Image
Image
6675
Zaupanja vredni
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew22862.jpg

PLANINSKE POTI PO KOROŠKEM, PLANINSKI DOM KOŠENJAK, DRAVOGRAD

Goriški Vrh 2a, 2370 Dravograd, Koroška

Galerija slik

Predstavitev

Planinski dom na Košenjaku je zgradba nekdanje stražarnice, ki jo je maja leta 1992 od Ministrstva za obrambo v najem dobilo PD Dravograd. Stražarnica je bila s prostovoljnim delom temeljito prenovljena in je sedaj prijetna planinska postojanka. Na razpolago je tudi opremljena učilnica. Dom ima urejeno centralno ogrevanje in premore sodobne sanitarije ter tuše.
V sodelovanju s slovenskimi šolami nudimo v naši ponudbi tudi šolo v naravi ter zimske tabore kot so tek na smučeh.
Dom je pridobil certifikat družinam prijazna koča, certifikat okolju prijazna koča, imamo pa tudi kolesarjem prijazno kočo.                              

Naša kulinarična vikend ponudba
Kuhinja Planinskega doma na Košenjaku vam skuha domače slovenske jedi pripravljene iz lokalno pridelane hrane, na krožniku vam postrežemo kosila, juhe, samostojne jedi, solate, sladice, ali pa kar po predhodnem naročilu/dogovoru.


Namestitveni del


Po prijetnem pohodnem dnevu se lahko odočijete v naših planiskih sobah. Planinski dom Košenjak obsega 55 ležišč. Izbirate lahko med 2,3,4,5 in 6 posteljnimi sobami.


Gostinski del

• Rojstnodnevne zabave
• Novoletne zabave
• Obletnice
• Poslovne zabave –zaključki
• Pogrebščina – sedmine
• Krst, obhajila,birme
• Najem piknik prostora ( nudimo vam dva piknik prostora za cca 300 oseb)
• Najem avle za razne poslovne dogodke (seminarje, delavnice itd)
• Prostor za kampiranje
• Organiziramo kosila in večerje za večje skupine


Izleti

Organizirani in vodeni enodnevni in večdnevni izleti s kulinaričnim potovanjem ter pokušino koroških dobrot in lepot.
Organizirani tabori
Naš Planinski dom Košenjak je še posebej primeren za tovrstne dogodke saj vam pripravimo izjemen ambient v notranjosti doma ali na zunanji prenovljeni terasi. Poleg dobre zabave je na voljo tudi prečudovita neokrnjena narava, ki vam omogoča odlične sprostitvene krajše in daljše sprehode v katerih lahko v miru uživate v čudovitem razgledu na bližnje gore.
Pozabili nismo niti na naše najmlajše obiskovalce, ki se lahko varno in brezskrbno igrajo na urejenem športnem igrišču in raziskujejo bližnjo okolico.

Pohodniki in društva lahko izbirajo različne tematske poti, ki jim nudijo veliko odličnih tur katere jih vodijo po prekrasnih gozdnih poteh v različnih smereh na sam vrh Košenjaka.


Kje se nahajamo

Planinski dom Košenjak (1169m) stoji na planoti pod južnim vznožjem Košenjaka. Do doma lahko iz Dravograda pridemo na 3 načine:

Čez Goriški vrh: iz Dravograda mimo razvalin starega gradu, Medveda do Treh Križev. Nekaj minut hoje nad njimi pridemo do križišča, kjer zavijemo desno proti domu, naravnost pa proti vrhu Košenjaka. Iz Dravograda do doma je 230 hoje. Pot je markirana.

Čez Ojstrico: Iz Dravograda gremo po asfaltirani cesti skozi naselje Podgrad. Po približno 1 km hoje, pri smerni tabli zavijemo levo na strmo gozdno cesto. Pri Kuplenovih Bajtah se strmina poleže. Pri Komovtu prečkamo asfaltirano cesto in se vzpnemo do cerkve Sv. Janeza na Ojstrici. Od tu nadaljujemo pot do koče po cesti. Iz Dravograda do doma je 3 ure hoje. Pot je markirana.

Z avtomobilom: Iz Dravograda je do doma na Košenjaku 11 km, od tega je 9 km asfalta, 2 km pa makadama. Z Avtobusom se je najbolje pripeljati do Ojstrice, kjer je pri cerkvi Sv. Janeza majhno parkirišče. Od tu do doma je 30 min hoje.

Piknik prostor večji do 200 ljudi, manjši 40 ljudi, športno igrišče (nogomet,košarka).

 

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Goriški Vrh 2a, 2370 Dravograd, Koroška

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Naziv:
GUŠTANJ, trgovina in svetovanje, d.o.o.
Davčna št.:
67716466
Naslov:
Goriški Vrh 2a, 2370 Dravograd
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 1010 0005 1516 986 (Banka Intesa Sanpaolo d.d.)
Odgovorna oseba:
Košenjak Marijanca Ring
Kontaktna oseba:
Košenjak Marijanca Ring
Govorimo:
 SI
 EN
 HR
 BA
 RS
Mobitel:
+386 (0)41 222 360
E-mail:
kosenjak@gmail.com
Certifikat
Naziv:
GUŠTANJ, trgovina in svetovanje, d.o.o.
Naslov:
Goriški Vrh 2a, 2370 Dravograd

Socialno omrežje