Image
Image
6881
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew4854.jpg

STARI POD, ADLEŠIČI

Adlešiči 24a , Adlešiči, Jugovzhodna Slovenija

Galerija slik

Predstavitev

Kopanje
Reka Kolpa je v tem – svojem spodnjem toku – poleti mirna in topla. Temperatura vode se, v odvisnosti od vremena, giblje med 22oC in 28oC. Naravno kopališče, ob obnovljenem kamnitem jezu (Tržokovem slapu), je eno najlepših na reki Kolpi, primerno tudi za otroke in neplavalce.
Velja omeniti, da je breg reke Kolpe najdaljša Slovenska obala, primerna za kopanje (Kolpa meji na Slovenijo v dolžini 118 km), ob tem pa je privlačna za čolnarjenje, ribolov, … in še marsikaj!

Šotorjenje
Le nekaj 100 metrov nad Adlešiškim kopališčem »pri Tržokovem slapu«, je neposredno ob reki Kolpi, urejen taborni prostor - že desetletja priljubljen kotiček ljubiteljev narave, od maja, do septembra obiskan s strani domačih in tujih gostov.
Jutranje sonce pokuka izza Hrvaškega hriba Lipnik, potuje čez kanjon in se popoldne skrije za Vumol, nad Starim podom. V večerni zarji se od sonca razgreti šotori prijetno razhladijo, po dolini pa zadiši po slastni večerji. Na travniku ob reki Kolpi najdejo svoj prostor zaljubljeni pari, študentje, družine, kot tudi večje skupine članov kulturnih, gasilskih in drugih društev.

Gostinska ponudba
Bar z gostinsko teraso – STARI POD, nudi pijačo vseh vrst, tople in hladne napitke ter vnaprej pripravljene tople in hladne prigrizke. Pokrita terasa sprejme 50 gostov, po vnaprejšnji rezervaciji pa si lahko privoščite prijeten piknik na bregu reke Kolpe. Hrano lahko pripravljate sami – ob odprtem zidanem kaminu, ali pa jo po vnaprejšnjem naročilu pripravimo za vas: pečeno jagnje ali odojek v krušni peči, belokranjska enolončnica, jedi iz žara, …
Zabave pri Starem podu se največkrat rokujejo z jutranjim svitom, zato nas obiščite pripravljeni – s spalno vrečo in šotorom. Poskrbeli bomo tudi za naključne popotnike, če bo seveda še kaj prostora na skupnih ležiščih Starega poda.

Čolnarjenje
Na mejni reki Kolpi (ki je – ne pozabite! najdaljša Slovenska obala, primerna za kopanje), si privoščite uživanje na vodi – čolnarski spust. V spodnjem toku reke Kolpe, kamor spadajo Adlešiči, se ob spuščanju s kanujem, od Žuničev (8 km višje od Adlešičev), do Starega poda, lahko naužijete tišine, miru in čudovite flore in favne zaščitenih naravnih spomenikov Krajinskega parka Kolpa. Veslali boste ob gozdnih rezervatih Marindolska in Hrastova loza, ob tem pa opazovali sive čaplje, ki domujejo v krošnjah najvišjih dreves.

Čolnarski spust lahko začnete tudi pri Starem podu in ga zaključite v Pobrežju - pri Kuzmi, v Gribljah – pri Pezdircu, v Podzemlju – pri kampu Podzemelj, na Primostku – v kampu Iskra, morda celo nekje po vaši izbiri.

Kanu je primeren za 2 osebi in največ enega otroka in ne zahteva posebnih znanj, prevoz čolna in oseb je vštet v storitev. Priporočamo, da se za tak izlet predhodno najavite, še posebej za vikende v juniju, juliju in avgustu. Dobro je imeti s seboj pokrivalo za na glavo, čevlje s katerimi lahko hodite po vodi, kremo za sončenje in seveda vodotesno torbico za elektronske prijatelje (telefon, fotoaparat,…).

Enota STARI POD in kamp Jankovič
Gorenjci pri Adlešičih 15
8341 ADLEŠIČI

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Adlešiči 24a , Adlešiči, Jugovzhodna Slovenija

Dodatna kontaktna okna

Naziv:
KOLPA'S d.o.o. Adlešiči
Davčna št.:
99201925
Mobitel:
+386 (0)41 622 877 (Tončka)
Mobitel:
+386 (0)41 880 330 (Anton)
Telefon:
+386 (0)7 3070315
Telefon:
+386 (0)7 3070570
E-mail:
kolpas@siol.net
Certifikat
Naziv:
KOLPA'S d.o.o. Adlešiči