Image
Image
6825
  • Turizem
  • Apartmaji
  • APARTMA, ENO IN DVOPOSTELNJE SOBE, SAMOPOSTREŽNI ZAJTRK - HIŠA OJSTRICA, SOLČAVA
Zaupanja vredni
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/3477/kmecka-hisa-ojstrica_1687348286.jpeg

APARTMA, ENO IN DVOPOSTELNJE SOBE, SAMOPOSTREŽNI ZAJTRK - HIŠA OJSTRICA, SOLČAVA

Logarska Dolina 13a, 3335 Solčava, Savinjska

Galerija slik

Predstavitev

APARTMA, ENO IN DVOPOSTELNJE SOBE, SAMOPOSTREŽNI ZAJTRK - HIŠA OJSTRICA, SOLČAVA

Naša zgodba

Smo družina Plesnik. Naša družinska zgodovina je globoko prepletena z zgodovino Logarske doline, saj vztrajamo na tem prelepem koščku zemlje več kot šest stoletij. Vztrajali smo še preden so nastali prvi zapisi o dolini in njenih ljudeh in bomo še naprej, tudi zaradi vas. Hiša Ojstrica ni le naš dom, ampak tudi vaš drugi dom v naravi, v katerem ste vedno dobrodošli. V njem vas bomo sprejeli s spoštovanjem in ljubeznijo.

Ponosni in hvaležni smo, da imamo možnost dodati kamenček v mozaik bogate zgodovine razvoja in turizma v Logarski dolini.

Logarska dolina

Zagotavljamo vam, dragi gosti Hiše Ojstrica, da vas Logarska dolina nikakor ne bo pustila brezbrižnih. Umaknjena od urbanega vrveža očara že na prvi pogled. Pa ne zgolj s tisočerimi obrazi, ki ji jih je v zadnji ledeni dobi izklesal ledenik in jih zdaj ponosno nastavlja popotniku – z impresivnimi dvatisočaki, igrivimi slapovi, prvobitnimi visokogorskimi kmetijami, zelenimi travniki in gorskimi pašniki, starimi lesenimi kaščami, kontrastom sivine prepadnih sten in beline prodnikov v strugi, kjer spomladi obotavljivo vznika kristalna Savinja, dišečimi gorskimi macesni in zapeljivimi kamniškimi murkami –, temveč zlasti z gostoljubnostjo domačinov.

Omenjene kvalitete, naravne in kulturne, so Logarski dolini leta 1987 prinesle naziv krajinski park, v okviru katerega se vse odtlej sonaravni trajnostni razvoj in kakovostna turistična ponudba le še utrjujeta. Hiša Ojstrica se zato s svojo dejavnostjo trudi ohranjati krajinski park še najprej prijeten in prijazen ne le za tiste, ki tu delamo in živimo, temveč tudi za tiste, ki ga obiščete.

Ljubiteljem narave Logarska dolina obeta tako mirna kot razburljiva doživetja v neokrnjenem okolju in številna od teh vam ponuja prav Hiša Ojstrica. Zaradi čudovite lege hiša predstavlja odlično izhodišče za številne atraktivne pohodniške izlete na vrhove Kamniško-Savinjskih Alp, kolesarske izlete po panoramskih cestah in gorskih stezah, različne oblike zimskih aktivnosti in še … Več preberite pod razdelkom športne aktivnosti.

Green Key certifikat
Hiši Ojstrica je bil z letom 2022 podeljen certifikat Zeleni ključ. S tem se je pridružila zgolj 3700 turističnim obratom po svetu, ki se ponašajo s tem prestižnim okoljskim znakom.

Certifikat Zeleni ključ je vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji. Pomeni zavezanost podjetij, da v certificiranih obratih spoštujejo stroge kriterije, ki jih je določila Mednarodna fundacija za okoljsko vzgojo FEE. Okoljski znak Zeleni ključ zagotavlja vsem gostom, da z izbiro certificiranega turističnega obrata neposredno pripomorejo k varovanju okolja. Obrati vzdržujejo visoke okoljske standarde s pomočjo stroge dokumentacije in pogostih kontrolnih pregledov.

Sobe in apartmaji

Vsaka soba ima razgled na neokrnjeno naravo
in vsaka soba nosi v sebi del narave.

Ko vstopite v naš butični hotel, vstopite v svet naravne lepote. Nastanitev pri nas daje občutek bivanja v osrčju narave, saj so sobe zasnovane tako, da zagotavljajo pogled na spokojno in dih jemajočo naravno krajino Logarske doline.

Izbirate lahko med 11 personaliziranimi sobami, ki se imenujejo po alpskih rastlinah, rastočih v naši bližini.

Ko vstopite v naš butični hotel, vstopite v svet naravne lepote. Nastanitev pri nas daje občutek bivanja v osrčju narave, saj so sobe zasnovane tako, da zagotavljajo pogled na spokojno in dih jemajočo naravno krajino Logarske doline.

Izbirate lahko med 11 personaliziranimi sobami, ki se imenujejo po alpskih rastlinah, rastočih v naši bližini.

