Image
Image
13111
  • Masažni saloni
  • ETERRA, MASAŽA POSTOJNA, SPROSTILNE MASAŽE, BLAGODEJNOST MASAŽ
Zaupanja vredni
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/3130/masaze_postojna_eterra-1628677785.JPG

ETERRA, MASAŽA POSTOJNA, SPROSTILNE MASAŽE, BLAGODEJNOST MASAŽ

Prečna ulica 2, 6230 Postojna

Galerija slik

Predstavitev

 

Masaže ETERRA, Tina Pavlovčič,s.p.  je trenutno odprta izključno za svoje stranke!


 

Info-slovenija vodič po masažah:

Raznovrstnost zdravilnih dotikov
Masaža velja za najbolj naravno in najstarejšo metodo naravnega zdravljenja. Pozitivnih in blagodejnih učinkov samega dotika je malo morje. Poleg tega da pomirja, daje občutek topline, varnosti in zaupanja, sodi med najprijetnejše načine za sprostitev, hkrati pa blagodejno deluje tudi na zdravje, ker pospešuje krvni in limfni pretok ter zato ublaži napetost mišic in otrdelost, pomaga pri zadrževanju tekočin ter otrdelosti, pri vnetjih…

Ker pospešuje prekrvavitev kože in mišic, vpliva na hitrejšo regeneracijo telesa. Številne vrste masaž pa gredo še veliko globlje od obravnave telesa in se osredotočijo tudi na pretok življenjske energije, zato lahko govorimo o blagodejnem učinku na telo in dušo ter um.

Stari indijski, kitajski in egipčanski rokopisi omenjajo masažo kot obliko zdravljenja bolezni in način zdravljenja poškodb. Kot del tradicionalne kitajske medicine je masaža nastala pred skoraj več kot 5000 leti na Kitajskem, cenjena in priljubljena pa je bila tudi v Indiji, kjer sodi v sistem ajurvedske medicine. Masažo in zdravilni dotik so poznali in izvajali tudi šamani primitivnih ljudstev na najbolj oddaljenih delih sveta.

Kot oblika sprostitve in način za lajšanje zdravstvenih tegob je bila masaža poznana in cenjena tudi v stari Grčiji in Rimu, saj so jo uporabljali pred športom in po njem, masirali pa so tudi gladiatorje pred igrami in po njih.

V nadaljevanju predstavljamo nekaj najpogostejših vrst masaž, ki si jih lahko privoščite v masažnih salonih pri nas ali pa jih izvajate kar doma. Področje dobrega počutja je vse bolj zanimivo za potrošnike, zato ponudniki kar tekmujejo, kdo se bo spomnil še bolj zanimive, privlačne in edinstvene vrste masaže. Tako lahko v masažnih salonih najdete celo paleto takšnih in drugačnih različic ter kombinacij osnovnih in najbolj razširjenih masaž, pri čemer kombinirajo tradicionalne masaže s terapevtskimi in jim dodajajo znanja kitajske tradicionalne medicine ter uravnovešajo telo, duh in um.

Možnosti je torej skorajda neomejeno – izbira pa je vaša. Odločite se, katera masaža se vam zdi najbolj privlačna in kaj potrebujete v določenem trenutku.

KLASIČNA – ŠVEDSKA MASAŽA
Je najbolj razširjena in priljubljena masaža v Evropi. S tehnikami glajenja, gnetenja, vtiranja in tresenja masira vse telo in zajema praktično vsa tkiva. Ima predvsem sprostitveni učinek, odpravlja bolečine, pozitivno vpliva na kožo in izboljšuje vsesplošno počutje.

TERAPEVTSKA MASAŽA
Terapevtska masaža predstavlja sistem, ki terapevtu omogoča hitro in učinkovito delo, saj sloni na osnovnih principih fiziologije, nevrologije in biomehanike, aplicirane v praktične teste in tehnike. Namenjena je predvsem zdravljenju po poškodbah in lajšanju bolečin.

