Image
Image
6341
  • Turizem
  • Hoteli
  • WELLNESS, BAZEN, SAVNE, KRISTAL CAFFE, HOTEL SLOVENIJA, ROGAŠKA SLATINA
Zaupanja vredni
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew21146.jpg

WELLNESS, BAZEN, SAVNE, KRISTAL CAFFE, HOTEL SLOVENIJA, ROGAŠKA SLATINA

Celjska cesta 1, 3250 Rogaška Slatina, Savinjska

Galerija slik

Predstavitev

Rogaška Slatina z večstoletno tradicijo sodi med starejša in pomembnejša zdravilišča v Sloveniji in Evropi. Izkopanine ter rimska cesta, ki je mimo Lemberga in Rogatca vodila iz Celeie v Petovium dokazujejo, da so območje Rogaške Slatine poznali že Kelti in Rimljani. Leta 1665 je po pitju mineralne vode ozdravel Peter Zrinski, eden najmogočnejših fevdalcev tedanje Evrope, ter ponesel sloves o zdravilni mineralni vodi v svet. V Rogaški Slatini se je tako pričel zdraviliški turizem.

Danes je Rogaška Slatina privlačen cilj ljudi, ki iščejo zdravje z naravno mineralno vodo Donat Mg, dobro počutje in mir v čudoviti naravi ter bogato kulturno življenje. Je kraj, ki vedno znova izpolni obljubo miru in živahnosti hkrati. Rogaška Slatina je kraj izvirov in izvirnosti.


ROGAŠKA SLATINA


Rogaška Slatina s svojo več kot 400-letno tradicijo sodi med najstarejša in največja slovenska zdravilišča.

Dih jemajoče zgodovinske stavbe, prenovljen park, edinstvena naravna mineralna voda Donat Mg, svetovno znana Steklarna Rogaška in Kozmetika Afrodita so glavne značilnosti, po katerih je Rogaška Slatina prepoznavna po celem svetu.

Legenda o nastanku rogaškega vrelca iz XIV. stoletja pravi, da je Apolon, bog sonca in zdravilstva, ustavil krilatega konja Pegaza, ko je hotel odleteti na goro Parnas z besedami: »Nikar ne leti na grešni Parnas! Tam je vse sama izmišljotina in blišč puhlih ljudi. Tu, kjer stojiš, je vir zdravja in resnična božja moč. Namesto Hippocrene pij Roitschocrene, rogaški vrelec, ki je pred teboj!«

Rogaški vrelci so bili obiskovani že v antiki. O tem pričajo dokazi kot so npr. najdeni keltski kovanci iz studencev bližnje vasi. V XVI.stoletju je zanimanje za vrelce začelo strmo naraščati. Šele ozdravitev hrvaškega bana Petra zrinjskega, enega najmogočnejših fevdalcev tedanje Evrope, ki je vrelce obiskal približno l. 1665, je zdravilnim rogaškim vodam prinesel zaslužen sloves. Zrinjski je v visokih krogih pripovedoval o svoji čudežni ozdravitvi in pričel se je zdraviliški turizem. Začela se je prodaja ustekleničene mineralne vode. Narejenih je bilo tudi več analiz vode. Najpomembnejša je bila objavljena leta 1685, monografija »Roitschocrene«, ki je izšla tudi v nemščini. Že leta 1804 je bil v zdraviliškem centru nastanjen prvi zdravnik.

V zlati dobi Rogaške Slatine so se vrstili obiski mnogih vladarskih družin, plemstvo in ostali pomembneži takratnega časa. Družina Habsburg, Bonaparte, Hohenzollern, Obrenović, Karađorđević so le nekateri.

Leta 1908 so izkopali novo globoko zajetje, pri čemer so naleteli na nov izvir mineralne vode, ki je bila najmočneje mineralizirana. Poimenovali so jo Donat.

Med obema vojnama je bila Rogaška Slatina najpomembnejši in najmodernejši zdraviliški in turistično-rekreativni center v Jugoslaviji. Po koncu II. svetovne vojne se je kljub potrebni obnovi skrbno negovala tradicija zdravilišča kot vrhunske zdravstvene ustanove.


DONAT MG


Po vsebnosti magnezija je Donat Mg edinstvena mineralna voda sveta. Izvira iz globin od 280 do skoraj 600 metrov. V enem litru Donata Mg je raztopljenih več kot 13 g trdnih mineralnih snovi, od katerih je najpomembnejši magnezij. V litru vode ga je več kot 1000 mg, kar uvršča Donat Mg v sam svetovni vrh tovrstnih mineralnih voda.

Magnezij je eden najpomembnejših elementov pri 200 metabolnih procesih v človekovem telesu. Še posebej pomemben je pri membranskih transportnih sistemih, krčenju mišic, razgradnji glukoze, sintezi beljakovin in nukleinskih kislin ter pri oksidativni fosforilaciji, ki je vir nastajanja za življenje potrebne energije. Magnezij omogoča oksidacijo maščobnih kislin, zmanjša količino holesterola, trigliceridov in sečne kisline v krvi.

Človek potrebuje 350-400 mg magnezija vsak dan. Njegovo pomanjkanje lahko povzroči apatičnost in depresije, nezmožnost koncentracije, slabše delovanje mišic in krče. V prebavnem sistemu pomanjkanje magnezija povzroča neješčnost, bolečine v trebuhu in prebavne motnje. Premajhna količina magnezija je lahko povezana tudi z motnjami srčnega ritma.