-Enoposteljne sobe (Lepi čeveljc (4), Dlakavi sleč(7))
-Dvoposteljne sobe (Planika (8), Ciklama (3), Spomladanska resa (6), Encijan – svišč (9))
-Apartma s kuhinjo (Tisa (14))
-Predsedniški apartma s čajno kuhinjo (Zlato jabolko (12))
-Družinska suita (Kamniška murka (5))
-Družinska soba (Triglavska roža (2))
-Podstrešna romantika (Jeglič – avrikelj (15))

Opremljenost sob
-posteljnina, brisače, kozmetika
-tuš, WC
-sušilec las
-telefon
-TV z radijskimi programi
(optično omrežje)
-WI-FI

Kulinarika

V kuhinji ni skrivnosti, le dobre sestavine in veliko ljubezni.

Hiša Ojstrica vam v naravnem ambientu ponuja edinstveno kulinarično izkušnjo s poudarkom na tradicionalni kuhinji iz regije in sezonskih jedeh, pripravljenih večinoma iz lokalno pridelanih sestavin.

Hrano strežemo tako v zaprtih prostorih kot na zunanji terasi, ki ponuja razgled na slikovite vršace v daljavi. Sprejmemo lahko do 50 gostov, tako da se najde mesto za vsakogar.

Naš jedilnik se spreminja glede na sezono, saj se nam zdi pomembno, da lahko podpiramo lokalne kmete in proizvajalce.

Ponujamo vam tako mesne kot vegetarijanske jedi. Če nas glede vaših prehranskih posebnosti obvestite ob prihodu na recepcijo, bomo za vas prilagodili meni.

V ceno nočitev je vključen bogat samopostrežni zajtrk, ki vam je na voljo od 8. do 10. ure.

Od 12.30 do 19. ure vam pripravimo tudi jedi po naročilu.

Toplo vabljeni, da izkusite edinstvene okuse Hiše Ojstrica.

Obratovalni čas restavracije
-8.00–10.00: bogat samopostrežni zero waste zajtrk
-12.30–19.00: hrana po naročilu za goste hotela in zunanje goste
domače, tradicionalne jedi po naročilu
domače enolončnice
domače sladice
-18.00–19.00: večerja v sklopu polpenziona za goste hotela
2 različna postrežena menija, ki vključujeta juho, glavno jed, prilogo, solato in sladico

Kaj nudimo

Večnamenski prostor
Če potrebujete edinstven prostor za organizacijo vašega dogodka, imamo popolno mesto za vas! Naš večnamenski prostor je idealen za različne aktivnosti. Enostavno se ga da preurediti, tako da bo ustrezal potrebam vaše skupine, ne glede na vrsto ali namen dogodka. Doslej smo gostili že različne seminarje, delavnice, praznovanja jubilejev, predavanja, srečanja, plese, celo poročne obrede in gotovo lahko ugodimo tudi vašim željam in potrebam.

Prostor sprejme do 50 oseb in je opremljen z LCD projektorjem, brezžičnim internetom, satelitsko televizijo in računalniki. Po naročilu nudimo tudi dodatno opremo. Lahko ste prepričani, da bo vaš dogodek pri nas udoben, poseben in res nepozaben.

Veseli nas, da vam lahko zagotovimo popoln prostor za vaš dogodek. Pridite in doživite uporabnost večnamenskega prostora Hiše Ojstrica.

Celoletni tematski paketi
Paketi za družine v času zimskih počitnic – nočitev s polpenzionom, izposoja tekaške opreme, sani, krpljev

Ugodni zimski vikendi od meseca februarja do aprila z možnostjo izposoje tekaške opreme, sani in krpljev

Romantični 8. marec – svečana večerja ob dnevu žena z zabavo za nežnejši spol in po želji nočitev z zajtrkom

Velikonočni paket v mesecu aprilu – polpenzion, barvanje jajčk, pohod do kapelice Kristusa Kralja v Logarski dolini in žegnanje velikonočnih jedi, tradicionalna pokušina domačih velikonočnih dobrot

Prvomajski paket konec aprila in začetek maja – kresovanje pod Savinjskimi Alpami, animacije in pohod z baklami

Zeliščni vikend v juniju – vsa dogajanja v znamenju zelišč v sklopu Solčavskega zeliščarskega festivala, degustacija dobrot z zelišči z domačega vrta

Počitniški paketi za družine od junija do konca septembra – nočitev z zajtrkom ali polpenzion, izposoja gorskih koles za družine in izposoja E-koles za odrasle

Vikend s prižigom oglarske kope – prikaz oglarjenja v deželi oglja pri Oglarski koči v Logarski dolini

Družinski paketi s polpenzionom v času krompirjevih počitnic konec oktobra

Ojstrfest konec oktobra – logarski praznik piva, zabava v tradicionalnih narodnih nošah (dirndlih) z DJ-jem

Božični paketi – polpenzion, božična zakuska (pokušina domačih tradicionalnih božičnih jedi), pohod k polnočnici v kapelici Kristusa Kralja, druženje ob kuhanem vinu

Novoletni paketi – nočitev s polpenzionom, pohodi, animacije, sankanje, tek na smučeh, silvestrovanje, božiček za otroke in darilca

Silvestrovanje – nočitev z zajtrkom, svečana silvestrska večerja, zabava z DJ-jem

Dodatna ponudba
-izposoja koles – gorskih (tudi za otroke) in električnih
-izposoja sani
-izposoja opreme za tek na smučeh (za klasično in drsalno tehniko)
-travnik za sproščanje in sončenje
-darilni boni
-seminarska oprema za poslovna srečanja

Posebna ponudba
Organizacija posebnih druženj do 50 oseb – kosila po predhodni rezervaciji z brezplačnim vstopom v Logarsko dolino (obvezna rezervacija termina na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.)