ŠPORTNA MASAŽA
Tehnike športne masaže se osredotočajo na posebne mišične skupine, dejavne v posameznem športu. Masaža služi pripravi in ohranjanju športnikove forme, izboljšanju psihofizičnega stanja ter preprečevanju in odpravi možnih poškodb.

MASAŽA-REFLEKSOTERAPIJA
Refleksoterapija ali refleksna masaža je več tisočletij stara oblika masaže, kjer s pritiskanjem in masiranjem refleksnih področij (zaključke poti meridianov) na stopalih in dlaneh vplivamo na sproščanje in ravnovesje vsega telesa. S pritiskom na določeno točko se vrača nazaj v ravnovesje tiste organe ali sisteme, ki so z njo povezani. Uporabljajo jo pri samozdravljenju različnih boleznih, bolečin in težavah stopal in nog, pri bolečinah v hrbtu, prebavnih in menstrualnih motnjah, pri stresu, glavobolih in pri sproščanju vsega telesa.

MASAŽA-LIMFNA DRENAŽA
Limfna drenaža je manualna metoda stimuliranja limfnega žilnega sistema. Drugo ime zanjo je lepotna masaža, saj dolgotrajno izboljša videz kože in vsega telesa. Indikacije limfne drenaže so številne, predvsem jo uporabljamo pri oteklinah, zlasti vek, rok, nog, sicer pa krepi imunski sistem in deluje protistresno.

MASAŽA-AKUPRESURA IN AKUPUNKTURA
Akupresura in akupunktura sta si zelo podobni, saj obe odpravljata blokade na specifičnih točkah na meridianih, ki potekajo v parih vzdolž našega telesa. Akupunktura za stimulacijo teh točk uporablja igle, medtem ko akupresura uporablja nežne, vendar odločne pritiske s prsti. Uporabljamo ju za zmanjševanje in odpravljanje bolečin, uravnovešanje organizma in vzdrževanjezdravja.

MASAŽA-BOWNOVA TERAPIJA
Bownova terapija izhaja iz Avstralije, kjer jo je pred petdesetimi leti razvil samouk Thomas Bowen. Je edinstvena manualna tehnika, pri kateri gre tako za fizično kot energijsko stimuliranje telesa. Bistvo terapije predstavljajo t. i. "Bownove poteze", ki jih terapevti izvajajo na specifičnih lokacijah na mišicah in indirektno na živčnih ovojnicah. Metodo uporabljajo za zdravljenje že navzočih motenj, pri lajšanju bolečin in kot preventivno ter sprostitveno terapijo.

TUINA MASAŽA
Tuina je kitajska medicinska masaža in je pomemben del tradicionalne kitajske medicine. Temelji na njenem filozofskem razumevanju življenja in zdravja, kar je razloženo z naukom o jin jangu, z naukom o petih elementih ter s teorijo ki in meridianov. Deluje na vse telo, bodisi preventivno bodisi rehabilitacijsko. Preventivno krepi imunski sistem. Zelo je učinkovita pri bolečinah v mišicah in sklepih.

SHIATSU MASAŽA
Shiatsu je starodavna veščina zdravljenja, ki izhaja iz Japonske in je oblika terapije, pri kateri pritiskamo na akupunkturne točke ter tako uravnovešamo telesno energijo. Poleg pritiskanja lahko vsebuje natezanje udov, zgornjega dela trupa, gnetenje in sproščanje zategnjenih mišic in podpiranje šibkih področij.

TAJSKA MASAŽA
Tajska masaža je ena izmed oblik tradicionalne tajske medicine. Ta pravi, da je človeško telo sestavljeno iz duše in štirih elementov – zemlje, vode, zraka in ognja. Telo je zdravo, ko so ti elementi med seboj uravnoteženi. Tajska masaža vsebuje veliko počasnega in blagega pritiskanja, raztezanja in vlečenja ter pozna več kot 120 osnovnih gibov. Lajša bolečine v mišicah, sprošča mišično in živčno napetost, povečuje gibljivost sklepov in hrbtenice, pripomore k boljši prekrvavitvi ter tako posredno sproža proces razstrupljanja organizma in krepi obrambni sistem.

