Image
Image
682
Zaupanja vredni
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/8870/logonew65861.jpg

ZOBNI IMPLANTATI LJUBLJANA Priporočamo

Dunajska cesta 129, 1000 Ljubljana, Osrednjeslovenska

Galerija slik

Predstavitev

Smo zobna ordinacija v Ljubljani, ki se ukvarja s sodobnim zobozdravstvom in implantologijo (zobni vsadki). Zobozdravnik v Ljubljani ki skrbi za svoje paciente z najsodobnejšimi materiali in postopki zdravljenja, vse to brez bolečin.


IMPLANTATI – ZOBNI VSADKI


Zobni vsadek je namensko oblikovana umetna korenina, ki jo vstavimo v čeljustno kost. Predstavlja osnovo za protetično nadgradnjo (prevleka, mostiček..). Zobni vsadeki so idealna rešitev za manjkajoče zobe, kajti prihranimo brušenje sosednjih zob. Rezultati implantatno-protetične oskrbe so:

• čudovit nasmeh
• povrnitev funkcije žvečenja
• ohranitev preostalega zobovja


Ali ste tudi vi kandidat za zobni vsadek?

Idealen kandidat za zobni vsadek je dobrega zdravja in ima ustrezno ustno higieno. Za vsaditev implantatov je potrebna zadostna količina kosti, ki služi za oporo implantatov. Pacient mora imeti tudi zdrava obzobna tkiva, brez znakov prisotnosti parodontalne bolezni. Zobni vsadki (implantati) so trdo zraščeni s kostjo (osteointegracija). Po vsaditvi implantata v kost je potreben določen čas (4-6 mesecev) za popolno zraščanje kosti in implantata. Površina implantata je iz titana, kar omogoča odlično biološko povezavo z našo kostjo.   


Kako poteka postopek vsaditve implantata?

V tem postopku sodelujejo zobozdravnik, pacient, parodontolog in zobni tehnik. Zobozdravnik se po posvetu z vami odloči kje in kako bo vaš implantat vstavljen. Glede na vaše potrebe in želje se odloči kateri implantat bo uporabil in bo naredil ustrezen načrt zdravljenja.


Metoda ALL-ON-4 – novi zobje v 24 urah!

ALL-ON-4 predstavlja nova metoda v zobozdravstvu s katero s pomočjo štirih implantatov povrnemo nasmeh na vaš obraz, s tem da nadomestimo vse izgubljene strukture in tako spremenimo celoten videz spodnje tretjine obraza, vrnemo podporo ust in licu ter omogočimo normalno funkcijo žvečenja.

To metodo izvajamo pri osebah, ki želijo fiksno protetiko, vendar so izgubile vse svoje zobe ali pa so njihovi zobje v zelo slabem stanju in so predvideni za puljenje. Uporabljamo jo tudi pri osebah, ki imajo minimalno količino kostnine, ki je nujna za vgradnjo implantatov, in pri katerih ne gre za običajno implantatno protetično rehabilitacijo.


PORCELANASTE PREVLEKE IN MOSTIČKI


Fiksna zobna protetika

Fiksna zobna protetika zajema cel niz restavrativnih rešitev v stomatologiji. Glavnino tvorijo zobne prevleke in mostički, ki so obenem najpogostejše fiksne rešitve, ko gre za sanacijo enega ali več izgubljenih zob.
Fiksne protetične rešitve so obenem tudi najbolj kakovostne za pacienta, tako zaradi svoje dolgotrajnosti kot zaradi dejstva, da pacientu dajejo občutek njegovih naravnih zob. Prevleke in mostičke se lahko fiksira na lastne brušene zobe, na zaičke, ki so pritrjeni na naravni korenini zoba ali na zobne implantate, ki se jih namesti v čeljustno kost.
• Keramične zobne prevleke so vrhunec moderne stomatologije
• Zobne luske so tanke keramične prevleke v barvi zob


