Image
Image
8655
Zaupanja vredni
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/3154/Posnetek_zaslona_2022_01_04_121113-1641294782.png

KLIMA NAPRAVE, TOPLOTNE ČRPALKE, SERVIS DAIKIN, LOSSNAY, MITSUBISHI ELECTRIC Priporočamo

Pot na žago 10, 1230 Domžale, Osrednjeslovenska

Galerija slik

Predstavitev

Klima naprave Renato Vrtačič s.p., specializirano podjetje na področju klimatskih naprav, ogrevalnih sistemov in prezračevanja z rekuperacijo.

Vse te sisteme montiramo, servisiramo in vzdržujemo.

Zavezani smo k temu, da svojim strankam zagotovimo produkte najvišje možne kvalitete. In to v najkrajšem možnem času.

KLIMATSKE NAPRAVE
Prodaja, montaža, servis, vzdrževanje

Zaradi enostavne in cenovno ugodne rešitve ogrevanja in hlajenja,se največkrat uporablja enojni deljeni klimatski sistem.Za objekte,kjer je potreba po klimatizaciji za več prostorov,se lahko uporabi Multi deljeni sistem,kjer je na eno zunanjo enoto priključenih do osem notranjih enot različnih tipov,(stenske,stropne,talne,kasetne in kanalske v kombinaciji z rekuperatorjem).

Klimatske naprave po načinu delovanja lahko razdelimo na dve skupini:

1. Klimatske naprave z fiksno hladilno in grelno močjo in inverterske klimatske naprave,kjer elektronika modularno nadzoruje hladilno in grelno moč,oziroma se prilagaja dejanskim potrebam po hlajenju in gretju. Sledje ukinjena dobava v EU zaradi energiske učikovitosti.

2. Inverterske naprave imajo večje grelno in hladilno število ,oziroma koeficient zmogljivosti je ponavadi v razponu od 3 do 5 pri gretju in od 2 do 4 pri hlajenju.Boljše inverterske naprave,lahko uporabimo kot edini vir ogrevanja, saj so glede na porabo energije 3-4 krat učikovitejše od fosilnih ogrevalnih sistemov.


TOPLOTNE ČRPALKE
Kako deluje toplotna črpalka?

Toplotna črpalka črpa energijo nizke temperature iz okolja in ji poviša temperaturo za namen ogrevanja. Učinkovitost toplotne črpalke ponavadi izražamo z koeficientom zmogljivosti sistema, ki je navadno v razponu od 3 do 5. To pomeni, da so toplotne črpalke od 3 do 5 krat učinkovitejše od ogrevalnih kotlov na fosilna goriva in imajo zato boljšo zmogljivost ogrevanja hiše tudi pri zelo nizkih zimskih temperah.Toplotne črpalke so lahko nisko in visoko temperaturne.Nisko teperaturne so namenjene objektom z talnim,konvektorskim ali nisko temperaturnim radiatorji,kjer je ogrevalna tekočina od 25 do 55*C,sanitarna voda do 50*C za doseganje višjih temperatur  si pomaga z elektro grelci (sanitarne voda).

Visokotemperaturne Toplotne črpalke Daikin so namenjene za obnove starejših objektov z klasičnim radiatorji,ker je temperatura ogrevalne tekočine od 45 do 80*C in to brez dodatnih elektro grelcev.Sistem je sestavljen iz dveh sitemov nisko temperaturnim (zunanja enota) in visokotemperaturnim (v notranji enoti).

Tehnologija s kaskadnim inverterskim kompresorjem je edinstven Daikinov pristop k toplotnim črpalkam,ki zagotavljajo optimalno udobje celo pri najnižjih zunanjih temperaturah.V primerjavi z klasičnim toplotnim črpalkam ohranja visokotemperaturna, tudi bistveno večjo grelno moč pri nižjih zunanjih temperaturah.

REKUPERATORJI ZRAKA ("prezračevalniki")

V zaprtih prostorih se zrak s časom slabša, zato je potrebno dovajati v prostore svež zrak. V tradicionalnih sistemih prisilnega prezračevanja je potrebno zunanji zrak ogrevati ali hladiti, da ne bi prišlo do spremembe hidro-termičnega udobja v prostoru, kar zahteva visoko porabo energije.

Proizvajalec MITSUBISHI ELECTRIC je z občutljivostjo do varčevanja energije že pred 20 leti izumil in izdelal rekuperator toplote LOSSNAY, ki v prenaša termično energijo izhodnega zraka na doveden svež zrak. Sistem je lahko vgrajen avtonomno ali v kombinaciji z sistemom klimatizacije.

Princip delovanja
Delovanje rekuperatorja toplote LOSSNAY razumemo, če pihnemo topel zrak v tulec iz papirja; pri tem roke občutijo toploto, če pa pihnemo hladen zrak, občutimo hlad. Sistem LOSSNAY deluje po tem principu, tako da izkorišča lastnosti papirja pri izmenjavi temperature in vlage.

Osnovni element enote rekuperacije toplote LOSSNAY je izmenjevalni paket, izdelan iz posebnega, dodatno obdelanega, izredno tankega papirja, ki omogoča izmenjavo toplote in vlažnosti med vhodnim in izhodnim zrakom, istočasno pa preprečuje prehod plinov in nečistoč v zraku.

OSTALE STORITVE

  • Prodaja
  • Montaža
  • Vzdrževanje
  • Toplotne črpalke za sanitarno vodo.

 

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Pot na žago 10, 1230 Domžale, Osrednjeslovenska

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Naziv:
KLIMA NAPRAVE RENATO VRTAČIČ S.P.
Davčna št.:
81684134
Naslov:
Pot na žago 10, 1230 Domžale
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 2900 0005 5153 281 (UNICREDIT BANKA SLOVENIJA d.d.)
Kontaktna oseba:
Renato Vrtačič
Govorimo:
 SI
 EN
 HR
Mobitel:
+386 (0)41 788 669
Telefon:
+386 (0)1 7293696
E-mail:
renato.vrtacic@amis.net
Certifikat
Naziv:
KLIMA NAPRAVE RENATO VRTAČIČ S.P.
Naslov:
Pot na žago 10, 1230 Domžale