Image
Image
8891
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew31497.jpg

GUESTHOUSE STARA ŠOLA KORTE, IZOLA

Korte 74, 6310 Izola, Obalno-Kraška

Galerija slik

Predstavitev

V slovenskem delu Jadranskega morja nad Portorožem, Piranom in Izolo se nahaja sodobno opremljen hostel Stara Šola Korte. V moderno preurejenih prostorih nekdanje Prve slovenske šole (1907) poleg morja, plaž in lepih razgledov ponuja še vrsto možnosti za aktivno preživljanje počitnic.

Klimatizirane sobe, razporejene v sklope štirih letnih časov, in apartmaji v različnih barvah omogočajo udobno in ugodno bivanje, primerno vsakemu razpoloženju.

Hostel obkrožajo izjemno lepe pešpoti in kolesarske steze v naravi. Poleg kulinaričnih užitkov so na dlani tudi številne znamenitosti slovenske Istre.


Neposredna bližina obalnih mest

Hostel se nahaja v neposredni bližini Portoroža, Pirana in Izole. Navdušuje z lepimi razgledi na doline, ki se razprostirajo naokrog. Med neokrnjeno naravo in lepimi razgledi so posejani številni kmečki turizmi, ki ponujajo za pokrajino značilno hrano in ostale kulinarične dobrote.


Udobno bivanje v modernih prostorih in v njeni okolici

Dvo in štiri posteljne sobe, pri katerih lahko izbirate med lastnimi ali skupnimi sanitarnimi prostori, so v štirih različnih barvah, od katerih vsaka predstavlja drug letni čas. Lahko se še dodatno razvajate in si privoščite moderno opremljena apartmaja za več oseb z jacuzzijem. Brezžični internet je dostopen v vseh sobah, na hodniku pa lahko do interneta dostopate tudi preko razpoložljivih računalnikov. Vse sobe in apartmaji so opremljini s klimatskimi napravami , v apartmajih imate na voljo tudi kabelsko TV.

V bogato opremljeni hostelski knjižnici is lahko za čas bivanja izposodite tudi kakšno zanimivo knjigo, v čigar branju boste uživali v udobnih Ležalnikih, pod senco bogate krošnje kakija.
Iz platoja na katerem is lahko privoščite Jutranjo kavico vam Bo pogled segal daleč na Šavrinsko gričevje.

V hostlu is lahko ogledate kotiček namenjen učitelju -  Fran Orel, ki ima velike zasluge, DA Danes naš hostel domuje v Prvi Slovenski šoli.

V bogato opremljeni hostelski knjižnici si lahko za čas bivanja izposodite tudi kakšno zanimivo knjigo, v čigar branju boste uživali na udobnih ležalnikih, pod senco bogate krošnje kakija.

Iz platoja na katerem si lahko privoščite jutranjo kavico vam bo pogled segal daleč na Šavrinsko gričevje.V hostlu si lahko ogledate kotiček namenjen učitelju Fran Orlu, ki ima velike zasluge, da danes naš hostel domuje v Prvi Slovenski šoli.

Na voljo so tudi številna parkirna mesta neposredno pred zgradbo hostla.

Teambuilding

Stara šola Korte ponuja odlično okolje za skupinsko nastanitev ali le dnevni obisk različnih skupin. Gostimo lahko do 60 ljudi. Prav tako imamo na voljo nočitve z zajtrkom za zaključene družbe.

Ugodne cene

Bivanje pri nas je ugodno. Cene prenočitev v bližnji obalni okolici so neprimerljivo višje, kljub temu pa ste pri nas le streljaj od obalnih mest. Ta so polna dogajanja, nočnega življenja, plaž in številnih znamenitosti.


Gostinska ponudba

V prostorih zgradbe se nahaja gostinski obrat s teraso, kjer lahko kadarkoli popijete jutranjo kavo ter ostale tople in hladne napitke. Vsakodnevno ponujamo samopostrezni zajtrk. Ostale obroke pa za večje skupine, ki si jih naročite že ob rezervaciji in to po izjemno ugodnih cenah.


