Image
Image
6127
Zaupanja vredni
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew9790.jpg

CNC STRUŽENJE CNC REZKANJE LASERSKI RAZREZ FEROLIN MEŽICA

Ob Meži 12c, 2392 Mežica, Koroška

Galerija slik

Predstavitev

Smo družinsko podjetje s 40-letno tradicijo, katerega je ustanovil g. Štefan Lindenbaum že davnega leta 1972 v Mežici.

Razvili smo se iz majhne rokodelske delavnice na stari lokaciji, nakar smo leta 1992 kupili zemljišče v obrtni coni Mežica. Tam smo zgradili nove poslovne prostore in se vanje preselili leta 1994. Lokacija se je izkazala za dobro iz več različnih vidikov: logističnega (bližina Avstrije), razvojnega (možnost nadaljnje razširitve) in poslovnega (telekomunikacijske in komunalne storitve, optične povezave, plinovod). Te prostore smo vse do danes počasi dograjevali, kakor so kazale trenutne razmere in potrebe trga. V vseh teh letih smo z lastnim razvojem in znanjem prerasli v podjetje s cca. 35 zaposlenimi. Proizvodnja se razteza na več kot 2000 m2 pokritih in sodobno opremljenih delovnih površinah.

Podjetje je ves čas intenzivno vlagalo tudi v tehnološko opremo ter se dopolnjevalo; vse od enostavnih in rabljenih strojev do vedno bolj zapletenih, zmogljivejših in novih obdelovalnih strojev ter opreme.

Trenutno razpolagamo s 17-imi CNC obdelovalnimi stroji vrhunskega japonskega proizvajalca MAZAK, kar nam zagotavlja visoko produktivnost in konkurenčnost naših izdelkov na vse bolj zahtevnem evropskem trgu.

Naši sodelavci skrbijo za zadovoljstvo kupcev tudi po opravljeni storitvi, morebitne težave pa hitro in strokovno odpravimo v najkrajšem možnem času. Po poti uspeha bomo stopali še naprej, saj nameravamo podjetje popeljati v krog velikih gospodarskih družb in se še bolj uveljaviti onkraj državnih okvirov.

Podjetje je že danes zelo dobro poznano tudi v tujini, saj posluje predvsem s kupci iz Nemčije in Avstrije. Naš dolgoročni cilj temelji na prilagodljivosti, kakovosti, vztrajnosti in nenehnem izobraževanju kadrov ter posodabljanju strojne in programske opreme.

Veseli bomo, če se boste tudi Vi odločili postati naš poslovni partner. Vedno se bomo potrudili za vas ter poskušali skupaj z vami poiskati najoptimalnejšo rešitev!

CNC STRUŽENJE

Na CNC stružnicah priznanega japonskega proizvajalca MAZAK nudimo usluge struženja obdelovancev od najmanjšega premera Ø 10 mm in vse do premera Ø 450 mm ter max. stružne dolžine L=1500 mm.

Naš strojni park trenutno zajema 8 kosov CNC stružnic z različnimi karakteristikami, med katerimi so:

• stružnice z gnanimi orodji (npr. z zmogljivostjo rezanja navojev do M16 mm),
• stružnice z dvojnim vretenom, ki omogočajo struženje obdelovanca na obeh straneh – brez vmesnega izpetja obdelovanca (tj. struženje v enem vpetju), kar zagotavlja zelo natančno obdelavo na eni strani glede na drugo stran obdelovanca;
• stružnice s podajalno napravo – le-te so namenjene za izdelavo kosov iz palic, itd.

Z omenjenimi stroji zagotavljamo točnost obdelave vse do 0,01 mm!
Obdelujemo najrazličnejše kose; vse od enostavnih sornikov, puš, matic, vijakov … do zelo zahtevnih osi, gredi z raznimi utori in posebnimi stopenjskimi navoji …
Obdelovanci so iz različnih materialov, kot so jeklo, INOX, ALU-plastika, broni, odlitki in tudi kaljene materiale, trdote do cca. 60 HRC.

Naši izdelki so namenjeni predvsem za najrazličnejše hidravlične komponente, dvigala, žerjave, dvižne ploščadi, transportne naprave, hidroelektrarne, itd.

CNC REZKANJE

Na CNC vertikalnih in horizontalnih rezkalnih strojih priznanega japonskega proizvajalca MAZAK nudimo najrazličnejše usluge rezkanja.

1. Vertikalni rezkalni stroji

• naš največji stroj ima delovno mizo dim. 750x1750 mm in je opremljen tudi z delilnikom (zvezno programska 4. os), ki med drugim omogoča obdelavo obdelovancev pod najrazličnejšimi koti, rezkanje raznih spiral ipd.;
• razpolagamo s stroji z menjalnimi mizami, ki omogočajo večjo intenzivnost obdelave (ni mrtvih časov za vpenjanje obdelovancev);
• poleg večjih, stabilnejših vertikalnih strojev, ki so vsi opremljeni z vpetjem ISO 50, kar omogoča stabilnejši proces obdelave, razpolagamo še s strojem, ki zmore število vrtljajev vse do 25.000 min-1 in je idealen npr. za obdelavo obdelovancev iz ALU in podobnih materialov, ki zahtevajo zelo visoke vrtljaje.