Zobne prevleke

Zobne prevleke so najpogostejši fiksni protetični izdelki, uporabljamo pa jih, ko so naravni zobje izrazito močno poškodovani in/ali estetsko nesprejemljivi. Lahko se jih namešča na naravne brušene zobe ali na nameščene zobne vsadke z namenom zapiranja vrzeli, ki je nastala v zobnem loku zaradi izgube naravnega zoba. Če se jih namešča na naravne brušene zobe, se predhodno naredi odtis zob ter se po odtisu v laboratoriju izdela prevleko.
Za izdelavo ene prevleke je potrebno nekaj dni, v tem obdobju se pacientu namesti začasno prevleko. Po izdelavi se prevleko cementira na pripravljeni zob pacienta, kar bo zagotovilo popolnoma naraven videz zoba. Vse krone v naši ordinaciji se izdeluje v lastnem zobotehničnem laboratoriju, kar zagotavlja vrhunsko kvaliteto in preciznost izdelave. Izdelujemo jih iz vrhunskih materialov, delimo pa jih na:
• nekovinske ali popolnoma keramične krone – cirkonij in e.max keramika
• kovinsko-keramične krone – kovinska baza prevlečena s keramiko


Kovinsko-keramične zobne prevleke

Kovinsko-keramične prevleke so vse tiste krone, čigava baza je izdelana iz kovine, zunanji vidni del pa iz keramike ali porcelana. Baza kovinsko-keramičnih kron je najpogosteje izdelana iz kovine, belega zlata ali titana, vsak izmed teh materialov pa ima svoje specifične karakteristike.
• Kovinska keramika – baza krone je izdelana iz zlitine kovin (krom, kobalt in nikelj) ter je popolnoma prekrita s keramiko, tako da kovina ni vidna. Glavna prednost tega materiala v primerjavi z drugimi je v njegovi ugodni ceni, je pa tudi lažji od belega zlata.
• Titan keramika – gre za izjemno kvaliteten in lahek material, ki ne izziva nikakršnih alergijskih reakcij. Titan je izrazito čvrsta in odporna kovina, ki ima sposobnost zaščite krone in/ali mostička pred poškodbo s hrano ali z agresivnimi telesnimi tekočinami. Prav tako je popolnoma prekrit s keramiko.


Polnoporcelanske zobne prevleke

Keramične zobne krone so vrhunec moderne stomatologije in v zadnjih nekaj letih postajajo standard, ko gre za estetsko vrednost restavrativnih del. Najpogosteje so v uporabi dva izrazito hvaležna materiala, ki nam dajejo najboljše rezultate, zlasti ko se krono postavlja na naravni brušeni zob. Seveda govorimo o cirkoniju in o e.max empress keramiki. Čeprav sta si z lastnostmi in ceno zelo podobna, obstajajo določene razlike med njimi:
• Empress ali E.max keramika – gre za vrhunski material za izdelavo polno-keramičnih kron, s katerimi se dosežejo odlični estetski rezultati zaradi njihove prozornosti, translucentnosti in sposobnosti imitacije naravnega zoba. Predvsem se ga namešča na pobrušene naravne zobe pri restavriranju frontalne regije. Če so pobrušeni zobje lepe bele barve, bo ta material ponudil najboljše rezultate.
• Cirkonij – izjemno lep material, ki ga odlikujeta visoka čvrstost in biokompatibilnost, obenem pa ponuja naraven videz zoba. Material odlično prepušča naravno svetlobo ter bo ponudil vrhunske rezultate ne glede na to, ali se ga namešča na naravne brušene zobe, ali na vsadke. Zaradi svoje čvrstosti se uporablja tako v sprednji kot v zadnji regiji ter je primeren za izdelavo mostičkov.


Zobni mostički

Z zobnimi mostički nadomeščamo enega ali več izgubljenih zob. Kot samo ime pove, dentalni mostički povezujejo prekinjene zobne nize v eno celoto. Mostiček se sestoji iz 2 kron, ki se jih namesti na obstoječe brušene zobe kot nosilce mostička ter kron, ki zaprejo nastalo vrzel v zobnem nizu.
Vlogo nosilca mostička lahko imajo brušeni naravni zobje, ali nameščeni zobni vsadki. Poleg estetske mostiček ima tudi zdravstveno funkcijo, ker onemogoča umikanje dlesni ter premikanje sosednjih zob. Priprava zoba za sprejem mostička je podobna pripravi zoba za posamezne krone.


