Image
Image
7811
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew47291.jpg

ASDENTAL, MARIBOR

Ulica heroja Nandeta 31 , Maribor, Podravska
ASDENTAL, MARIBOR https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew47291.jpg Ulica heroja Nandeta 31 , Maribor, Podravska 0.0 05 1

Galerija slik

Predstavitev

Zobozdravstvena ordinacija Asdental d.o.o., je ustanovljena leta 2009 v Mariboru-Tezno.
Ordinacija Asdental je hčerinsko podjetje firme dentas, ki je desetletja zelo uspešno prisotno na trgu sofisticiranih dentalnih naprav.

V ordinaciji delujeta Jasmina Selimović Šale, dr.dent.med. in Stanko Šale, dr.dent.med.

Naša filozofija je- le lepi zobje so zdravi zobje.

Edini nakit, ki ga vedno nosite s seboj, je vaš nasmeh. Pri nas obravnavamo stranke celostno, kar pomeni, da se vsakemu posamezniku posvetimo individualno, tako v medicinskem kot v estetičnem pogledu.

Vsi naši postopki so brez bolečin, saj lahko dobite lokalno anestezijo pred vsakim posegom.

Pri nas ni dolgih čakalnih dob in mučnega sedenja v čakalnici. Termine dogovarjamo po želji in zmožnosti strank. Pri tem obravnavamo naše stranke tako, kot bi si sami želeli biti obravnavani.


STORITVE


V podjetju Asdental Vam lahko zagotovimo celostno oskrbo zdravja vaših zob in obzobnih tkiv. Posvečamo veliko pozornosti sledenju trendov in najnovejših znanstvenih dosežkov na področju splošnega in oralnega zdravja. Splošno dobro počutje je nemogoče brez zdravja ustne votline, zato vse naše paciente obravnavamo celovito- holistično.

V podjetju Asdental spoštujemo želje in življenjski slog vsakega pacienta, tako pacienti pridejo na vrsto ob dogovorjenem času brez nepotrebnega čakanja.
Vsi pacienti so vnaprej seznanjeni s finančnim načrtom brez skritih stroškov.


Estetsko zobozdravstvo

Lepi zobje so nekaj čudovitega. So odraz simpatije in zdravja.

Pri nas Vam bomo pomagali, da svoje zobe ohranite lepe in zdrave skozi vse življenje.
Veneers (luske), inlay/onlay-i, zobne krone brez kovine, zobni vsadki- Asdental vam ponuja celo paleto storitev za nadomestitev pomankljivih in poškodovanih oz. manjkajočih zob.

Estetsko zobozdravstvo združuje estetiko in zdravje. Nekateri pojmujejo estetsko zobozdravstvo tudi kozmetično zobozdravstvo.
Po definiciji Ameriške Akademije za estetsko zobozdravstvo so storitve estetskega zobozdravstva:

• porcelanske luske,
• bele plombe,
• beljenje zob,
• dvig dlesni in
• bonding oz. dograjevanje.


Implantologija

Dentalni implantati ali zobni vsadki niso nobena noviteta, ter se uspešno in podprto z znanstveninimi raziskavami uporabljajo že več desetletij. Obstajajo klasični kovinski implantati iz Titana, ter keramični iz cirkonijevega dioksida.

Z impantati nadomestimo posamezni manjkajoči zob ali zdravimo večji raspon, ki je brez zob. Zelo so uporabni tudi pri snemnih protezah, kjer dobimo z implantati boljšo retencijo in stabilizacijo (večjo ‘fiksiranost’) proteze.

Sam poseg je popolnoma neboleč in značajnega pooperativnega okrevanja praktično ni v večini primerov.

Z ustrezno higieno in redno profilakso (profesionalna preventiva in čiščenje) se lahko implantat obdrži desetletja ali doživljensko. Iz estetskega kot tudi funkcionalnega vidika, predstavlja implantat najboljšo rešitev.

Veseli smo, da razen klasične tehnike implantacije ponujamo tudi najbolj sodobno implantacijo z uporabo kirurškega vodila ali tako imenovane ‘šablone’. Ta poseg je indiciran predvsem za večje posege, ter posege kjer masa kosti ni optimalna, ker omogoča natančno računalniško načrtovanje pozicije vsakega implantata in celo izdelavo začasne protetične rešitve pred samim posegom po želji pacienta ali terapevta.

Za izdelavo kirurškega vodila je potrebno opraviti posebno rentgensko snemanje čeljusti. Podatki, ki jih dobimo, se vnesejo v poseben računalniški program, ki nam omogoča neverjetno natančno vizualizacijo čeljustnic v virtualnem 3D prostoru, ter varno in funkcionalno načrtovanje pozicij vsakega implantata.


Zobna protetika


Nadomeščanje izgubljenega zoba ali izgubljenih zob je pomemben aspekt našega dela. Manjkajoč zob je kompleksna zobozdravstvena težava, ker prizadeva sosednje zobe kakor tudi antagoniste v nasprotni čeljustnici (zobje se začnejo premikati v prazen prostor).

Osnovna funkcija žvečenja in priprave hrane v ustih za nadaljno prebavo je  prizadeta, kar pogosto pripelje do slabše prebave in včasih tudi bolečin v želodcu ter drugih prebavnih težav. Tudi estetski videz posameznika je v večji ali manjši meri prizadet.