2. Horizontalni rezkalni stroji

• oba stroja sta opremljena z menjalnimi mizami dim. 680x680 mm, ki omogočajo večjo intenzivnost obdelave, kajti ni mrtvih časov, potrebnih za vpenjanje obdelovancev;
• eden od strojev je opremljen tudi z zvezno vrtljivo mizo (4. os), ki omogoča npr. izdelavo različnih polžev, spiral, ipd.;
• NOVO - horizontalni rezkalni stroj znamke MAZAK HCN 8800-II, zagotavlja vreteno z 10.000 min-1 in močjo 37 KW, omogoča vpenjanje večjih obdelovancev (max. Ø1450mm x 1450mm), zvezne 4. osi (tj. vrtljive mize) omogočajo še zunanje in notranje struženje oz. izstruževanje obdelovancev, hod orodja x=1400mm, y=1200mm, z=1325mm in max. teža obdelovanca 2200kg.


Tudi na teh strojih zagotavljamo točnost obdelave vse do 0,01 mm!
Obdelujemo lahko obdelovance iz najrazličnejših materialov, kot so npr. vse vrste jekla, INOX, ALU, plastika, broni, različni odlitki, odkovki in seveda tudi kaljeni materiali trdote do 60 HRC.

Naši izdelki so namenjeni predvsem za najrazličnejše hidravlične komponente, hidravlične motorje, dvigala, žerjave, strojegradnjo, transportne naprave, turbine, itd.

KLASIČNA OBDELAVA

Poleg sodobnih CNC strojev razpolagamo seveda tudi z nepogrešljivimi stroji za klasično obdelavo. Na njih izdelujemo predvsem najrazličnejše rezervne dele in manj serijske izdelke (tudi po 1 kos), ki so prav tako nepogrešljivi v najrazličnejših proizvodnjah.

Kljub malim serijam navadno ravno ti kosi zahtevajo zelo različne postopke obdelave in tudi točnost, kar zagotavljamo z naslednjimi stroji:

1. Struženje

Razpolagamo z različnimi klasičnimi stružnicami, med katerimi največja omogoča struženje obdelovancev premera do Ø400 mm in stružne dolžine 2000 mm oz. premera do Ø800 mm in stružne dolžine 350 mm. Ta stroj je letnik 2013 in je med drugim opremljen tudi s 4-čeljustno vpenjalno glavo, najrazličnejšimi podpornimi linetami in digitalnimi merilnimi letvami.

2. Rezkanje

Razpolagamo z univerzalnim rezkalnim strojem proizvajalca INAS z mizo dim. 1100x300 mm, opremljeno tudi z delilnikom.

3. Vrtanje

Razpolagamo z najrazličnejšimi vrtalnimi stroji, ki nam omogočajo vrtanje lukenj in rezanje navojev v vsakršne obdelovance.

4. Pehanje

Nudimo tudi usluge zunanjega in notranjega pehanja utorov do širine 30 mm in dolžine 250 mm.

5. Ozobljenje

Razpolagamo s strojem za ozobljenje znamke MAAG, ki omogoča zunanje ravno ali poševno ozobljenje do premera Ø300 mm in modul 5.

Izdelki proizvedeni na teh strojih se uporabljajo predvsem kot najrazličnejši rezervni deli za razne stroje in naprave, kakor tudi za prvo vgradnjo v razne namenske stroje in naprave za različne panoge, kot so npr. medicina, industrija, kmetijstvo, gradbeništvo …

STROJNO KLJUČAVNIČARSTVO IN STROJEGRADNJA

Vse od ustanovitve našega podjetja (še na stari lokaciji, davnega leta 1972) se poleg strojne obdelave ukvarjamo tudi s strojegradnjo in splošnim ključavničarstvom.

Sami ali skupaj s projektantskim podjetjem v naši neposredni bližini razvijamo najrazličnejše stroje in naprave, ki se uporabljajo v različnih panogah (lesna, kovinska, gumarska industrija). V tem času smo izdelali že precej strojev in naprav vse od ideje do končnega izdelka, ki s pridom obratujejo doma kot širom po Evropi. To dokazujejo tudi zadovoljni kupci, ki se vedno znova vračajo.

V zadnjem času opažamo tudi vse večje potrebe po izdelavi najrazličnejših zvarjencev, katere seveda najprej zvarimo in jih kasneje tudi kpl. strojno obdelamo, kar je za končnega kupca cenovno zelo ugodno in zanimivo, saj celotno storitev izvedemo pod eno streho.

Razpolagamo s ključavničarji-varilci, ki imajo izdelane tudi ustrezne A-teste za razne načine varjenja, katere tudi redno obnavljamo.

Poleg strokovno usposobljenih sodelavcev si na področju strojegradnje in ključavničarstva pomagamo še s stroji kot so:

• najrazličnejši varilni aparati,
• ročne plazme,
• hidravlična stiskalnica,
• upogibni stroj za upogibanje pločevine,
• hidravlične škarje za razrez pločevine,
• ipd.

