Image
Image
10428
Zaupanja vredni
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew31219.jpg

OBNOVA MOTORJA KRŠKO Priporočamo

Žadovinek 28, 8273 Leskovec pri Krškem

Galerija slik

Predstavitev

Podjetje Avtovleka in storitve Drnovšek Jože vam ponuja avtovleko in pomoč na cesti v okolici Krškega.
Vaše vozilo usposobimo in popravimo na samem kraju, če se le to da.
V nasprotnem primeru vam v naši avtomehanični delavnici strokovno pregledamo vozilo in ga usposobimo.

Obnova motorjev za osebna vozila, tovornih motorjev, poltovornih motorjev, kombi motorjev, obnova motorjev v celoti tudi glave motorja.

KAJ JE OBNOVA MOTORJA

Ko ljudje slišijo obnova motorja, si velikokrat predstavljajo, da je to klasično popravilo, ki ga lahko izvede vsak avtomehanik. Pa da ne bo pomote - večino avtomehanikov (če ima dovolj znanja in časa) lahko izvede postopek obnove. Žal pa le ti velikokrat ne poučijo dovolj naročnika oziroma stranko, ki se ji je pokvaril oziroma ''zaribal'' motor, kot temu rečemo v žargonu.

Vsak, ki se ukvarja z obnovo motorjev, mora znati kvalitetno sestaviti motor, poznati mora konstrukcijo motorja, vedeti pa mora predvsem to, kateri so nujno potrebni postopki obdelave delov, ki se obnavljajo. Da je motor kvalitetno sestavljen in da lahko rečemo, da je obnovljen, je potrebno dosti znanja, časa ter potrpežljivosti. Danes si mehaniki ne vzamejo dovolj časa ter se ne potrudijo dovolj, da bi lahko obnovili motor, kajti njihova narava dela in okolje sta ponavadi popolnoma drugačna kot pri specialistu, ki se ukvarja samo z obnovo. motorja (seveda obstajajo izjeme, a so redke). Žal se zaradi visokega stroška obnove pri specialistu Velikokrat zgodi, da se mehaniki brez izkušenj in se ljudje, ki imajo doma prostor ter orodje, odločijo, da bodo motor obnavljali sami. Dostikrat pa se začetnikom zgodi, da razdrti motor ne znajo ponovno sestaviti, oziroma ga ne sestavijo pravilno. Naj poudarim, da imajo mehaniki z veliko izkušnjami in znanjem v svojih delavnicah ogromno avtomehaničnega dela in ne želijo obnavljat motorja, zato to delo raje prepustijo specialistu.

POSTOPEK OBNOVE MOTORJA:

1.) RAZSTAVLJANJE

Ko prispe motor v delavnico na obnovo, ga je treba najprej razstaviti. Ta postopek deluje preprosto, vendar ni tako. Razstavit motor ne pomeni, da se oborožimo s potrebnim orodjem in ''napademo'' motor ter brezglavo začnemo odvijat najbližji vijak. Čeprav deluje postopek enostaven, v resnici ni tako. Najprej si je treba pripravit prostor, ki mora biti čist in urejen, pa čeprav je motor poln umazanije in v svoji notranjosti skriva še ogromno gareža ter olja. Motor je treba razstaviti po določenem zaporedju, prav tako zložiti dele ter jih pripraviti na pranje.

2.) PRANJE DELOV

Enkrat, ko je motor razstavljen, se začne eden od najbolj pomembnih in ključnih postopkov pri obnovi motorja. Pranje, čiščenje in priprava delov na naslednji poseg je zelo pomembna, saj se moramo zavedati, da obnavljamo motor. Če želimo, da bo motor pravilno deloval in da bomo kasneje lahko izvedli vse potrebne in pomembne meritve delov, ki se bodo obnavljali, je predpriprava zelo pomembna.

3.) JEMANJE MER, OBNOVA DELOV, NAROČANJE DELOV

Šele ko imamo dele prvič v grobem oprane, lahko začnemo s postopkom meritev toleranc in zračnosti ter ugotavljamo, katere dele se da obnovit in katere dele moramo zamenjati z novimi. V tem postopku nastane razlika v ceni obnove motorja, če obnovo opravlja specialist za obnovo motorja in nakupom fabriško obnovljenega motorja. Razliko v ceni naredi dejstvo, da specialist za obnovo motorja obnovi dele kot so blok motorja, glava motorja, glavno gred motorja ter odmične gredi motorja. Seveda je tu ključnega pomena obraba ali morebitne mehanske poškodbe. Vsi zgoraj našteti deli se natančno premerijo in določijo oziroma odčitajo zračnosti ter se določijo tako imenovane nadmere, in glede na nadmere lahko naročimo nove dele, ki se jih vedno zamenja v motorju pri obnovi. Razlika je le v tem, ali bodo deli v standardnih merah ali v nadmerah. Te deli so ojnični ležaji, ležaji na glavni gredi in bati z bačnimi obročki.

