Image
Image
8285
Zaupanja vredni
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew14171.jpg

HOSTEL OCISKI RAJ,OSP, KOZINA Priporočamo

Ocizla 1c, 6240 Kozina, Obalno-kraška

Galerija slik

Predstavitev

Tu lahko opravite direktno rezervacijo brez posrednikov in provizije.

Plezalci ali ne plezalci, družine, posamezniki, v kolikor vam je do druženja ali ne, ste vedno dobrodošli na primorski strani.

HOSTEL OCIJSKI RAJ se nahaja dobrih 10km stran od priljubljene svetovno priznane primorske plezalne točke OSP.

V Osp se vsako leto radi vračajo plezalci iz vseh strani neba, zaradi gostoljubja in dobrega počutja.


Hostel Osp je lepo urejen hostel, ki se nahaja v jugozahodnem delu Slovenije, v vasi Ocizla blizu Kozine, na kunfini (meji), kjer se srečujeta Istra in kras.
Hostel je primeren je tako za posameznike, pare (dvoposteljna soba), družine (4 in 6-posteljne sobe) ter za skupine (do 26 oseb), ki si lahko v hostlu sami pripravijo jedi v skupni kuhinji, po želji pa si lahko naročijo obilen zajtrk. V hostelu je na voljo tudi nekaj koles, prav vam bodo prišle tudi informacije o turistični ponudbi, katere dobite na recepciji hostla.

Hostel je obdan s Parkom Škocjanske jame, hribom Slavnik (1082mnv), dolino reke Glinščice (Val Rosandra), Kraškim robom s plezalnimi stenami v Črnem Kalu in Ospu (Mišja peč) ter gradom Socerb s prečudovitim razgledom na Trst in Koper, ki sta od Ocizle oddaljena dobrih 20km.  

Hostel je raj:

- za kolesarje, ki se lahko podajo po opuščeni železniški trasi Hrpelje-Kozina – Trst, ki poteka po slikoviti dolini reke Glinščica/Val Rosandra; s kolesom se  lahko povzpnejo na hrib Slavnik (1028mnv) ali se odločijo za lažjo turo do gradu Socerb s prečudovitim razgledom na Trst in Tržaški zaliv,
- za jamarje in ljubitelje jam, ki si lahko ogledajo znamenite Škocjanske jame, vpisane v UNESCO, ter jamo Dimnice, jamo Vilenica in Divaško jamo;
- za plezalce, saj se nedaleč stran nahajajo plezališča v Ospu (Mišja peč), Črnem Kalu, v dolini reke Glinščice/Val Rosandra ter Napoleonica v Italiji ;
- za pohodnike in ljubitelje narave, ki se lahko podajo v Krajinski park Beka-Glinščica, po Tigrovski spominski krožni poti Ocizla-Beka, po Parku Škocjanske jame, se povzpnejo na Slavnik ali se podajo po Kraškem robu.

Kaj vse lahko počnete v okolici:

 • Plezanje
  Svetovno znani plezališči Osp in Mišja peč sta oddaljeni od hostla 11km, Črni Kal pa le 8km. V bližini so še plezališča v Italiji - Val Rosandra/ Glinščica ter Napoleonica.
 • Jamarstvo
  12 km od nas se nahaja čudovit Park Škocjanske jame, vpisan na seznam svetovne naravne in kulturne dediščine UNESCA. Park je ena izmed 21 različnih naravnih danosti na svetu, ki so hkrati na seznamu UNESCO, MAB (Man and the Biosphere) in Ramsar, Škocjanske jame pa so ene izmed najveličastnejših jam na svetu.
 • Jahanje - Lipica
  Kobilarno Lipica poznamo po konjih lipicancih, kateri se skotijo črni ter skozi čas postanejo beli. V Lipici se lahko udeležite vodenih ogledov kobilarne, si pogledate muzej lipicanca Lipikuma, obiščete razne prireditve, lahko jahate konje ali pa jih zgolj občudujete.
 • Pohodništvo in kolesarjenje
  Hostel je imenitno izhodišče za različna potepanja peš ali s kolesom
 • Izleti malo drugače
  S kolesom, ki si ga lahko izposodite tudi v hostlu, se lahko podate v Kačiče na ogled učnega zeliščnega vrta z najbogatejšo zbirko evropskih zelišč in divje hrane na Krasu, kateri se nahaja na kraški domačiji z etnološko zbirko. Belajeva domačija je iz leta 1839.
 • Obisk obalnih mest
  Do Trsta je iz Ocizle približno 20 kilometrov. Do Trsta se lahko podate s kolesom po rekreacijski poti po nekdanji železniški trasi Hrpelje-Kozina - Trst (2,5km do izhodišča poti od hostla Ociski Raj). Lahko pa obiščete Trst malo drugače in sicer iz Opčin (kraju v Italiji, približno 20 kilometrov oddaljenemu iz Ocizle) s tramvajem, kateri vozi na relaciji Trst-Opčine že od leta 1902.Lepo vabljeni, da nas obiščete v hostlu Osp.

Rezervacija

RAJ ZA PLEZALCE

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Ocizla 1c, 6240 Kozina, Obalno-kraška

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Slovenska odličnost:
 Da
Naziv:
Mladinski dom, Jana Jurič s.p.
Davčna št.:
65109830
Naslov:
Ocizla 1C, 6240 Kozina
Občina:
Kozina
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 1010 0005 0300 024 (Banka Intesa Sanpaolo d.d.)
Odgovorna oseba:
Jana Jurič
Kontaktna oseba:
Jana Jurič
Govorimo:
 SI
 EN
 De
 IT
 HR
 BA
 RS
Mobitel:
+386 (0)40 874 745
Mobitel:
040874745
E-mail:
info@ociskiraj.si
Certifikat
Slovenska odličnost:
 Da
Naziv:
Mladinski dom, Jana Jurič s.p.
Naslov:
Ocizla 1C, 6240 Kozina

Kontaktne osebe

REZERVACIJE