Image
Image
8605
Zaupanja vredni
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/4817/logonew33218.jpg

LOVSKI DOM POLOM, STARA CERKEV Priporočamo

Polom 1b, 1332 Stara Cerkev, Jugovzhodna Slovenija

Galerija slik

Predstavitev

LOVSKI DOM POLOM, STARA CERKEV

Ko vas pot zapelje proti Kočevskemu polju, kjer se leno premika reka Rinža, se ustavite v majhni vasici Polom in si privoščite sprostitev v harmoniji z naravo in hkrati uživajte v vseh prednostih sodobnega načina življenja.

Polom leži na južnem delu Suhe krajine in je le slabih 15 kilometrov oddaljen od Kočevja. Je mirna vasica sredi gozda, ki jo krasi star kostanjev drevored, vasi pa je ponos cerkev Svetega Mihaela.

Zaradi svoje oddaljenosti od mestnega vrveža ponuja obilo možnosti za preživljanje prostega časa in aktivnosti v objemu neokrnjene narave.

Lovski dom - notranjost


Notranjost lovskega doma odlikuje toplina lesa, posebna dekorativna nota pa pripomore k prijetnemu ambientu.

Za nepozabne trenutke druženja se v pritličju nahaja velik dnevni prostor z sodobno opremljeno kuhinjo in odprtim kaminom.

Za ljubitelje vina vam je v kletnih prostorih na voljo vinska klet z vini izbranih slovenskih in tujih vinarjev.

Popoldanske sončne žarke lahko lovite na veliki leseni terasi z udobno sedežno garnituro in uživate v pogledu na neokrnjeno naravo.

V zgornjem nadstropju vam je na voljo kakovostna in udobna namestitev v treh dvoposteljnih, merjaščevi, jelenovi in medvedovi sobi z zakonskim ležiščem, kopalnico, francoskim balkonom in LCD televizorjem.

Lovski dom je opremljen z brezžično internetno povezavo in je klimatiziran.

Lov


Vas Polom leži neposredno v Lovišču s posebnim namenom (LPN) Žitna gora ki obsega 3.473 ha lovne površine. Najpomembnejše lovne vrste divjadi so jelenjad, srnjad in divji prašiči. Prisotna je divja mačka in vse tri vrste velikih zveri, ki sodijo med zavarovane živalske vrste: rjavi medved, volk in ris.

V skladu s posebno odločbo, ki jo izda pristojno ministrstvo, je lovskim gostom omogočen tudi lov na rjavega medveda in volka.

LPN Žitna gora meji na sosednje lovske družine LD Kočevje, LD Mala gora, LD Lazina ter LD Struge in na LPN Medved, v katerem sta dve obori, vsaka velikosti okoli 1.000 ha, kar predstavlja pristno doživetje lova. Glavna vrsta divjadi v oborah je divji prašič, poleg tega pa tudi jelenjad, damjak in muflon.

Lovišča s posebnim namenom so predeli za upravljanje z divjadjo na območjih z najbolj ohranjeno naravo in pestrim rastlinskim in živalskim svetom. Omogočajo lov in opazovanje divjadi, pa tudi izvedbo skupnih lovov, predvsem na divje prašiče.

Dejavnosti


Pohodništvo

Lahko se povzpnete na priljubljeno točko Mestni vrh (1034 m) in od tu naprej na sosednje vrhove. Pot vas lahko zanese tudi do Kočevskega Roga na ogled spomeniškega območja Baza 20, ki je edino tovrstno oporišče v Evropi, ki je do konca druge svetovne vojne ostalo neodkrito in je danes zaščiteno kot kulturno zgodovinski spomenik.

Kolesarjenje

Kočevje je odlična izhodiščna točka za številne kolesarske poti: Pot žalostne zgodovine skozi kočevske gozdove Risova kolesarska pot.

Ribolov

Kočevski ribiški okoliš je z reko Rinžo, Kolpo, Čabranko in dvema jezeroma, Kočevskim ali Rudniškim in Reškim dovolj obsežen da lahko gosti številne ljubitelje dobrega ribolova.

Gobarjenje

Sezona nabiranja gob se začne že aprila in maja, vendar je jesen ko množično rastejo jurčki najbolj privlačna za nabiralce.

 

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Polom 1b, 1332 Stara Cerkev, Jugovzhodna Slovenija

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Slovenska odličnost:
 Da
Naziv:
POLOM nastanitvene dejavnosti d.o.o.
Davčna št.:
57263132
Naslov:
Polom 1b, 1332 Stara Cerkev
Občina:
Kočevje
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 3400 0101 1696 008 (odprt 4.2.2011, Sparkasse d.d.)
Odgovorna oseba:
Golar Monika
Kontaktna oseba:
Golar Monika
Govorimo:
 SI
 EN
 De
 IT
 HR
 BA
 RS
Mobitel:
+386 (0)41 781 330
E-mail:
info@lovskidompolom.si
Certifikat
Slovenska odličnost:
 Da
Naziv:
POLOM nastanitvene dejavnosti d.o.o.
Naslov:
Polom 1b, 1332 Stara Cerkev

Kontaktne osebe