno pluli z vašim čolnom.


Tečaj VHF-GMDSS

VHF GMDSS (univerzalni sistem pomorskih radijskih zvez za varnost in stisko na morju) postaja je del varnostne opreme čolna, ki prispeva k večji varnosti posadk in potnikov na čolnih.

Na čolnu, ki ima radijsko postajo z digitalnim selektivnim klicem na zelo visokih frekvencah (v nadaljnjem besedilu: VHF GMDSS postaja), se mora nahajati oseba, ki ima potrdilo o usposobljenosti za upravljanje z VHF GMDSS postajo.

Naše podjetje organizira tečaje upravljanja z VHF GMDSS postajo, ki vam bodo pomagali, da se boste naučili teorije in prakse ter lažje opravili izpit pred komisijo Uprave RS za pomorstvo.


Osnovni tečaj jadranja

Tečaj je namenjen osebam, ki so opravili izpit za voditelja čolna in nimajo praktičnih izkušenj z jadranjem. Cilj tečaja je, da osebe osvojijo osnove jadranja in mornarske veščine. Pri izvajanju tečaja bo povdarek na praktičnem usposabljanju. Tečaj izvaja kapitan dolge plovbe in jadralec s 30. letnimi izkušnjami.


Tečaj skipper

Tečaj je namenjen osebam, ki so opravili izpit za voditelja čolna in nimajo praktičnih izkušenj za upravljanje jadrnic. Tečaj je tudi primeren za osebe, ki sicer imajo izpit za voditelja čolna, ker pa nimajo dovolj praktičnih izkušenj se ne počutijo varne. Cilj tečaja je, da osebe pridobijo čimveč praktičnih izkušenj in informacij s prakse. Tečaj izvaja kapitan dolge plovbe in jadralec s 30. letnimi izkušnjami.


Individualni tečaj za voditelja čolna

Individualni tečaji so namenjeni osebam, ki si želijo individualnega usposabljanja oziroma jim razpisani roki in kraji tečaja ne ustrezajo.

Vsebina tečaja obsega:
- Pravila o izogibanju trčenja na morju,
- Pomorski predpisi,
- Osnove navigacije,
- Osnove motoroznanstva,
- Mornarska dela in veščine


Navigacijski tečaj jadranja

Da bo vaše jadralsko znanje celovito in da se boste lahko samostojno odpravili na morje, vam priporočamo udeležbo na tečaju – 5 dnevni NAVIGACIJSKI TEČAJ JADRANJA.

Na tem tečaju boste pridobljeno začetno znanje nadgradili še z dodatnimi izkušnjami na večji potovalni jadrnici Elan 331. 10 meterska jadrnica ELAN 331 je potovalna jadrnica, ki sprejme do 5 oseb.


Tečaj in izpit za preizkus znanja

Oseba, ki upravlja čoln z motorjem moči do 7,35 kW (10 KM) in do 7 m dolžine ali vodni skuter, mora imeti najmanj potrdilo o opravljenem preizkusu znanja in mora biti stara najmanj 16 let.

V podjetju Argonaut, Bruno Potokar s.p., smo specializirani za navtično izobraževanje. V okviru vseh naših tečajev za voditelja čolna organiziramo tudi tečaj za preizkus znanja, ki je nepogrešljiv za pripravo na preizkus znanja.

Na našem tečaju boste na zanimiv in učinkovit način osvojili vsa potrebna znanja za uspešno pridobitev potrdila o opravljenem preizkusu znanja.


Osvežitveni tečaj jadranja

Večina navtikov navadno pluje zgolj občasno, enkrat letno v poletnem času ob stabilnejšem vremenu. Taki navtiki se zato vsako leto po enoletnem premoru srečujejo z enimi in istimi težavami, saj njihove izkušnje počasi a zanesljivo tonejo v pozabo.

Veliko občasnih navtikov ze znova in znova v pomladnih mesecih k nam obrača po pomoč, zato zanje organiziramo učinkovit enodnevni osvežitveni tečaji na slovenski obali.

V podjetju Argonaut s.p. smo namreč na podlagi večletnih izkušenj prepričani, da je za uspešno in varno plutje na jadrnici ali motornem čolnu pomembno, da se že pridobljena navtična znanja redno obnavljajo.

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Sončna pot 14, 6320 , Portorož, Obalno-kraška

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Argonaut, svetovanje in izobraževanje, Bruno Potokar s.p.
Davčna št.:
96081104
Mobitel:
+386(0)31 670 320
E-mail:
info@argonaut.si
Certifikat