Image
Image
9055
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew46503.jpg

GRAVIRANJE IN OBLIKOVANJE NAKITA, AB-GRAVIRKA, AJA BOHINJC S.P., RADOVLJICA

Šercerjeva 1, Radovljica , , Gorenjska

Galerija slik

Predstavitev

Glavna dejavnost podjetja AB-GRAVIRKA je graviranje ter z njim povezane sorodne dejavnosti, kot sta oblikovanje nakita in cizelerstvo. Poleg storitev graviranja nastajajo lastni izdelki pod imenom AB-Designs. 

PODJETJEM, DRUŠTVOM, … nudimo izdelavo; štampiljk, napise za poslovne prostore, tehnične napise za naprave, opremo, opozorilne oznake, izdelava kovinskih žigov za žigosanje, priponke za zaposlene, graviranje poslovnih daril, …

Poleg graverskih storitev so voljo tudi ročno izdelani izdelki primerni za obdarovanje poslovnih partnerjev, gostov, zaposlenih, … za različne priložnosti. Izbira se lahko med izdelki iz bakra ali unikatnim nakitom, kateri se lahko izdelajo posameznim priložnostim primerno.

TRGOVINAM nudimo v prodajo ročno izdelane izdelke v bakru in nakit. Za posamezno trgovino se lahko izdela unikaten izdelek primeren njihovi ponudbi ali potrebi glede na povpraševanje.

POSAMEZNIKOM izdelamo napisne tablice za vrata, nabiralnike in domofone, obeske za živali, graviranje napisov za darila in drugo.

Ročno izdelani izdelki iz bakra so primerno darilo za različne priložnosti, ki jih izdelamo tudi po vaših željah.

Posebna ponudba je lasten nakit, ki je izdelan v dveh različnih stilih;

Unikatni nakit v kombinaciji materialov; bakra, medenine in srebra
Nakit in drugi dodatki, ki izražajo osebno noto, nosijo sporočila in pišejo zgodbe.

Vsak kos nakita je dobavljiv v lični embalaži in je zato zelo primeren tudi kot darilo.


GRAVERSTVO
Pogosto se pri graverskem delu srečujemo z nerazumevanjem tehnike izdelave – graviranja. Najpogosteje se graviranje enači s tiskanjem in podobnimi dejavnostmi, kar pa ni isto.

Graviranje je namreč postopek kjer se z ročnim ali strojnim orodjem vrezuje v določen material.  V zgodovini so graverje povezovali z umetnostjo, gravure ki so se izdelovale ročno, so zahtevale svoj čas, izdelane pa so morale biti natančno in z veliko smisla za estetiko. Poklic graverja je zahteval dobrega grafičnega oblikovalca in spretnega rokodelca.

V današnjem času se je s prihodom novih tehnologij, tudi poklic graverja močno spremenil. Z računalniško vodenimi gravirnimi stroji je graviranje dobilo druge dimenzije.

Pomen graviranja oziroma definicija graviranja ostaja ista; graviranje je odvzemanje materiala predmetu, ki ga obdelujemo-graviramo in mu z različnimi; pisavami, znaki, ornamenti, … dodajamo končno podobo, ki ima funkcionalno in v večini primerov tudi estetsko vrednost. Bistvena lastnost, ki gravuro loči od tiska je njena neizbrisljivost.


Vrste graviranja

Gravura, ki se izdela v material/izdelek je neizbrisljiva.

Klasično graviranje se najpogosteje uporablja za graviranje v različne vrste predmetov iz kovine – medenina, aluminij, jeklo, … Možno je tudi graviranje v druge vrste materialov, vendar je graviranje z lasersko gravirno napravo hitrejše in s tem tudi cenejše.

Dosežemo lahko različne globine, gravura pa se lahko zapolni tudi z barvo.

Lasersko graviranje - laserske naprave omogočajo zelo natančne gravure, vendar pa je kvaliteta gravure odvisna tudi materiala, ki ga graviramo.  Z laserjem CO2 lahko graviramo v različne materiale (plastika, les, guma, akrilno steklo, steklo, kamen, usnje, tekstil …) Na smo gravuro lahko vplivamo z nastavitvijo laserske naprave. 

Od kovin z laserjem CO2 lahko označujemo eloksiran aluminij – barva gravure je barva aluminija in nekatere kovine prevlečene z barvo – barva gravure je odvisna od barve podlage predmeta. Nekatere kovine kovine (žal ne vse) z omenjenim laserjem označujemo s pomočjo posebnega spreja. Barva gravure je črna.


CIZELERSTVO
Cizelerstvo je sorodna dejavnost graverstva, kjer gre za preoblikovanje kovine (največkrat pločevine) s posebej za to izdelanim orodjem, kot so razna kladiva in manjša dleta. Za razliko od današnjega graverstva gre pri cizeliranju tudi še danes za popolnoma ročno izdelavo. Oblikujejo se razni ornamenti, podobe, motivi, … kjer je vse je prepuščeno izdelovalčevi ideji in domišljiji.

Iz tovrstne dejavnosti nastajajo različni izdelki za različne namene, lahko so le dekorativni ali pa hkrati tudi funkcionalni. Čeprav cizeliramo lahko v različne kovine sama za svoje izdelke uporabljam baker, ki je izredna kovina gledano z vidika različnih področij.


NAKIT
Že od nekdaj je oblikovanje nakita dopuščalo neskončno možnosti pri njegovem nastajanju in tako je še danes. Nakit nastaja iz različnih materialov in v različnih tehnikah izdelave in prav v tem je največji čar oblikovanja, omejitev ni…

Nakit, ki nastaja pod imenom AB-Designs ni izdelan po kriterijih klasičnega zlatarstva ampak v kombinacij dveh dejavnosti graverstva in cizelerstva. Prav zato je nakit poseben, drugačen, po večini unikaten in neponovljiv.

Predvsem to velja za nakit, ki je izdelan v kombinacijah kovin: bakra, medenine, in srebra. Vsak kos je izdelan individualno in je neponovljiv.

Druga linija nakita izraža osebno noto, nosi sporočila in piše zgodbe, … vaše ali vaših najbližjih. Izbrati pravo besedo ob pravem času za pravo osebo je lahko nekaj najlepšega, navdihujočega, nekaj, kar vas spremlja in spominja in navdihuje.


SPLETNA TRGOVINA NAKITA
Nakit je mogoče naročiti tudi v spletni trgovini Gravirka na sledeči povezavi:

http://trgovina.gravirka.si/si/


Vir: http://www.gravirka.si/?page_id=16

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Šercerjeva 1, Radovljica , , Gorenjska

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Poslovna oblika:
Graviranje in oblikovanje nakita, AB-gravirka, Aja Bohinjc s.p.
Davčna št.:
88291936
Naslov:
Šercerjeva 1, Radovljica
Kontaktna oseba:
Aja Bohinjc
Govorimo:
 SI
Mobitel:
+386(0)40 500 903
E-mail:
info@gravirka.si
Certifikat
Naslov:
Šercerjeva 1, Radovljica

Socialno omrežje