Image
Image
4876
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew32516.jpg

GRAJSKA KLET, LENDAVA, LENDVAI BOR BORKÓSTOLÁS

Jiršovci 15B, 2253 Destrnik, Pomurska

Galerija slik

Predstavitev

VINARSTVO – GRAJSKA KLET

Grajska klet v Lendavi je bila zgrajena leta 1717. Zgraditi jo je dal grof Esterhazy, ki je po odhodu Turkov ponovno spodbudil obdelavo vinogradov v naših krajih.

Tu je tako leta 1997 nastala nova blagovna znamka lendavskih vin »Grad Lendava«, ki uresničuje desetletja dolga pričakovanja, da najžlahtnejši sadež iz lendavskih goric približamo širokemu krogu ljubiteljev vina. V steklenici sta ujeti pestrost in svežina lendavskih vin, oplemeniteni z vrhunsko kakovostjo.

Ker lastnih vinogradov nimamo odkupujemo tržne viške grozdja od dolgoletnih pogodbenih partnerjev iz Lendavskih goric. Naš sortni izbor sestavljajo naslednje sorte: Laški rizling, Chardonanay, Renski rizling, Sauvignon, Sivi pinot in Beli pinot. Iz omenjenih sort donegujemo v pravem razmerju visoko kakovostno vino Lendavčan, ki je naše najznačilnejše vino. Za popestritev naše ponudbe pa vsako leto napolnimo tudi vrhunska vina sort Laški rizling, Chardonnay, Renski rizling in Sivi pino in seveda naše Grajsko vino.

Kapaciteta kleti je 350.000 litrov od katerih predstavljajo četrtino leseni sodi. Klet je opremljena z sodobno opremo za kontrolirano fermentacijo in možnostjo stabilizacije vina na vinski kamen pred stekleničenjem. Stabilizirana oz. pripravljena vina za stekleničenje napolnimo v lastni polnilnici s kapaciteto 1.800 steklenic na uro.

Degustacije

Vabimo vas na degustacije, kjer se lahko manjša ali večja skupina prijateljev, znancev ali poslovnih partnerjev ob kozarčku našega vina sprosti, druži in ob tem malce poduči o vinu. V naši degustacijski dvorani s kapaciteto nad 100 ljudi Vam ponujamo degustacijo kakovostnih in vrhunskih vin.
Vinski strokovnjak vas bo pred degustacijo popeljal po kleti in vam predstavil tehnologijo pridelave vina, spoznali pa boste še ostale vinske skrivnosti.

Degustacijo začnemo s kakovostnim vinom Lendavčan, ki je naše najznačilnejšo vino, nadaljujemo pa z ostalimi vrhunskimi vini iz našega sortnega izbora.

K degustacijam Vam ponudimo kruh in sir, ob predhodnem dogovoru pa Vam lahko postrežemo s pravimi prekmurskimi dobrotami, saj vino in hrana skupaj predstavita pravo kulinarično doživetje za Vas in Vaše goste.

KATALOG VIN
Lendavčan
Laški rizling
Siv pinot
Lendavčan 0,75l
Chardonnay
Renski rizling
Grajsko vino

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Naziv:
KMETIJSKO GOSPODARSTVO LENDAVA d.d.
Davčna št.:
20435991
Naslov:
Jiršovci 15B, 2253 Destrnik
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 0488 1000 1441 163 (odprt 14.5.2008, NOVA KBM d.d.)
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 0234 2001 5007 252 (odprt 7.11.2001, NLB d.d.
Odgovorna oseba:
Horvat Slavko
Kontaktna oseba:
Horvat Slavko
Govorimo:
 SI
 EN
 De
 HR
 HU
Mobitel:
+386 (0)41 450 807
Telefon:
+386 (0)2 5741870
E-mail:
klet@kg-lendava.si
Certifikat
Naziv:
KMETIJSKO GOSPODARSTVO LENDAVA d.d.
Naslov:
Jiršovci 15B, 2253 Destrnik

Kontaktne osebe