V sodobnem zobozdravstvu imamo na razpolago celo paleto rešitev za vse težave pacientov.

Zobno protetiko običajno delimo na snemno (pacient lahko zobni nadomestek jemlje ven iz ust) in fiksno (nadomeste ostane trajno v ustih). Obstaja še ena kombinacija, ko je en del fiksen, drugi del pa snemljiv.

Pomen zobne protetike je velik, ker omogoča uspešno rehabilitacijo pacienta z funkcionalnega stališča (priprava hrane za nadaljno prebavo) in estetskega vidika.
Izguba vsakega zoba je resno medicinsko stanje, ker je funkcija in s tem povezanih prebavnih težav, v večji ali manjši meri prizadeta.

V podjetju Asdental vam lahko ponudimo vse kar ponuja moderno zobozdravstvo, od klasičnih kermičnih prevlek do estetskih lusk (veneers).

Keramične prevleke so sestavljene iz kovinske osnove, ki je v celoti prekrita z keramiko. V podjetju Asdental ponujamo prevleke, katerih osnova (ogrodje) je narejeno iz Titana. Titan je najbolj biokompatibilna kovina (biokompatibilnost je primerljiva z zlatimi zlitinami) in je identična z titansko zlitino, ki se uporablja za izdelavo zobnih vsadkov (implantatov).


Po želji pacienta in posebej v sprednji regiji priporočamo uporabo nadomestkov iz cirkonijevega dioksida.
Cirkonij dioksid je keramični material s katerim zamenjamo kovinsko osnovo (ogrodje) z keramiko. Prednost keramike nad kovino je v tem, da skozi keramiko proseva svetloba. Prosevanje (selektivno prepuščanje in zlom svetlobe) je lastnost, ki je značilna za naravne zobe. Čeprav sposoben zobni tehnik lahko naredi čudovite zobne nadomestke iz kovinsko-keramičnega sistema, prednost je vedno na strani brezkovinskih nadomestkov, ker je enostavno primerljivo z naravnim stanjem.

Cirkonijev dioksid (ali krajše cirkonij) je povzročil pravo revolucijo v zobozdravstvu, ker omogoča izdelavo tudi največjih konstrukcij, ki zajemajo celotno čeljust. To je bilo prej rezervirano le za kovinsko-keramične nadomestke.


Cad/cam tehnologija pri izdelavi protetike

Posebej smo ponosni na naš 3D Cerek CAD/CAM sistem, ki nam omogoča restavracijo zob ob enem samem obisku.

Postopek je tak, da se najprej opravi priprava zoba, nato pa se naredi slika s posebno kamero. Digitalna slika se shrani v računalnik, ki s posebnim software-jem natančno izračuna vse potrebne parametre.

Nato se izbere ustrezen material, ki se ga vstavi v posebno stružnico. V pičlih nekaj minutah dobimo popolno krono, ki se jo lahko pacientu takoj namesti na predvideno mesto.


Beljenje zob

Veliko ljudi ima željo po naravni belini zob.

Naše navade prehranjevanja, črno vino ali nikotin, pustijo sledi na naših zobeh, ki se jih lahko znebimo s profesionalno posvetlitvijo zob.

Trajnost beljenja korespondira z kvaliteto ustne higiene, prehranjevalnimi navadami kot tudi redno profesionalno čiščenje mehkih in trdih zobnih oblog pri vašem zobozdravniku. Kdor dosledno skrbi za čistočo svojih zob, se lahko veseli belih zob mesece ali celo leta. V primeru, da zobje postanejo spet temnejši, ponovni postopek beljenja pričara čudovit sijaj nazaj.

Beljenje zob nam omogoča, da končamo zdravljenje na najbolj efektiven in dramatičen način.

Namreč, belimo le zdrave zobe z zdravo dlesnijo. Ker je naša filozofija da so le lepi zobje poplnoma zdravi, to dodatno poudari vaš nasmeh in omogoča, da iz zobne ordinacije Asdental izstopite z novo samozavestjo.


Preventiva

Preventiva v zobozdravstvu, pomenijo postopki, s katerimi se izognemo nastanku kateregakoli vnetnega procesa na zobu, dlesni ali parodontu.

S preventivo postavimo temelje za dolgotrajno zobno zdravje.

Ravno tam, kjer z zobno ščetko praviloma ne pridemo, je taka terapija pomembna in nepogrešljiva.

S tem ne skrbimo samo za zdrave zobe, temveč tudi za svež dah in dober občutek čistih, belih zob.

Zemljevid

Poslovna ocena

1 Mnenje

0.0 povprečje glede na 1 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0
  • Super!!!

    ,

    Profesionalno in zelooo prijazno osebje. Cene zelo ugodne. Ni čakanja; ob uri, ko si naročen, si na vrsti. Moja nova zobozdravstvena ambulanta. Res suuper!!!

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Ulica heroja Nandeta 31 , Maribor, Podravska

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
ASDENTAL trgovina, storitve d.o.o.
Davčna št.:
54461219
Mobitel:
+386 (0)31 507 703
Mobitel:
+386 (0)51 234 268
E-mail:
asdental.jasmina@gmail.com
E-mail:
asdental.stanko@gmail.com
Certifikat