Image
Image
7067
Zaupanja vredni
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/4991/gostilna_pecaric_logo_h70-1656927875.png

MALICE KOSILA PRAZNOVANJA POSLOVNA KOSILA-DOSTAVA LJUBLJANA Priporočamo

Pod jezom 47, 1000 Ljubljana, Osrednjeslovenska
Odprto

Galerija slik

Predstavitev

MALICE KOSILA PRAZNOVANJA POSLOVNA KOSILA-DOSTAVA LJUBLJANA


Blizu kraja kjer se stekata Gradaščica in Horjulščica ter se potem po nekaj metrih razcepita, je znameniti viški jez; ta je bil vse do konca šestdesetih let eno najbolj znanih kopališč mestnega in primestnega prebivalstva, zlasti mladih. Tudi struga Gradaščice nad jezom v smeri proti gradu Bokalce in nato naprej proti Polhovem Gradcu je s svojimi tolmuni vsako poletje privabljala posameznike, družine in zaljubljence. Nekaj povsem navadnega so bili kolesarski izleti na to območje, mnogi mladi ljudje in družine so poletni dopust preživljali tam s kopanjem in veliko jih ima kar najlepše spomine na prve ljubezenske izkušnje, ki so si jih pridobivali v tem naravnem, takrat še ne onesnaženem okolju; tudi za ceno enega ali več brencljevih pikov v zadnjo plat...

Spoštujemo staro kulinariko, kajti to je dota našega naroda, in cenimo življenje, ki se nenehno spreminja, z njim pa tudi gastronomija.

Ponudba ljudi se spreminja kakor ljudje sami in njihove navade ter splošni življenski ritem. Jedi prilagajamo letnim časom, ob tem ohranjamo temelj, stalnico ali kulinarično hrbtenico, ki jo sestavljajo ribe, laže pripravljene posamezne vrste mesa z zelenjavnimi dodatki in vegetarijanske jedi. Nove jedi pa se porajajo iz dneva v dan in so pripravljene s spretnimi rokami naših kuharskih mojstrov. V gostilni Pečarič smo prvi med slovenskimi gostilnami vpeljali gobe z ajdovo kašo, jed, ki je danes tudi v mednarodnih kulinaričnih priročnikih uvrščena med najprimernejše - po združitvi dveh skladnih okusov in arom.

 

Posebnosti gostilne

Seveda pa vam pripravimo še druge posebnosti hiše; beluši s sirom in smetano, rezanci z beluši in od mesne ponudbe po hišno pripravljeni polži, puranji zrezek z beluši in koruzo, zapečena govedina z artičoko in drugo. Pogoste priloge so artičoke, beluši, koruza, gobe in druga zelenjava. V gostilni smo še pred nekaj leti imeli tudi svojo klavnico, kjer smo izdelovali izvrstne klobase in salame. Vendar, kakor smo že povedali, tudi v prehranjevanju se reči spreminjajo in povpraševanje po teh sicer izvrstnih izdelkih se je zelo zmanjšalo, zato smo klavnico opustili. Od hladnih začetnih jedi ponujamo domačo kuhano šunko s hrenom, kraški pršut z melono in oljkami, divjačinsko salamo in osvežilne salate z morskimi sadeži. S spremembami v prehranjevanju in željah gostov je povezano povečanje povpraševanja po ribjih jedeh. Tako vam pripravimo postrvi po tržaško ali z mandlji, filet morskega lista pa z limonino omako in orehi. Na različne načine pripravimo tudi ostale vrste rib in povsod priljubljene kalamare. Sladokuscem so na voljo škampi na žaru ali v "buzari", rakovi ocvrtki in ocvrti žabji kraki. Posebnost med sladicami so palačinke "Pečarič", domače torte, sadne solate, kupe in sladoled.

 

Ponudba vin

"Brez dobrega vina ni kakovostne gostinske ponudbe !" pravimo pri Pečariču.Med kakovostnimi ali vrhunskimi vini, po katerih gostje največ sprašujejo, prednjačijo belokranjski, štajerski in briški  vinogradniki ali vinarji. Imamo tudi vrhunska vina iz vinskih kleti Ščurek, Steyer, Šturm, Mastnak, Kristančič, Pullus, iz domačega vinograda v Beli krajini, Modro frankinjo in Belokranjsko belo. Kajti Pečariči smo belokranjci tako, da se skupaj s celotno družino pogosto podamo v belokranjske Vidošiče, kjer imamo družinski vinograd. Za naša vina smo prejeli že več priznanj na Vinski vigredi v Metliki in na sejmu Vino v Ljubljani.

 

Posebne ponudbe

Posebne ponudbe so namenjene ne lahko tudi posebnim dogodkom kot so poroke, sprejemi, pogostitve, zabave, seminarji, za novo leto, pusti, martinovanje,...

 

Seveda pa bomo pripravljali tudi posebne ponudbe v zvezi s posebnimi kulinaričnim dnevi, ko bodo poudarki na posebnostih bodisi kulinaričnih dobrot posameznih držav ali jedi, seveda vse v kombinaciji posebnega izbora vin.

Da boste med prvimi, ki bodo vedeli za naše posebne ponudbe, pa vam priporočamo, da se prijavite na naše e-mail novice.

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Pod jezom 47, 1000 Ljubljana, Osrednjeslovenska

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Slovenska odličnost:
 Da
Naziv:
Gostilna in plesni klub Jure Pečarič s.p.
Davčna št.:
92253458
Naslov:
Pod jezom 47, 1000 Ljubljana
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 1010 0004 7871 629 (odprt 9.3.2010, Banka Intesa Sanpaolo d.d.)
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 6000 0000 0511 358 (odprt 4.3.2015, LON, d.d., Kranj)
Odgovorna oseba:
Jure Pečarič
Govorimo:
 SI
 EN
 De
 HR
 BA
 FR
 RS
Mobitel:
041 714 963
Telefon:
+386(0)1 2563103
E-mail:
j.pecaric@pecaric-sp.si
Faks:
+386(0)1 4233044
Certifikat
Slovenska odličnost:
 Da
Naziv:
Gostilna in plesni klub Jure Pečarič s.p.
Naslov:
Pod jezom 47, 1000 Ljubljana

Socialno omrežje

Odpiralni čas
GMT +01:00
Ponedeljek
10:00 - 17:00
Torek
10:00 - 17:00
Sreda
10:00 - 17:00
Četrtek
10:00 - 17:00
Petek
10:00 - 17:00
Sobota
10:00 - 17:00
Nedelja
Zaprto
REZERVACIJA ZA ZAKLJUČENE DRUŽBE Za predhodne rezervacije je delovni čas po dogovoru (pon-čet 10h-22h, pet-sob 10h-04h). Za rezervacije pokličite na tel.št. +386 41 714 963.