Seminarski prostori

Udobno se boste počutili tudi v seminarskih prostorih, opremljenih z mizami, projektorjem, internetom in ostalim potrebnim za izvedbo seminarjev, predavanj ali delovnih sestankov.


Številne možnosti za aktivne

Portorož je prestolnica zabavnega življenja slovenske obale. Urejena plaža in številni lokali ob morju zagotavljajo pestro ponudbo in nočno življenje. Piran navdušuje s svojo bogato zgodovino. Lokalne zgodovinske in ostale znamenitosti ter značilnosti v okolici nudijo možnost številnih ogledov in izletov. Med neokrnjeno naravo in lepimi razgledi so posejani številni kmečki turizmi, ki ponujajo za pokrajino značilno hrano in ostale kulinarične dobrote. Urejene kolesarske in pešpoti v okolici so kot nalašč tudi za aktivnejše popotnike.


Dodatna ponudba

• Rent-a-bike
• Kolesarski izleti in jahanje
• Pohodni izleti
• Izleti z ladijco
• Seminarski prostori
• Avtentični programi z doživetji
• Infrardeča sauna
• Masaže


O Kortah

Hotel Stara šola Korte se nahaja v središču pravega istrskega podeželja, v vasi Korte, ki so vas s sredozemskim videzom, središče izolskega podeželja, župnije in krajevne skupnosti. Vas je sestavljena iz dveh delov. V Dolnji vasi, kjer so hiše na "pomolu" stisnjene okoli jugna ob ulici, izstopata hiša "nebotičnik", mimo katere zavije pot na glavno cesto Koper-Buje, in hiša mestnega baročnega značaja iz leta 1738. Vzporedno s staro farno, nato s slovensko ljudsko šolo iz leta 1819/20 stoji druga stavba ljudske šole iz let 1907-1979, kjer je danes  hostel z imenom Stara šola Korte. V Gornji vasi je župnijska cerkev Sv. Antona Puščavnika z Bigoccijevimi baročnimi oltarji iz leta 1762, s kustodijo z glagolskim napisom Paskvala Molce iz leta 1468, s ploščo v latinščini iz leta 1812 "iliru" Petru Benedettiju, ki je leta 1797 nad staro zgradil večjo cerkev in leta 1799 postavil zvonik. Cerkev je leta 1939 s freskami poslikal Virgil Pitscheider, sodoben oltar pa leta 1983 projektiral arhitekt Kvaternik. Sodobne umetnine je naredila, stare pa restavrirala Mira Ličen Krmpotič. Cerkev je zelo akustična in primerna za koncerte.


Istrska kulinarika in istrski vinorodni okoliš

Slovenska Istra se ponaša z izjemno bogato in posebno ponudbo kulinaričnih dobrot. V sami vasi Korte in v bližnjih okoliških vaseh lahko obiskovalec obišče bodisi kmečki turizem, gostilne z domačo hrano ter osmice.

Vinska ponudba Slovenske Istre se ponaša z izjemno kvalitetnimi vinskimi sortami, tako belega kot tudi rdečega vina, ki ga boste lahko preizkusili v kateri izmed priznanih istrskih kletarjev in vinarjev, bodisi v sami vasi Korte bodisi v kateri izmed okoliških vasi.

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Naziv:
ANTICUS, storitve in trgovina, d.o.o.
Davčna št.:
86370359
Naslov:
Brnčičeva ulica 13
Poslovna enota:
74, 6310 Izola
Govorimo:
 SI
 EN
 HR
Mobitel:
+386 (0)31 375 889
Telefon:
+386 (0)5 6421114
E-mail:
info@stara-sola.com
Certifikat
Naziv:
ANTICUS, storitve in trgovina, d.o.o.
Naslov:
Brnčičeva ulica 13

Socialno omrežje