Image
Image
4966
Zaupanja vredni
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew10082.jpg

LJUBLJANSKI GRAD, LJUBLJANA

Grajska planota 1 , Ljubljana, Osrednjeslovenska

Galerija slik

Predstavitev

Sredi ljubljanskega mestnega vrveža, vendar ravno prav odmaknjena od njega, kakor na piedestalu stoji mogočna srednjeveška trdnjava. S svojega priviligiranega položaja obiskovalcu ponuja osupljive razglede po okolici, pa tudi sprehod po preteklosti in odmik od naglice, ki vlada vsakdanjiku pod njo.

Dostop s tirno vzpenjačo

Mestna občina Ljubljana je konec leta 2006 Ljubljanski grad povezala s starim mestnim jedrom s pomočjo urbane potniške transportne naprave - tirne vzpenjače. Na podlagi prostorskih in oblikovnih zahtev se je za najboljšo rešitev izkazala žičnica, natančneje tirna vzpenjača. V letu 2010 smo na grad prepeljali že milijontega potnika.

Najem prostorov

Ljubljanski grad vam v idiličnem grajskem okolju ponuja dvorane in prostore, namenjene različnim priložnostim. Odmaknjeni od mestnega vrveža lahko priredite tiskovne konference, predstavitve, modne revije, sprejeme, gala večerje, poročna slavja, dogodke različnih kulturnih in umetniških vsebin ...

Skupaj z vami in našo tehnično službo se bomo potrudili, da bo dogodek pripravljen skladno z vašimi pričakovanji in da se bodo vaši gostje na gradu prijetno počutili. Sprehodite se skozi ponudbo grajskih prostorov in z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, poiskali želeni termin ter vam pripravili ustrezno ponudbo.

Poroke

Za sklenitev zakonske zveze na območju Upravne enote Ljubljana sta kot uradna prostora določeni Modra in Bela dvorana na Ljubljanskem gradu.

Mladoporočenca se lahko odločita tudi za sklenitev cerkvene zakonske zveze v prelepi gotski kapeli sv. Jurija na Ljubljanskem gradu.

Po zaključenem poročnem obredu lahko svate povabite na poročno slavje v eno od prelepih grajskih dvoran; Stanovsko dvorano ali Palacij, Zgornji lapidarij, Friderikov, Erazmov ali Peterokotni stolp. Nekatere dvorane sprejmejo do 300 oseb, pomagamo pa vam tudi pri izbiri pogostitve, aranžiranju prostora in izbiri zabavnega programa.

Vodeni ogledi

Vodeni ogledi vključujejo ogled grajskih prostorov in znamenitosti z vodnikom, obisk Virtualnega gradu, Razglednega stolpa, Kaznilnice in stalne razstave Slovenska zgodovina. Vodenje organiziramo v slovenskem, angleškem, nemškem, italijanskem, francoskem, španskem in hrvaškem jeziku.

Razgledni stolp

Star lesen stolp je bil med letoma 1845 in 1848 zamenjan z novim, zidanim. Današnji Razgledni stolp je bil leta 1982 povišan za 1,2 metra, v letu 2009 pa še za dodanih 20 centimetrov. Dandanes stolp nima več požarnovarnostne funkcije, ampak je zgolj turistična točka za domače in tuje obiskovalce. Vse dni v letu se vam ponuja tudi čudovit razgled na mesto in širšo okolico z Razglednega stolpa, v lepem vremenu celo do 1/3 Slovenije.

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Grajska planota 1 , Ljubljana, Osrednjeslovenska

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Poslovna oblika:
Javni zavod ljubljanski grad
Davčna št.:
82858632
Naslov:
Grajska planota 1 , Ljubljana
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 0126 1600 0002 513 (UJP)
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 0510 0101 0023 628 (ABANKA d.d.)
Govorimo:
 SI
 EN
 De
 IT
 HR
 BA
 FR
 SP
 RS
Telefon:
+386 (0)1 3064230
E-mail:
info@ljubljanskigrad.si
Faks:
+386 (0)1 3064264
Certifikat
Naslov:
Grajska planota 1 , Ljubljana