HAVAJSKA MASAŽA LOMI LOMI
Masaža je del tradicionalnega zdravilskega izročila. Havajci verjamejo, da masaža zdravi na telesni, duševni in duhovni ravni. Je globoko sproščujoča in po verovanju Havajcev odpravlja energetske ovire pri človeku. Zelo je učinkovita pri odpravi stresa, glavobola, duševne stiske in napetosti v telesu. Z njo lahko vplivamo tudi na negativne misli in čustva.

KALIFORNIJSKA MASAŽA
Kalifornijska masaža ali “dotik srca” je sprostitvena čutna masaža vsega telesa. Zanjo je značilno dolgo, elegantno in tekoče gibanje, ki je usklajeno z živahnimi manipulacijami mišic. Masaža je učinkovita pri zniževanju krvnega tlaka ter pri drugih boleznih, povzročenih zaradi stresa, izboljša pa tudi pretok krvi in cirkulacijo.

VZHODNOAZIJSKA MASAŽA Z ZELIŠČNIMI SNOPKI

Temelji na sproščanju eteričnih olj, ki se ob višjih temperaturah sprostijo iz zelišč, povitih v snopke, in iz toplega aromatičnega olja. Edinstveno kombinacijo klasične masaže, limfne drenaže in pritiskov na akupresurne točke priporočajo za nego, čiščenje in osvežitev kože, za zmanjšanje mišične napetosti in bolečin v mišicah, za sprostitev ali poživitev, za odvajanje ostankov presnove ter pri celulitu in prekomerni teži.

MAJEVSKA ABDOMINALNA MASAŽA
Osnovana je na starodavnih majevskih masažnih sprostilnih tehnikah. Je vsestranska, ker pomaga usmeriti notranje reproduktivne organe v njihov pravilni položaj, blagodejno vpliva na prebavne organe, olajša napetosti v trebušni preponi ter pospeši pretok krvi, limfe, živčevja in energije. Pri ženskah pomaga odpraviti nepravilen položaj maternice in lajša menstrualne težave, pri moških pa je v pomoč za izboljšanje delovanja prostate.

MASAŽA Z VROČIMI VULKANSKIMI KAMNI
Je starodavna terapija, ki povzema zdravilne tehnike Daljnega vzhoda. Poživlja krvni obtok in pozitivni pretok energije, pospešuje presnovo in deluje na sprostitev telesa. Blagodejno vpliva na mišice in zmanjšuje njihovo napetost, nevtralizira bolečino, sprošča vse telo in ga napolni z novo energijo. Kamni so različnih velikosti in imajo zaradi svoje sestave in barve sposobnost dolgega zadrževanja toplote. Polagamo jih na energetske točke, s čimer dosežemo, da kamni že od začetka masaže svojo toploto prenesejo na mišice.

PROTICELULITNA MASAŽA
Masaža je podobna klasični, z nekaj posebnimi prijemi. Podkožno tkivo je treba najprej ogreti z glajenjem in otiranjem, posebno pozornost pa posvetiti predelom, kjer se celulit najpogosteje nahaja. V pomoč je proticelulitno olje, ki je bogata kombinacija aktivnih naravnih snovi s proticelulitnim delovanjem.

STOL MASAŽA
Sodi med novejše vrste masaž. Izvajajo jo na posebnem, ergonomsko oblikovanem stolu, brez olj, prek obleke. S tehnikami gnetenja, pritiskanja in glajenja maser odpravi napetost in bolečine v mišicah, zmanjša duševne in telesne posledice vsakodnevnih obremenitev ter spodbudi cirkulacijo in dihanje.

