Image
Image
12059
  • Planinske postojanke
  • PLANINSKO PRENOČIŠČE, GORSKI DOM TRBOVLJE, ZASAVSKA, DOMAČA HRANA, PLANINSKI DOM VRHE
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew16290.jpg

PLANINSKO PRENOČIŠČE, GORSKI DOM TRBOVLJE, ZASAVSKA, DOMAČA HRANA, PLANINSKI DOM VRHE

Vrhe 21, Trbovlje, Zasavska
Zaprto

Galerija slik

Predstavitev

Planinski dom Vrhe (885 m) leži na prevalu, prek katerega so tekle trgovske poti že v davnih časih. Zgradile so ga borčevske organizacije iz Zasavja in Savinjske doline, nazadnje je bil temeljito prenovljen leta 1996. V neposredni bližini stoji cerkvica sv. Lenarta, po katerem se je kraj včasih tudi imenoval.

Gostom je v dveh gostinskih sobah na voljo 60 sedežev, dodatnih 80 sedežev je na vrtu in zunanji razgledni terasi. Na travniku poleg doma je parkirišče, v okolici so številne možnosti za rekreacijo in oglede naravnih in kulturnih spomenikov.

PONUDBA

Obiskovalcem ponujamo domače narezke, jabolčni zavitek ter v jesenskem in zimskem času domače koline.
Na razpolago so tudi sobe z 18timi ležišči.
Sprejemajo rezervacije za zaključene družbe kot so rojstni dnevi, obletnice, zaključki itd


Dostop do izhodišča:

a) Iz Trbovelj ali Zagorja ob Savi se zapeljemo v Čebine, od tam pa z vožnjo nadaljujemo proti Sveti planini. Nad Čebinami se ostro v desno odcepi cesta proti Sveti planini oz. Partizanskemu vrhu, mi pa nadaljujemo naravnost v smeri Planinskega doma Vrhe. Cesta nas nato pripelje do križišča ob spomeniku NOB, mi pa tu nadaljujemo naravnost ter nato nekoliko višje parkiramo na primernem mestu ob cerkvi sv. Lenarta, ali pa še nekoliko višje na parkirišču ob Planinskem domu Vrhe.
b) Z avtoceste Ljubljana - Maribor se usmerimo na izvoz Šempeter in z vožnjo nadaljujemo proti Preboldu in pozneje Trbovljam. Serpentinasti cesti nato sledimo do prelaza Podmeja. S prelaza se cesta prične spuščati proti Trbovljam, mi pa ji sledimo do ostrega levega ovinka. Tu nadaljujemo desno ter v nadaljevanju sledimo cesti proti vasi Vrhe. Parkiramo na parkirišču ob Planinskem domu Vrhe, ali pa ob bližnji cerkvi sv. Lenarta.

Opis poti:

Od Planinskega doma Vrhe se usmerimo na slabšo cesto v smeri Čemšeniške planine. Kratek čas hodimo po cesti, nato pa zavijemo desno na bolj strm kolovoz, ki postopoma preide v gozd. Višje zapustimo tudi širok kolovoz, saj nas oznake za Čemšeniško planino usmerijo rahlo desno na pot, ki se skoraj povsem položi. Sledi nekajminutno prečenje, nato pa pot zavije rahlo desno in nas pripelje iz gozda na razgledno pobočje. Tu pot zavije levo ter se prične spuščati čez zmerno strmo travnato pobočje. Nižje prispemo do domačije Gunet, kjer tudi stopimo na cesto.
Ko stopimo na cesto nadaljujemo desno ter po nekaj korakih prispemo na naslednje razpotje.
Tu nadaljujemo naravnost ter pot nadaljujemo po cesti, ki po levi strani obide Gunetovo glavo (926 m). Na drugi strani omenjenega vrha dosežemo razgledno sedlo, cesta pa tu zavije v levo, mi pa po njej hodimo le še 100 m, nato pa nas oznake za Čemšeniško planino usmerijo ostro desno na kolovoz, ki najprej preči pas gozda, nato pa nas prehodno pripelje na razgledno pobočje, s katerega se nam odpre lep pogled proti Krvavici. Tu kolovoz, po katerem še nekaj časa nadaljujemo vzpon zavije v levo, nato pa se postopoma spremeni v nekoliko bolj strmo pešpot. Pešpot se višje razcepi na dva dela, mi pa imamo na izbiro ali bomo nadaljevali po precej strmi in slabše vzdrževani markirani planinski poti, ali pa po nekoliko manj strmi vzporedni "Lojzovi poti", ki je na novo nadelana in označena s svetlomodrimi pikami. Višje se obe poti združita, pot pa se postopoma položi in nas pripelje ob rob strmega grebena. Pot nadaljujemo po desni zložnejši strani grebena, le ta pa se nato položi in se spusti do razpotja pri vpisni skrinjici.
Tu nadaljujemo naravnost (desno navzdol Vransko) ter nato na naslednjem razpotju, ki se nahaja le nekaj korakov naprej ponovno naravnost (desno Črni vrh 1 minuta). Pot naprej se prične najprej zložno, nato pa zmerno spuščati proti Koči na Čemšeniški planini, do katere pridemo po 15 minutah nadaljnje hoje.IŠČEMO DOLGOROČNEGA KUPCA informacije na 041 634 913 Bojan Praprotnik

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Vrhe 21, Trbovlje, Zasavska

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Slovenska odličnost:
 Da
Naziv:
Gregor Čečelič s.p.
Poslovna oblika:
Gregor Čečelič s.p.
Davčna št.:
29133050
Naslov:
Vrhe 21, Trbovlje (naslov Doma Vrhe)
Odgovorna oseba:
Gregor
Certifikat
Slovenska odličnost:
 Da
Naziv:
Gregor Čečelič s.p.
Naslov:
Vrhe 21, Trbovlje (naslov Doma Vrhe)

Socialno omrežje

Odpiralni čas
GMT +01:00
Ponedeljek
Zaprto
Torek
Zaprto
Sreda
Zaprto
Četrtek
Zaprto
Petek
10:00 - 08:00
Sobota
10:00 - 08:00
Nedelja
10:00 - 08:00
Med tednom po dogovoru. (Večje skupine 10+)