Zagotavljamo še konkurenčno dobavo najrazličnejših kosov izrezanih na laser, po potrebi tudi upognjenih, zvarjenih in/ali strojno obdelanih.

NERJAVNI PROGRAM

Povsem ločeno od ostale dejavnosti, v posebnem prostoru, pa se naše podjetje že od vsega začetka ukvarja z izdelavo najrazličnejše opreme iz INOX-a. Najprej smo začeli s proizvodnjo vinogradniške in kletarske opreme za končne kupce v Nemčiji. To so bili najrazličnejši stroji, kot so:

• stroji za pranje steklenic,
• različne črpalke za vino,
• filtri za vino,
• polnilci za polnjenje različnih pijač,
• razni zapiralci steklenic,
• stroji za etiketiranje,
• ipd.

V zadnjem času, ko je INOX (nerjaveč material) postal dostopnejši končnemu kupcu in hkrati bolj popularen, izdelujemo predvsem najrazličnejšo opremo za hiše, pisarne in poslovne prostore, kot so:

• ograje z različnimi kombinacijami (steklo, kamen, les ...),
• različne stopnice,
• nadstreške za terase in avtomobile,
• reklamne table, pregradne stene,
• nape za odsesavanje,
• vodne fontane,
• posebna pomivalna korita,
• dekorativne elemente za kopalnice,
• ipd.

Izdelujemo tudi razne silose in lijake za prehrambeno industrijo, gostinske pulte in opremo za lokale in banke, redno pa smo prisotni v farmacevtski in proizvodni dejavnosti, ki ima nenehno opravka z različnimi kislinami; zato je nujno potrebna vsa oprema iz kislinsko odpornega materiala, katerega prav tako uspešno obvladujemo.

Glede na našo dolgoletno tradicijo obdelave nerjavečih materialov so naši izdelki vgrajeni npr. v prestižnih ladjah, hotelih, kuhinjah, gostinskih objektih, pekarnah, bankah, farmacevtskih podjetjih, bolnišnicah, zdravstvenih domovih, pisarnah, proizvodnjah, individualnih hišah …

MONTAŽA

Kot eden izmed ukrepov, kako minimizirati stroške določenim izdelkom, nudimo tudi najrazličnejšo dodelavo in sestavo posameznih že izdelanih komponent vse do končnega izdelka. Najrazličnejši montažni material (npr. pritrdilni material, tesnila, ležaji, masti …), ki bi bil potreben za razne montaže, lahko zagotovimo mi ali ga po želji dostavi kupec sam.

ORGANIZIRAMO

Laserski razrez

Zagotavljamo še konkurenčno dobavo najrazličnejših kosov izrezanih na laser, po potrebi tudi upognjenih, zvarjenih in/ali strojno obdelanih.

Površinska obdelava

Poskrbimo tudi za želeno površinsko obdelavo:

• cinkanje,
• bruniranje,
• fosfatiranje,
• kromiranje,
• lakiranje in prašno barvanje.

Termična obdelava

V sodelovanju z zelo fleksibilnim kooperantom, ki vrši usluge termične obdelave v naši neposredni bližini, ponujamo storitve kot so:

• kaljenje,
• nitriranje,
• plinsko nitriranje,
• plazemsko nitriranje,
• nitrokarboniranje.

STROJNI PARK

V naši proizvodnji imamo veliko modernih in natančnih CNC-obdelovalnih strojev, ki nam omogočajo izpolnjevanje najrazličnejših zahtev naših strank.

Podjetje trenutno razpolaga s 15-imi CNC-obdelovalnimi stroji vrhunskega japonskega proizvajalca MAZAK in z več kot 10-imi stroji za klasično obdelavo kovin.

Strojni park nenehno posodabljamo, da smo vedno konkurenčni na zahtevnem evropskem trgu.

Skrb za kakovost izdelkov je naša prioritetna naloga. Naše izdelke in polizdelke kontroliramo že med samo obdelavo, kakor tudi po končani obdelavi. Merimo jih v sodobno opremljeni in klimatizirani merilnici.

Točnost naših meritev zagotavlja visoko usposobljen kader, ki je odgovoren za svoje delo, kakor tudi redno (periodično) pregledana merilna oprema, ki s certifikati zagotavlja verodostojnost naših merilnih naprav in orodij.

Na zahtevo kupcev izdelamo tudi ustrezne merilne protokole opravljenih meritev.

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Poslovna oblika:
Ferolin - strojništvo, trgovina, poslovne storitve Štefan Lindenbaum s.p.
Davčna št.:
38835398
Naslov:
Ob Meži 12c, 2392 Mežica
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 0245 2001 0826 788 (NLB d.d.)
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 0317 5100 0440 457 (SKB d.d.)
Govorimo:
 SI
 EN
 De
 HR
 BA
 RS
Mobitel:
+386(0)41 600 404
Telefon:
+386(0)2 8277450
E-mail:
info@ferolin.com
Faks:
+386(0)2 8277451
Certifikat
Naslov:
Ob Meži 12c, 2392 Mežica