Več o Donat Mg pa si lahko preberete TUKAJ.


NAMESTITEV


Hotel Slovenija zaradi celovite ponudbe, kjer je vse na enem mestu, velja za enega bolj priljubljenih hotelov v Rogaški Slatini. S tem sovpada tudi izgradnja novega notranjega bazena s termo-mineralno vodo, ki je bil zaključen v začetku marca 2013.

Gostom je na voljo 10 enoposteljnih sob, 47 dvoposteljnih sob, 3 troposteljne sobe in 5 apartmajev, dvigalo, restavracija s teraso, kavarna, wellness center in konferenčni prostor.

Sobe so moderno opremljene in zagotavljajo udobje, ki ga gostje pričakujejo: kopalnica (tuš ali kad, WC), kabelska televizija, telefon, sušilnik za lase, mini bar, copati, kopalni plašč, polovica sob je klimatiziranih, nekaj sob pa ima tudi balkon. Hišni ljubljenčki so dovoljeni v za to namenjenih sobah.
Je edini hotel, ki nudi skupinam prilagojene programe in možnost zakupa celotnega hotela.Poleg tega pa hotel razpolaga s sobami, ki so namenjene gostom, alergičnim na prah.


WELLNESS


Vse za popolno sprostitev in ohranjanje telesnega ter duševnega zdravja dobite v našem wellness centru. Hotelski gostom so notranji bazen s termo-mineralno vodo, savne in whirpool na voljo brezplačno!


Bazen

Notranji bazen s termo-mineralno vodo je najnovejša pridobitev hotela. Zdravilna moč vode je izredno blagodejna. Kopanje v termalno-mineralni vodi bogati z natrijem, kalijem, kalcijem in magnezijem daje občutek prerojenosti, še posebej ugodno pa vpliva na vnetna in degenerativna obolenja sklepov in mehkih tkiv.

V bazenu in savnah dobrodošli tudi zunanji obiskovalci.

Bazen je odprt vsak dan med 8.00 in 22.00 uro.

Kopalne karte je možno kupiti tudi vnaprej in so lahko odlično darilo. Prav tako je možno kupiti darilni bon hotela Slovenija za kopanje in savnanje.


Savne

Savna je pravi vrelec mladosti. V njej se sprostimo in potimo za kondicijo in lepoto. S savnanjem krepimo odpornost in telesno vzdržljivost, poleg tega pa tukaj nastajajo snovi, ki ščitijo telo pred prehladi in drugimi boleznimi.

Uživate lahko v finski in turški savni.


Whirlpool

Masažna kad bo poskrbela za še dodatno sprostitev.


KULINARIKA


Gostom hotela je na voljo zajtrk, polpenzion in/ali polni penzion.

S pestro izbiro hrane poskrbimo za še tako zahtevne okuse gostov. Dnevno so na voljo različne juhe, predjedi, 5 glavnih jedi, solatni bife in sladki kotiček s sadjem. Pozabili nismo niti na bio kotiček in pripravo dietnih jedi.

Celovitost ponudbe zaokrožujemo z a la carte ponudbo, kjer je poskrbljeno za gurmanske užitke. Odličen odziv in pohvale pa si prislužijo tudi tematske večerje (balkanska večerja, slovenska večerja, azerbaijanska večerja, …), ki jih skrbno pripravljata ekipi kuharjev in natakarjev.

Zunanjim obiskovalcem nudimo dopoldanske malice, sprejemamo pa tudi naročila za zaključene skupine, poslovne večerje.


Kristal Caffe

V naši ponudbi najdete dnevno sveže sladice, ki jih pripravlja izkušena slaščičarka, kavo, tople napitke, prigrizke, solate, aperitive, cocktaile in naravne sokove.

Čudovit ambient kavarne je odličen za prebiranje revij, dnevnih časopisov, gledanje televizije ali preprosto sproščanje ob živi animir glasbi. Poleti pa se dogajanje prestavi na čudovito Plečnikovo teraso z naravno senco.

Sladoled, sadne kupe, tematski večeri, a la carte jedi in animir glasba je ponudba, ki je na voljo hotelskim in zunanjim gostom.

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Celjska cesta 1, 3250 Rogaška Slatina, Savinjska

Dodatna kontaktna okna

Status:
Podjetje ne posluje
Zaupanje vredno podjetje:
Da
Naziv:
UNIGLOBAL d.o.o.
Poslovna oblika:
RG hotel, d.o.o.
Davčna št.:
55034624
Naslov:
Rogaška Slatina, 1 Celjska cesta
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 0203 7026 1533 632 (NLB d.d.)
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 3000 0001 5936 748 (Sberbank d.d.)
Odgovorna oseba:
Olga Stojiljković
Kontaktna oseba:
Olga Stojiljković
Govorimo:
 SI
 EN
 De
 IT
 HR
 BA
 RS
Telefon:
+386 (0)3 8115000
E-mail:
info@hotelslovenija.si
Certifikat
Naziv:
UNIGLOBAL d.o.o.
Naslov:
Rogaška Slatina, 1 Celjska cesta

Kontaktne osebe

Rezervacije