MASAŽA GLAVE
Otiranje posebnih točk na glavi pospešuje prekrvavitev lasišča, posledično krepi lase in spodbuja njihovo rast. Masaža mišic na glavi sprošča glavne mišice in tako lajša tenzijske glavobole. Masaža (in pritisk na točke okoli oči) spodbuja prekrvavitev, sprošča napetosti v očeh, izboljšuje vid, širi vidno polje in pripomore k zmanjšanju podočnjakov.

SAMOMASAŽA
Večina ljudi pogosto popolnoma podzavestno izvaja samomasažo, pa naj bo to drgnjenje čela zaradi glavobola, umivanje z gobico pod tušem ali pa le gnetenje nog po dolgem dnevu. Masirate se lahko bodisi samo z rokami ali pa uporabljate različne pripomočke, ki lahko masažo naredijo preprostejšo in učinkovitejšo. Edina slabost pri »biti sam svoj maser« je, da ne morete doseči vseh delov svojega telesa.

ENERGIJSKA MASAŽA
Energijske masaže spodbujajo pretok energije po energetskih linijah (meridianih) in energetskih točkah. Podobno kot pri relfeksoterapiji se s pritiski na meridiane uravnoveša pretok energije v telesu, odpira blokade ter dodaja oz. odvaja energijo tam, kjer je to potrebno. Cilj masaže, pri katerem igra pomembno vlogo tudi maser oz. maserka, je energijsko ravnovesje. Maser se pri tej vrsti masaže poveže tudi z visokimi frekvencami energije, ki prek njega delujejo tudi na stranke. Prek takšne povezave se regenerira telo na fizični ravni, hkrati pa se vpliva na vsa področja človekovega življenja.

MASAŽA ZA NOSEČNICE
Gre za nežno in naravno metodo za sproščanje nosečnice in blaženje nosečniških težav brez stranskih učinkov. Posebna pozornost je namenjena čim hitrejši odpravi strupov iz telesa, preprečevanju ali zdravljenju oteklih nog in bolečin hrbtenice. Masaža nosečnic uravnovesi delovanje žlez, zmanjšuje napetost in telesu vrne naravno energijo, prepreči nastanek strij, ohlapnost kože po porodu in preprečuje zastoj limfe v telesu.

MASAŽA DOJENČKA
Masaža pomaga k boljšemu spancu, dojenčki, ki jih starši vsak dan masirajo, pa tudi manj jočejo od ostalih. Vsekakor pa je masaža tudi možnost tesnega stika med mamo ali očetom in dojenčkom, ki blagodejno vpliva na oba; otrok se počuti varno in ljubljeno.

MASAŽA ŽIVALI
Tudi živali, npr. psi, imajo podobne težave kot ljudje in tudi njim masaža zelo prija. Z ustrezno masažo in prijemi lahko ugodno vplivamo na prekrvavitev ali razteznost sklepov, lajšamo bolečine ali vplivamo na njihovo čutnost. Če sami masiramo svojega ljubljenčka, pa hkrati poskrbimo tudi za lastno dobro počutje, saj je znano, da ljubkovanje štirinožcev vrača dobro počutje, znižuje pa tudi previsok krvni tlak.

OD MASAŽE S KAKAVOM … DO MASAŽE V DVOJE
Zelo priljubljene so aromaterapije, pri katerih uporabljajo različna eterična olja, ali pa čokoladna oz. medena masaža, kjer je poudarek na negi kože s kakavovim maslom ali medom in na samem ugodju. Pravzaprav lahko vsako masažo popestrimo z naravnimi, zdravilnimi ali dišečimi pripravki za nego kože ali različnimi pripomočki, kot so vulkanski kamni, trakovi ali posebni aparati, namenjeni izključno masažam. Lahko preizkusite tudi sinhrono masažo, kjer vas masirata dva maserja hkrati, če pa se vam zdijo obiski masažnih salonov predragi, se lahko s prijateljem ali, še bolje, partnerjem masirate tudi doma, kar bo popestrilo in poglobilo vajin odnos. Pomembno je le, da maserju zaupate in ste ob njem sproščeni, saj v nasprotnem primeru učinki ne bodo tako pozitivni.