Poročna slavja do 50 oseb – organizacija civilne poroke na travniku, svečani poročni meniji, možnost zabave po 22 uri ob zakupu 11 sob v Hiši Ojstrica

Svečana kosila za krste, birme, prva obhajila, rezanje torte na travniku ob baklah in svečkah …
Praznovanje okroglih obletnic, zaključki po 22 uri z možnostjo nastanitve in zakupa vseh 11 sob v Hiši Ojstrica

Športne aktivnosti

“Šport je univerzalni jezik, ki povezuje ljudi in ustvarja nepozabne izkušnje.”

Hiša Ojstrica nudi izjmeno izhodišče za številne aktivnosti v Logarski dolini.

Ob vsakem letnem času vam ponuja številne možnosti aktivnosti.

Družinske počitnice v naravi
Hiša Ojstrica je prijazna družinam in zato idelana tudi za družinske počitnice. Otroci se radi poigrajo na travniku, na manjšem igrišču z igrali.

Zimska ponudba

Tek na smučeh
Neposredno iz naše hiše se začne 18 km dnevno urejenih prog za tek na smučeh.

Možno si je sposoditi celotno opremo (št. čevljev od 30 do 50).

Pri enodnevnem bivanju v Hiši Ojstrica nudimo gostom 50% popust na izposojo, pri dveh ali več dneh pa je izposoja opreme brezplačna.

Krplje
Naša hiša stoji sredi neokrnjene narave in vam zato ponuja neskončno poti za raziskovanje novih poti, ki jih z navadno obutvijo ne morete.

Letna ponudba

Izposoja koles
Če ste ljubitelj kolesarjenja po ohranjeni naravi, z visokimi razglednimi točkami, romantičnimi kotički, … kolesa pa žal nimate s sabo…, si ga lahko izposodite pri nas v Kmečki hiši Ojstica.

Pomagamo vam lahko tudi pri načrtovanju kolesarske trase.

Tu omenjamo le nekaj gorsko kolesarskih poti po širši okolici, povzeto iz spletnega portala Bikemap

Tura po panoramski cesti na Bukovnik
Pavličevo sedlo
Luče – Gornji Grad – Podvolovjek – Luče
Luče – Zgornji Jamnik – Luče
Luče – Logarska dolina
Luče – Kamnik – Luče
Pohodništvo in planinarjenje
Kmečka hiša Ojstrica se nahja v samem središču Logarske doline in je zato primerno izhodišče za:

Sprehode po krajinskem parku,
za pohod po tematski poti po Logarski dolini do slapa Rinka ali izvira Črne,
za planinske pohode na vrhove Kamniško-Savinjskih Alp.
Pri načrtovanju vaših pohodov vam lahko pomagamo z informacijami in nasveti. Za tematske doživljajske pohode ali zahtevnejše planinske ture vam lahko priporočimo usposobljene vodnike.

Lokostrelstvo
Začutite strast in občutke vaših davnih prednikov.

Na kmetiji, kjer se že vrsto let ukvarjajo z lokostrelstvom si izposodite lok in puščice, dobite osnovne inštrukcije in se preizkusite v streljanju z lokom. Ko osvojite osnove streljanja z lokom, se lahko podate na lokostrelsko 3D progo. V gozdu se srečate s tarčami različnih živali iz umetne mase. Vaša lokostrelska avantura je pristna simulacija lova z lokom.

Lov in ribolov
Ribolov in lovski turizem sta v Zgornji Savinjski dolini lepo razviti in priljubljeni dejavnosti. Lovcem in ribičem nudimo penzionske storitve ter poskrbimo za zgodnje zajtrke in lunch pakete. Lahko vam pomagamo organizirti lov ali preskrbeti ribolovne karte z vsemi potrebnimi informacijami.


Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Logarska Dolina 13a, 3335 Solčava, Savinjska

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Naziv:
Franc Plesnik s.p., storitve in zastopanje
Davčna št.:
95348654
Naslov:
Logarska Dolina 13a, 3335 Solčava
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 1966 0500 9979 061 (odprt 10.1.2012, DBS d.d.)
Odgovorna oseba:
Plesnik Barbara
Kontaktna oseba:
Plesnik Barbara
Govorimo:
 SI
 EN
 De
 HR
 BA
 RS
Telefon:
041664455
E-mail:
info@logarska-ojstrica.si
Certifikat
Naziv:
Franc Plesnik s.p., storitve in zastopanje
Naslov:
Logarska Dolina 13a, 3335 Solčava

Kontaktne osebe

Socialno omrežje