Image
Image
12792
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew28213.jpg

DOMAČIJA, VIPAVA, DEGUSTACIJA VIN, CEJKOTOVA DOMAČIJA | CEJKOT'S HOUSEHOLD, VIPAVA, WINE TASTING

Goče 60, 5271 Vipava, Goriška

Galerija slik

Predstavitev

Cejkotovo domačijo najdemo med ozkimi ulicami vasi, ki je kot celota zaščiten spomenik kulturne dediščine s 60 velbanimi (obokanimi) hrami;

Z glavne ceste zavijte navzgor, v vas. Če imate večji avto, parkirajte na trgu, če imate manjšega, zložite stranska ogledala in pokličite, da vas Davorina nacilja po ozki gasi do cerkve. Tam vam bo odprl vrata do Jelkine obložene mize in pogled do Vipavske rodovitne doline. O tem, kar boste doživeli potem, pa ne povejte nikomur. Preveč vam bodo zavistni. Cejkotova domačija je tisto, kar manjka velikim. Tega ni več ne v Toskani ne v Provansi. Oni so, namreč, povedali naprej.

V kleti Davorina Mesesnela lahko poskusite vina sort:

- Rebula,
- Pinela,
- Malvazija,
- Merlot,
- Rosé,
- in Cabernet Sauvignon.

Posebnost njihove ponudbe je penina.

Vabljeni ste na vodeno degustacijo. Zaželena je predhodna najava.

Domačija je vključena v projekt Vipavske vinske ceste.

Dodatna ponudba:

Cejkotovo domačijo najdemo med ozkimi ulicami vasi, ki je kot celota zaščiten spomenik kulturne dediščine s 60 velbanimi (obokanimi) hrami.

Na vrhu hiše je terasa, v pritličju obnovljena črna kuhinja s krušno pečjo, v kateri pečejo domač kruh.

IZVLEČKI IZ OCEN:

»... Vse kar raste, je v mineštri, ki je tako pravilno, kockasto in drobno zrezana, da še žlica ve, kako je dobra Zakaj obiskati? Zato, da se naužiješ! Narave, tradicije, zgodoivne, pogledov, lepot, vonjav, kamnov, sodov, obokov, pesmi, pripadnosti, avtohtonosti, prisotnosti, iskrenosti, ljubezni in posebnosti. Zato, da pobegneš pred vsem drugim! Cejkotova domačija je odklop!...« (Nedelo, 2012)

»...Med gase, ozke uličice, ki prepredajo Goče, tja do prisrčno urejene hiše za goste Mesesnelovih, nas je zvabilo obsežno, navdušeno priporočilo. Res, Goče so vas, vredna pogleda, najraje enega tistih dolgih, dolgotrajnih, ki jih je Ilovarjev septet celo popoldne prožil s sila udobne terase Cejkotove domačije, ne da bi idilo zmotil en sam samcati moped. Domačija, ki se lahko pohvali s tako pomirjujočim pogledom čez vaške strehe do Nanosa in obronkov Trnovske planote, pa se odlikuje tudi s svojevrstnim zastavkom. Mesesnelovi namreč v oskrbo sprejmejo le po eno večjo družbo naenkrat, potem pa ji strežejo spredaj in zadaj. Brez vsiljivosti in ihte, v lagodnem tempu in režiji gospodarja... Popolna oskrba in oddih. V vasi, kjer se še pick-up zatakne.« (Mladina, 2008)

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Goče 60, 5271 Vipava, Goriška

Dodatna kontaktna okna

Naziv:
DAVORIN MESESNEL
Poslovna oblika:
DAVORIN MESESNEL - NOSILEC DOPOLNILNE DEJAVNOSTI NA KMETIJI
Davčna št.:
59736402
Naslov:
Goče 60, 5271 Vipava
Mobitel:
+386 (0)31 398 496
Telefon:
+386 (0)5 3645522
E-mail:
cejkotova.domacija@siol.net
Certifikat
Naziv:
DAVORIN MESESNEL
Naslov:
Goče 60, 5271 Vipava