 

Tuina masaža

Tuina je starodavna oblika terapevtske masaže, ki je nastala pred več kot štirimi tisočletji na Kitajskem.
Deluje preventivno, lajša in preprečuje številne zdravstvene težave. Z manualnimi metodami oziroma ročnimi tehnikami, ki jih izvajajo zdravniki, odpravlja zastoje v tokovih meridianov. O tej starodavni terapevtski masaži smo se pogovarjali s Chenom Shanom, zdravnikom tradicionalne kitajske medicine (TKM) in specialistom za tuino in akupunkturo.


Kaj so posebnosti tuina masaže?

Preko masaže mehkih tkiv zdravnik oziroma terapevt TKM vzpostavi bolj harmoničen pretok čija (energije) preko meridianov in s tem omogoči telesu zdravljenje. Obstajajo različne šole in slogi masaže tuina, nekatere se uporabljajo za preventivo in za ohranjanje zdravja, druge pa za zdravljenje določenih bolezni. Na splošno vse masaže spodbujajo krvni obtok, zmanjšujejo zastajanje tekočin, obnavljajo in zdravijo poškodovana mehka tkiva in popravljajo deformacije ter nenormalne položaje kosti in mišic. Vplivajo tudi na fiziološke funkcije telesa, patološko stanje telesnih tekočin, na obtok vitalne energije in krvi in s tem na uravnoteženost jina in janga ter na psihično ravnovesje. Različic tuina masaže je na Kitajskem prek sto, vendar se v klinični praksi najpogosteje uporablja 20 osnovnih in 16 sestavljenih prijemov.

Za katere težave je tuina masaža najbolj primerna?

Masaža deluje preventivno, saj boljša cirkulacija pomeni boljši imunski sistem. Pogosto se uporablja za zdravljenje poškodb hrbta, ki nastanejo zaradi obremenitev ali nepravilnih gibov, za zdravljenje nategnjenih mišic, vnetja vezi, mišic in živcev, išiasa, revmatizma in artritisa. Priporočljiva je za zdravljenje zvinov in drugih športnih poškodb. Masaža vključuje tudi akupresuro, tehniko, pri kateri s prsti pritiskamo na določene akupresurne točke na meridianih. Masažo lahko uporabljamo za lajšanje simptomov pri trajnih bolečinah.

Kako poteka?

Pri tuina masaži terapevt gnete in pritiska različne točke na telesu. Bolniku se ni treba sleči, med terapijo je oblečen in prekrit z rjuho, razen ko zdravnik doda vakuumske kozarce (ventuze). Bolnik sedi na stolu ali leži na masažni mizi, terapevt pa pritiska in obdeluje mehka tkiva. Beseda tuina v kitajščini pomeni »potisniti in povleči« …

dokazani blagodejni učinki masaž!

Znanstveno je dokazano, da je terapevtska masaža odlična za dolgoročno lajšanje bolečin v križu in boljša rešitev kot protibolečinska zdravila. V našem centru pacientom z bolečino v križu svetujem, da predhodno opravijo preiskave, ki izključijo možnost osteoporoze. Predlagam, da vključijo svojca, ki jim bo redno masiral točke za lajšanje akutnih bolečin. Če bolnik nima dodatnih bolečin zaradi masaže, mu pritiskamo in drgnemo celoten predel križa in križnice. Poskusimo tudi s toplimi obkladki.

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Dodatna kontaktna okna

Naziv:
Tina Pavlovčič s.p.
Poslovna oblika:
Masaže ETERRA, Tina Pavlovčič s.p.
Davčna št.:
57429405
Naslov:
Kosovelova ulica 9, 6230 Postojna
Odgovorna oseba:
Tina Pavlovič
Govorimo:
 SI
Mobitel:
+386 (0)40 426 748
E-mail:
masaze.eterra@gmail.com
Certifikat
Naziv:
Tina Pavlovčič s.p.
Naslov:
Kosovelova ulica 9, 6230 Postojna

Kontaktne osebe

Rezervacije ali naročila