Inlay in onlay

Ko je zobna krona močno poškodovana zaradi delovanja kariesa ali travme, ki jo ni moč sanirati z zalivko, še vedno pa ima ima dovolj zdravega čvrstega tkiva, ki se ga lahko izkoristi za sanacijo, takrat uporabljamo inlay ali onlay nadomestek. Glede na vrsto poškodbe in katere dele le-ta zajema, se izbere enega izmed teh dveh keramičnih elementov.

Če je poškodovana zgornja ploskev zoba, se uporablja inlay, medtem ko za sanacijo zgornje in stranskih ploskev uporabljamo onlay. Inlay in onlay se izdelujejo v zobotehničnem laboratoriju po odtisu pripravljenega zoba. Za izdelavo je potrebno nekaj dni, zaključno prilagajanje pa se izvaja v ustih pacienta med namestitvijo. To je perfektna rešitev za sanacijo večjih poškodb krone, prevelikih, da bi bile sanirane z zobno zalivko.


ZOBNE LUSKE – VENEERS


Zobne luske so tanke keramične prevleke v barvi zob, ki jih v glavnem uporabljamo za zmanjšanje razmika med zobmi, za sanacijo poškodovane zobne sklenine ali močno obarvanih zob. Luske so stomatološki nadomestki, ki primarno imajo estetsko vlogo, možno pa jih je uporabljati le pri pacientih, ki imajo naravne in zdrave zobe. Za njih se večinoma odločajo pacienti, ki niso zadovoljni z videzom ali barvo svojih naravnih zob.

Ti tanki keramični elementi so v principu zelo podobni umetnim nohtom ter se z njimi prekriva le sprednji del zoba. Primerne so za estetsko sanacijo zob v frontalni regiji, za njihovo namestitev pa je potrebno brušenje sprednje strani zob in odstranjevanje plasti sklenine do 0,5mm. Zatem se luske trajno cementira na zobe. Prav luske so zaslužne za ti. hollywoodski nasmeh.


BELJENJE ZOB – ZOOM! ADVANCED POWER


Vaš nasmeh je pomemben! Beljenje zob je ena od metod, ki omogoča, da pacient razmeroma hitro in varno pride do belega, bleščečega nasmeha. Postopek omogoča dolgotrajen rezultat, in sicer brez bolečin in poškodb sklenine; celoten postopek je pod nadzorom usposobljenega zobozdravnika.
Profesionalno beljenje se lahko izvaja samo pri zobozdravniku – to je tudi edina varna pot do bleščečega nasmeha. V naši ordinaciji uporabljamo sistem beljenja ZOOM! Advanced Power. Sistem se je izkazal za zelo uspešnega in je najbolj priljubljen med pacienti v ZDA, saj ponuja izjemne rezultate in ni boleč. Po uradnih podatkih si je 10 milijonov ljudi že pobelilo svoje zobe s sistemom ZOOM!

Akcijska cena: 200€

*cena vključuje 2 seji beljenja zob. Tretja seja se izvaja po želji pacienta in stane dodatnih 80 evrov.


PROTEZE


Proteza je snemni nadomestek manjkajočih zob. Uporablja se jih za nadomeščanje več zob ali vseh zob v čeljusti. Obstajata 2 tipa protez: totalna in delna (parcijalna) proteza. Totalna proteza pride v poštev ko je pacient brez zob. Delno protezo pa uporabljamo kadar ima pacient še nekaj svojih zob v ustih, katere uporabimo za stabilizacijo proteze.

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Dunajska cesta 129, 1000 Ljubljana, Osrednjeslovenska

Dodatna kontaktna okna

Slovenska odličnost:
 Da
Naziv:
ARTIDENT, zobozdravstvene storitve, d.o.o.
Davčna št.:
32252838
Naslov:
Dunajska cesta 129, 1000 Ljubljana
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 3000 0001 4996 139 (odprt 21.7.2015, Sberbank d.d.)
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 6100 0000 4657 705 (odprt 18.2.2013, DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)
Odgovorna oseba:
Gorazd Danilovski
Kontaktna oseba:
Gorazd Danilovski
Mobitel:
040464638
Certifikat
Slovenska odličnost:
 Da
Naziv:
ARTIDENT, zobozdravstvene storitve, d.o.o.
Naslov:
Dunajska cesta 129, 1000 Ljubljana

Kontaktne osebe

zobna ordinacija
Gorazd Danilovski

Socialno omrežje