Image
Image
14914
Zaupanja vredni
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew59737.jpg

SERVIS VRTNEGA ORODJA OPREME SERVIS ŽAG SERVIS KOSILNIC NOVO MESTO

Ljubljanska cesta 43, 8000 Novo mesto, Jugovzhodna Slovenija

Galerija slik

Predstavitev

Podjetje Servis Jure, Jure Kumelj s.p. nudi servis servis vrtnega orodja in vrtne opreme.

Storitve

Servis motornih žag
Servis, popravilo in nastavitve motornih žag, brušenje ketnice z montažo ali brez.
Servis kosilnic
Servis vrtnih kosilnic in brušenje noža.
Servis vrtnih traktorjev
Servis in popravilo vrtnih traktorjev.
Snežne freze
Servis in popravilo snežnih frez.
Servis robotskih kosilnic
Letni servis in popravilo robotskih kosilnic. Montaža ozemeljskega kabla in nastavitev za robotsko kosilnico.
Servis motornih kos
Servis in popravilo motornih kos
in ostale vrtne naprave

Nega in vzdrževanje vrtne kosilnice

Zmogljivim vrtnim kosilnicam z bencinskim motorjem gosta visoka trava in velike površine ne predstavljajo izziva. Za daljšo življenjsko dobo motorjev in zmanjšanje emisij ter porabe bencina je priporočljivo motor pregledati vsaj enkrat letno – najbolje preden ga shranite pred zimo. Če kosilnico poleg tega tudi redno vzdržujete, se ta zažene brez težav, vam pa prihrani nepotrebno jezo.

Upoštevajte: pred vsakim pregledom in popravilom vžigalno svečko izvlecite iz vtiča za vžigalne svečke, da preprečite neželeni zagon motorja in s tem povezane težke poškodbe, ki bi jih povzročila rezila v kosilnici! Pri čiščenju obvezno nosite zaščitne rokavice!

Nesreč v slovenskih gozdovih je preveč. Če želimo z motorno žago varno delati v gozdu, moramo poleg primerne usposobljenosti, uporabe varovalne opreme in delovnih pripomočkov pri sečnji, uporabljati sodobne in pravilno vzdrževane motorne žage. Pri vzdrževanju motorne žage moramo upoštevati navodila za uporabo, ki jih dobimo ob nakupu motorne žage. V nadaljevanju podajamo splošna navodila pri vzdrževanju motorne žage.

Pred vsako uporabo motorne žage preverimo:

  • Zavoro verige (1), ki verigo ustavi in jo blokira. Zavora se lahko sproži zaradi vztrajnostne sile, ročno zaradi pritiska ščitnika za roko (vodilni in nosilni ročaj), pri sodobnejših žagah tudi z izpustitvijo zadnjega ročaja (QuickStop super – STIHL). Zavora verige je izpostavljena naravni obrabi. Da bi lahko služila svojemu namenu, jo moramo čistiti in kontrolirati, zamenjavo (ko je trak tanjši od 0,5 mm) pa naj izvede pooblaščeni servis. 
  • Lovilec verige (2) preprečuje, da bi veriga nekontrolirano udarila po spodnjem delu žage oz. po roki, ko ta izpade iz utora na letvi. Če je lovilec verige poškodovan, ga je potrebno zamenjati z novim. 
  • Varovalo za plin (3) onemogoča nekontroliran pritisk na plin. Plin lahko dodamo samo, če z roko objamemo vodilni ročaj. Popravila in zamenjavo naj izvaja pooblaščen servis. 
  • Stop stikalo (4) se uporablja za izklop motorne žage. Izklop motorne žage s pomočjo čoka ali z zapiranjem izpušne cevi z roko lahko povzroči večje okvare na motorni žagi, motorna žaga pa bo tudi slabše vžigala. Vsi varnostni segmenti motorne žage morajo delovati brezhibno, v nasprotnem primeru je treba žago pred ponovno uporabo servisirati. 
  • Antivibracijske elemente, ki zmanjšujejo prenos vibracij, ki jih povzročajo motor in rezilniki, ko režejo v les. Večinoma so jeklene vzmeti ali gumijasti elementi. Če je blažilnik poškodovan, ga takoj zamenjamo z novim, to naj opravi pooblaščen servis. Blažilnike vibracij največkrat poškodujemo pri reševanju stisnjene letve iz reza. 
  • Napetost verige preverjamo tudi med delom. Veriga je pravilno napeta takrat, kadar se tesno prilega letve, vendar jo lahko, kadar je hladna, z eno roko vrtimo okoli letve. Posebno pri novi verigi moramo paziti, da se pravilno uleže. Zato naj nova veriga od 3 do 5 minut prosto kroži po letvi. Ponovno preverimo napetost. 
  • Mazanje verige preverimo pred začetkom žaganja, to naredimo tako, da obrnemo, ko je motorna žaga v pogonu, konec letve proti svetli ploskvi in opazujemo, ali so na ploskvi oljne kapljice. Pritok olja povečamo z regulatorjem oljne črpalke ob uporabi daljše letve. V zimskem času, pri nižjih temperaturah povečamo pretok olja, pri višjih temperaturah pa pretok olja zmanjšamo. 
  • Prosti tek (5) motorne žage uravnavamo s T-vijakom. Oznake T-vijaka so lahko tudi drugačne (A, TS). Če ga obrnemo v smeri urinega kazalca, se hitrost prostega teka poveča, z obračanjem v nasprotno smer pa se hitrost zmanjšuje. Vedno mora veriga med prostim tekom mirovati. 

Blagovne znamke: STIHL, HUSQVARNA, STIGA, ALPINA, KAWASAKI, RYOBI, HOMELITE, DOLMAR, BRIGGS & STRATTON, TECUMSEK, MTD, LAVOR WASH, MTECH, ALKO, JONSERED

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Ljubljanska cesta 43, 8000 Novo mesto, Jugovzhodna Slovenija

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Slovenska odličnost:
 Da
Naziv:
Servis Jure, popravila kmetijske mehanizacije Jure Kumelj s.p.
Davčna št.:
64238598
Naslov:
Ljubljanska cesta 43, 8000 Novo mesto
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 0295 9026 1203 565 (odprt 24.10.2014, NLB d.d.)
Odgovorna oseba:
Jure Kumelj
Kontaktna oseba:
Jure Kumelj
Govorimo:
 SI
 EN
 HR
 BA
 RS
Mobitel:
+386 (0)40 530 277
Mobitel:
040530277
E-mail:
jure.kumelj@gmail.com
Certifikat
Slovenska odličnost:
 Da
Naziv:
Servis Jure, popravila kmetijske mehanizacije Jure Kumelj s.p.
Naslov:
Ljubljanska cesta 43, 8000 Novo mesto