Image
Image
7731
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/4487/30390.jpg

BIODINAMIČNA KMETIJA IN SIRARNA SEŠLAR, IZLAKE

Podlipovica 6, 1411 , Izlake, Zasavska

Galerija slik

Predstavitev

Na ekološki, biodinamični kmetiji Sešlar se z ekološkim kmetijstvom ukvarjamo od samih začetkov certificiranja v Sloveniji (t. j. 1999); v letu 2006 smo uvedli postopke kontrole in certificiranja za blagovno znamko Demeter, ki je kolektivna blagovna znamka za biodinamično kmetijstvo. Biodinamično kmetijstvo je višji standard znotraj ekološkega kmetijstva in poleg splošnih zahtev tovrstnega kmetijstva upošteva še vrsto drugih naravnih in energetskih ciklov.

Osnovna kmetijska dejavnost na naši kmetiji je reja krav molznic lisaste pasme. Imamo lastno sirarno, kjer pridelujemo trdi sir pod lastno blagovno znamko Demeter Sirarna Sešlar. V prodajnem delu sirarne na kmetiji lahko dobite tudi ekološko skuto in sirotko. Sire tržimo na kmetiji ter v specializiranih trgovinah z ekološko pridelano hrano.

V sklopu kmetije upravljamo z žago, kjer lahko dobite žagan les in lesne sekance.

Obiskovalcem razkažemo kmetijo, poslopja in naprave za biodinamiko, sirarno, prikažejo izdelovanje sira in organiziramo krajša in daljša predavanja. Za zaključek pa degustacije sirov, skute, sirotke in najrazličnejših namazov (skuta s čemažem, cimetom, orehi).

Za vodene oglede se je potrebno najaviti pet dni pred obiskom.

Ponudba

- trdi biodinamični sir
- skuta, sirotka
- teletina
- žagan les
- lesni sekanci

Kako do nas?

Na regionalni cesti Trojane – Izlake (iz Trojan) malo pred naseljem Izlake pri znaku Sirarna Sešlar zavijete desno. Držite se levo in nadaljujte 500 m v hrib do kmetije in sirarne na križišču.

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Podlipovica 6, 1411 , Izlake, Zasavska

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Poslovna oblika:
Franc Sešlar - dopolnilna dejavnost na kmetij
Davčna št.:
59895942
Govorimo:
 SI
 EN
 HR
 BA
 RS
Mobitel:
+386 (0)41 791 037
Telefon:
+386 (0)3 5673530
E-mail:
franc.seslar@slo-kabel.si
Certifikat