Objave

InfoSlovenija
4776
  • Navtika
  • NAVTIČNA TRGOVINA MARIBOR | OPREMA ZA PLOVILA | VRVI ZA NAVTIKO
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew63045.jpg

NAVTIČNA TRGOVINA MARIBOR | OPREMA ZA PLOVILA | VRVI ZA NAVTIKO

Kopitarjeva ulica 8, 2000 Maribor, Podravska

Galerija

Predstavitev storitve

Smo trgovsko podjetje na drobno, ki ima obliko specializirane prodajalne, saj se ukvarjamo z nabavo in prodajo raznovrstnih artiklov s področja navtike. Sem spadajo plovila vseh vrst, ladijski motorji, jadra, jambori, drobna oprema za plovila, oprema za vodne športe, oblačila in obutev za jadralce ter storitve, kot so registracija plovil, strokovno svetovanje ali organizacija šole jadranja ter izdaja navtične literature.

Trudimo se sproti spremljati in iskati vse novosti na določenem področju in z njimi seznanjati porabnike ter jih zainteresirati za nakup. Zavedamo se, da predstavlja kakovost storitve eno najpogostejših lastnosti, na podlagi katere lahko uspešno gradimo svojo konkurenčno prednost. Kakovost storitev pomeni opraviti storitev tako, da bo s svojimi značilnostmi ustrezno zadovoljila potrebe strank. Kupce pa skušamo zadovoljiti tudi s strokovnim svetovanjem, saj se zavedamo, da sama prodaja izdelkov, že dolgo, ne zadošča več.

Motorji

- Evinrude
- Honda
- Minn kota
- Suzuki
- Tohatsu
- Yamaha

Moderni izvenkrmni motorji se delijo na dvotaktne in štiritaktne motorje, omeniti pa je potrebno tudi dizel motorje. V začetku so se največ uporabljali dvotaktni motorji. Vzrok je bil predvsem v enostavnejši zasnovi dvotaktnega motorja in pa manjše teže pri enaki moči.

Glavna razlika med obema motorjema je ta, da je pri dvotaktnem motorju vsak drugi takt deloven, pri štiritaktnem pa le vsak četrti. Posledica tega je večja moč dvotaktnega motorja, obenem pa tudi slabši izkoristek goriva. Toda velikost motorja je bila vseeno dolgo časa pomembnejša od izkoristka. V zadnjih dvajsetih letih so se z uporabo novih tehnologij in izboljšavami motorjev ter predvsem dvigovanjem cene goriva pričeli vse bolj uveljavljati štiritaktni motorji. V njih so uporabili tehnologijo direktnega vbrizga goriva in jih s tem pri razmerju teža/gorivo močno približali dvotaktnim.

Za konec je potrebno omeniti še dizel izvenkrmne motorje, ki pa imajo to slabo lastnost, da so od bencinskih precej težji.

Navigacija

- Garmin
- Glomex
- Humminbird
- Mc Murdo - Kannad EPIRB
- Raymarine

Za skipperja je pomembno, da v vsakem trenutku ve, kje natančno se nahaja. Za to ima na razpolago razne pripomočke. Osnovni za obalno navigacijo so karta, trikotnika, šestilo ter navtični vodniki (tudi gurmanski ni nepomemben).

Oblačila

- Parasail
- Prorainer

Med jadranjem je najpomembnejše, da ostanemo suhi, saj bomo le tako lahko maksimalno uživali.

Prav zaradi tega je izredno pomembno, kakšna oblačila in opremo uporabljamo. Podhladitev telesa ni nevarna samo zaradi možnosti prehlada pač pa tudi zmanjšuje reakcije.

Danes ponuja tržišče zelo široko ponudbo jadralne opreme iz najsodobneših lahkih, vendar nepremočljivih in izredno odpornih hi-tech materialov, katerih značilnost je, da enostransko prepuščajo navzven vlago. Šivi in spoji so gumirani in čvrsti. Izpostavljeni deli, kot so kolena, komolci in zadnjica pa so na boljših oblekah ojačani s kevlarjem in podloženi s tankim neoprenom, tako so ti deli izredno trpežni in topli.

Oprema

- Prezračevanje
- Reševalna oprema
- Senčniki - tende
- Sidra, verige
- Stopnice - ladijski mostički
- Vrvi
- Čistila in politure

Pri nas pod »opremo« smatramo vse, kar potrebujete »ZA«, »V«, »NA«, »POD« in »OKOLI« čolna ali jadrnice, pa tudi za vzdrževanje, servisiranje, plovbo ter obdarovanje prijateljev, ki so »zasvojeni« z navtiko.

Čolni

- Allroundmarine
- Honda Marine
- Sol Marine
- Suzumar
- Zodiac
- Janneau
- Bayliner

V naši ponudbi imamo napihlijive kot trde čolne.

Navtične karte in literatura

- Delius klasing Verlag
- Hrvaški hidrografski institut
- Imray
- Navtični vodiči po svetu

V naši trgovino ponujamo navtične karte in navtične vodnike za večino jadralskih revirjev po svetu. Na zalogi imamo vse Slovenske karte, Jadranske karte Hrvaškega hidrografskega instiuuta, Angleške Imray Tetra, Grške Eagle Ray, Angleške, Nemške, Italijanske, pa tudi za ostala področja po naročilu. na zalogi imamo večino navtičnih vodnikov po svetu, tako za Jadran, kakor tudi za oddaljene destinacije, kot na primer Rt Horn, Maldivi, Sejšeli, Francoska polinezija, notranje vode Francije, Nizozemske, Nemčije, vsekakor pa tudi Mediterana od Grčije, Turčije pa do Jadrana(Albanije, Italije Hrvaške in Slovenije). Publikacije so odvisno od izdajatelja v angleškem ali nemškem jeziku, lahko pa tudi v nacionalnih jezikih.

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Ocena uporabnikov

0 povprečno glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Kopitarjeva ulica 8, 2000 Maribor, Podravska

Dodatna kontaktna okna

Naziv:
NAVTIKA CIZEJ, trgovina in storitve, d.o.o.
Davčna št.:
71319379
Naslov:
Kopitarjeva ulica 8, Maribor
Plačilna platforma:
IBAN SI56 0417 3000 1806 431 (odprt 22.2.2011, NOVA KBM d.d.)
Odgovorna oseba:
Cizej Gorazd
Kontaktna oseba:
Cizej Gorazd