Image
Image
9360
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew9141.jpg

UNIKATNA OBLAČILA, OBLIKOVANJE OBLAČIL SIMONA KOGOVŠEK, KRANJ

Vodopivčeva ulica 6, Kranj, Gorenjska

Galerija slik

Predstavitev

Pisano na kožo

Pisano na kožo je slogan ki opisuje unikatne kreacije, katere so nastale v želji po udobnosti, uporabnosti in hkrati posebnosti. Simona Kogovšek, ki je ime pod tem sloganom, sem tista, ki to poskuša doseči 

O meni 

Prvi zametki te zgodbe segajo že v začetek šolanja na srednji tekstilni šoli v Ljubljani, kjer si je Simona pridobila znanje šivanja in krojenja. Že takrat je pokazala talent za oblikovanje. Leta 2000 je na državnem tekmovanju vseh srednjih šol Zlati vulkan, osvojila prvo nagrado za ekstravagantno kolekcijo Ledenik. Šolanje se je nadaljevalo na Naravoslovno-tehniški fakulteti in Simona je že v prvih letih študija začela izdelovati kose iz udobnega pletiva, prešite z zunanjimi šivi metalnih niti.Najprej je oblikovala le zase in bližnje, doma v manjši sobi in tako »reklamirala« svoje unikatne kose. Sledila so prva naročila in zgodba se je počasi začela odvijati. Čez čas je v svoje kreacije začela vpletati zračno čipko, ki je s svojo krhkostjo dodala piko na i in tako še obogatila izdelke.

Prva javna predstavitev se je zgodila leta 2005 v Ljubljani, ko sta skupaj s sošolko Marjeto Pezdirec pripravili modni dogodek v atriju Trubarjevega antikvariata, ki je pustil vidne posledice, saj se je zanimanje povečalo. Takrat je pokazala, da misli resno. Kreacije je začela predstavljati in prodajati v trgovinici društva Pozitive in si tako razširila krog strank. Vsako leto tudi sodeluje na njihovih tematskih prodajnih razstavah.Leta 2006 se je Simona s svojo kolekcijo predstavila v oddaji Tistega lepega popoldneva in tako nase opozorila širšo javnost. Predstavitev nove kolekcije v tej oddaji je sledila takoj naslednje leto. Z raznimi predstavitvami je pokazala, da oblačilo iz pletiva (bolj znano kot jersey), ni le trenirka ali t-shirt, ampak, da je lahko tudi svečana, maturantska ali poročna obleka, ki je poleg vsega še lahka  za vzdrževanje. Pojavljanja v medijih in reklama, ki se širi od ust do ust sta pripomogla k znatnemu povečanju naročil in potrebno je bilo resno začeti razmišljati o odprtju lastnega ateljeja. Ljubezen je Simono peljala v Kranj in srečna naključja so privedla do tega, da je v centru Kranja na Mohorjevem klancu odprla svoj prvi oblikovalski atelje. …in zgodba se nadaljuje… 

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Vodopivčeva ulica 6, Kranj, Gorenjska

Dodatna kontaktna okna

Naziv:
SIMONA KOGOVŠEK S.P.
Poslovna oblika:
Oblikovanje oblačil Simona Kogovšek s.p.
Davčna št.:
24148580
Naslov:
Cankarjeva ulica 3, 4000 Kranj
Odgovorna oseba:
Simona Kogovšek
Kontaktna oseba:
Simona Kogovšek
E-mail:
simona.kogovsek@gmail.com
Certifikat
Naziv:
SIMONA KOGOVŠEK S.P.
Naslov:
Cankarjeva ulica 3, 4000 Kranj