Image
Image
4235
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew56329.jpg

KMETIJA ZIDARICH, DEVIN

Localita Prepotto 23, 34011 , Duino-Aurisina

Galerija slik

Predstavitev

KMETIJA


Kmetija Zidarich deluje od leta 1988. Nahaja se na edinstveni lokaciji med vinogradi in tipično kraško vegetacijo, v samem osrčju tržaškega Krasa.
Tu je Benjamin Zidarich z inovativnim pristopom, domiselnostjo, strateškimi idejami in odločnostjo prenovil očetovo kmetijo in razširil star, pol hektarja velik vinograd, ter se posvetil avtohtonim sortam kraškega prostora.
Že od samega začetka se je moralo novo podjetje spopadati z izzivi tega prostora, ki zaradi kamnite pokrajine in skromne količine rdeče prsti, zahteva veliko truda in finančnih vlaganj. Leto za letom je Benjamin sadil nove vinograde in obdelovane površine razširil na osem hektarjev. Letna količina pridelanega vina tako danes dosega 20.000 steklenic. Vina Zidarich so čedalje bolj cenjena na državnem in mednarodnem nivoju.

TERITORIJ IN VONOGRADI


Praprot je majhna vas v občini Devin-Nabrežina, ki iz osrčja kraškega sveta gleda na Tržaški zaliv. Kras se ponaša z značilno strukturo tal, ki jih po večini sestavlja posebno neprepustno apnenčasto kamenje. Prednjačita svetla barva kamenja in rdeča prst, ki pokriva določene površine. Pogosta je tudi značilna kraška burja, zelo hladen in močan veter, ki lahko preseže hitrost 120 km/h. Na podnebje vplivata celinsko vreme, ki je najbolj očitno na kraški planoti, in sredozemsko vreme, ki z obale prinaša bolj mile razmere. V teh pogojih Benjamin Zidarich obdeluje svoje trte, ki jim je nadel krajevna imena Prulke, Ruje, Lehte itd.
Kraška tla pokriva značilna, zamolklo rdeča prst z visoko vsebnostjo železa. Vinogradi rasejo na nadmorski višini 280 m. Gojitveni obliki sta enojni guyot in rez na glavo, značilno pa je tudi gosto sajenje trt. Vinogradi so manjši, zaradi česar so tudi deležni najvišje oskrbe, zbranosti in pozornosti.

KLET


Naše vino zori pod zemljo, pri konstantni temperaturi in naravni vlažnosti, kjer lahko razvije svojo esenco.
03.07.2009 je datum uradne otvoritve nove kleti, ki je nastala iz prepričanja, da se mora človeško delo stapljati z naravnimi elementi. Podzemni prostori so delno izdolbeni iz jame, ki je bila zapolnjena z gmoto rdeče prsti, delno pa je bilo potrebno zdrobiti trd kamen. Tega so kasneje uporabili za oblikovanje zidov in obokov, ki so v celoti ročno izdelani. Z modernim in obenem tradicionalnim pristopom je nastala arhitektura členovitih notranjih oblik, kakršen je tudi sam obisk kleti, poln presenečenj in edinstvenih detajlov, ki so združeni v formalno in funkcionalno celoto. Iz pritlične degustacijske dvorane s teraso, ki se lahko pohvali z enim najlepših razgledov v deželi, se klet spušča v različne etaže, kjer Benjamin prideluje in hrani vino. Najnižja etaža se nahaja 15 metrov pod zemljo.


Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Localita Prepotto 23, 34011 , Duino-Aurisina

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Azienda agricola Zidarich
Davčna št.:
01021930324
Govorimo:
 SI
 EN
 De
 IT
 HR
Telefon:
+39 040 201223
E-mail:
info@zidarich.it
Faks:
+39 040 201223
Certifikat