Image
Image
7700
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew18090.jpg

PRODAJA DNEVNIH RIBOLOVNIH DOVOLILNIC, RIBARJENJE, ŠPORTNI RIBOLOV, GOJITVENI POTOKI, RIBIŠKA DRUŽIN

Ljubljana Šmartno, Osrednjeslovenska

Galerija slik

Predstavitev

Ribiška družina Medvode je bila ustanovljena 4. junija 1954 v prostorih kulturnega doma Medvode v Medvodah.Ob ustanovitvi je bilo vanjo včlanjenih 55 ribičev, ki so si zadali nalogo vzdrževanja in ohranjanja ribjega življa, organizacijskega oblikovanja družine, imenovanja potrebnih organov za delo na posameznih področji  in nadzora nad pravilnim izvajanjem športnega ribolova po tedaj veljavnih normah. Glede na maloštevilnost članstva so tedaj v družini aktivno sodelovali skoraj vsi člani.

Že od samega začetka je imela družina prostorske težave; Kje naj se sestajajo njeni organi, kje naj se hranijo osnovna sredstva, arhiv in druga oprema? V začetku so bili sestanki izvršilnega odbora, njenih organov in letne skupščine v raznih gostinskih lokalih v Šentvidu, Tacnu, Medvodah, pozneje pa tudi v prostorih Zveze sindikatov Slovenije v Ljubljani in celo v Ratečah pri Škofji loki. Ta problem je bil delno rešen z izgradnjo doma ribičev v Medvodah, žal pa se ga je moralo leta 1989 porušiti. Nato se je nekaj let uporabljala baraka pri ribniku Šmartno pod Šmarno goro, ki jo je družini zapustil v nasledstvo SCT, in ki se je končno porušila 1998 leta, saj se je takrat izgradil novi, pravi dom ribičev, ki se je gradil predvsem z donatorskimi sredstvi, prostovoljnimi prispevki in delom članov družine in sredstvi, pridobljenimi na vsakoletnem ribiškem pikniku.

Ribiška družina je pri ustanovitvi dobila v upravljanje medvoški ribiški okoliš, v katerem je bilo več voda, in sicer: Sava od HE Medvode do tacenskega mosta, Sora od jezu v Goričanah in dva lovna potoka Ločnica in Malovščica. Ker se je v teh potokih nemalokrat odkrival krivolov, in z namenom pridobiti še več vodnega življa za vlaganje, je izvršni odbor sklenil, da se imenovana potoka zapreta kot lovna revirja, ter preimenujeta v gojitvena revirja in pripravita za gojitev mladic potočne postrvi. Po tem sklepu je bil izveden izlov  merskih rib, ki so bile prenesene v Soro in Savo, in vložen zarod potočne in križane postrvi. Da je bil ta sklep izvršilne odbora pravilen in koristen pove podatek, da se je vsake dve leti v teh potokih vzredilo več tisoč mladic od 15 – 20 cm, ki so bile prenesene v športno ribolovne vode. Pri tem ne gre samo za finančni prihranek, ker teh mladic ni potrebno nabavljati in plačevati, temveč gre za zdrav ribji podmladek. Upamo si celo trditi, da če teh ukrepov družina takrat ne bi sprejela, bi bile naše vode zelo siromašne glede na njihovo večkratno zastrupljevanje.

Danes ima družina šest gojitvenih potokov ( Ločnica, Prešnica,  Malešnica, Babešnica, Grabnarica in Mavelščica) v katerih redno vzredimo nekaj tisoč mladic potočne postrvi, s katerimi uspešno izvajamo letni načrt vzdrževalnega vlaganja potočne postrvi v Savo in Soro.

PRODAJNA MESTA dnevnih ribolovnih dovolilnic

• Ribiški dom RD Medvode - (01) 511 63 38
Šmartno 90, 1211 Lj.-Šmartno     
E–naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Uradne ure tajništva:
vsak 1. in 3. četrtek v mesecu, poleti od 18. do 19. ure in pozimi od 17. do 18. ure.

• Gostilna »Bencak« - (01) 361 23 49
Cesta komandanta Staneta 1, 1215 Medvode     
E–naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.     

• Gostilna Keršič - (01) 231 01 53 in GSM 031/344-297
Frankopanska 1, 1000 Ljubljana
 

• Gostilna »Bizeljčan« - (01) 511 61 04
Šmartno 5, 1000 Ljubljana

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Ljubljana Šmartno, Osrednjeslovenska

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Poslovna oblika:
Ribiška družina Medvode
Davčna št.:
14089742
Govorimo:
 SI
 EN
 HR
 BA
 RS
E-mail:
rdm@siol.net
Certifikat