KDAJ UPORABIMO NADMERE IN ZAKAJ JIM TAKO REČEMO BATI Z BATNIMI OBROČKI = CILINDRI BLOKA MOTORJA

Če so cilindri toliko poškodovani, da s strojnim honanjem ni mogoče odpraviti rise v bloku ali če so cilindri ovalnik, se jih hona na prvo ali drugo specialo (nadmero) in se nato vgradi nov bat s prvo ali drugo specialo (nadmero) MOTORNA GRED = BLOK MOTORJA Če zračnost med glavno gredjo in sedišči glavne gredi v bloku motorja, kjer ležijo ležaji glavne gredi niso v standardnih merah, je potrebno glavno gred brusiti na prvo, drugo nadmero (specijalo), nato se vgradijo novi ležaji s predpisano mero ali nadmero. MOTORNA GRED = OJNICE Ojnice so del v motorju, ki služijo kot povezava med glavno gredjo in bati v cilindrih. V delu, kjer so montirane, so ležaji, ki se jim reče ojnični ležaji in ki morajo imeti predpisano zračnost. V kolikor so ojnice poškodovane, se jih zamenja z novimi. V kolikor so poškodbe na glavni gredi, se glavno gred brusi na predpisano nadmero in se vgradi primerne ležaje. Kar sledi, je, da se blok motorja, glavno gred motorja, glavo motorja, ojnice in odmično gred strojno obdela. SESTAVA MOTORJA Tudi motor je treba sestavljati po redosledu, in seveda vsak vijak zategniti na predpisano mero. Delati moramo v izredno čistem okolju umirjeno in brez motečih faktorjev, kajti obnova motorja je zapleten in natančen postopek, ki zahteva tudi svoj čas. V spodnjih vrsticah imamo opisano, kaj vse spada v obnovo motorja in kateri deli se obnovijo in kateri deli se zamenjajo z novimi.

1.Pokrov ventilov - se ga očisti po potrebi pobarva

2.Odmična gred - se jo obnovi ali zamenja z novo

3.Distribucija - se jo zamenja v celoti

4.Pokrov distribucije - se ga očisti

5.Oljna črpalka - se jo zamenja z novo

6.Bati z obročki - se zamenjajo z novimi

7.Ojnice - se jih obnovi ali zamenja z novimi

8.Motorna gred - se jo obnovi ali zamenja z novo

9.Spodnji karter - se ga očisti in po potrebi pobarva

10.Tesnila motorja - se jih v celoti zamenja z novimi

11.Oljno sito -zelo natančno se ga očisti ali zamenja

12.Blok motorja - se obnovi, strojno obdela

13.Glava motorja - se jo obnovi ali zamenja z novo

14.Mehanizem ventilov> - se zamenja z novimi

15.Ojnični in glavni ležaji - se zamenjajo z novimi

16.Tesnilo glave motorja - se zamenja z novim

4.) SESTAVA MOTORJA

Sedaj, ko imamo obnovljene vse dele in ko imamo vse nove dele, lahko sestavimo motor ter ga predamo stranki, po dogovoru lahko motor v avtomobil vgradimo tudi mi. Pri nas ima vsak motor 24 mesecev garancije. Zadovoljna stranka je naša najboljša referenca.

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Žadovinek 28, 8273 Leskovec pri Krškem

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Slovenska odličnost:
 Da
Naziv:
AVTOVLEKA IN STORITVE DRNOVŠEK JOŽE s.p.
Davčna št.:
16542339
Naslov:
Žadovinek 28, 8273 Leskovec pri Krškem
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 0298 2025 8417 277 (odprt 8.1.2010, NLB d.d.)
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 3000 0001 9794 729 (odprt 30.1.2017, Sberbank d.d.)
Odgovorna oseba:
Drnovšek Jože
Kontaktna oseba:
Drnovšek Jože
Govorimo:
 SI
 EN
 HR
 BA
 RS
Mobitel:
+386 (0)41 926 253
E-mail:
avtoservisdrnovsek@gmail.com
Certifikat
Slovenska odličnost:
 Da
Naziv:
AVTOVLEKA IN STORITVE DRNOVŠEK JOŽE s.p.
Naslov:
Žadovinek 28, 8273 Leskovec pri Krškem