Image
Image
4528
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew60174.jpg

ŠOBČEVA DOMAČIJA, KAL

Kal 18, Pivka ,

Galerija slik

Predstavitev

Šobčeva domačija že stoletja piše svoje zgodbe, v kamnoseški vasi Kal pri Pivki. Nekdaj tovorniška, furmanska in kontrabantarska postojanka, danes ponuja svojim obiskovalcem nepozaben izlet v preteklost, ki ga danes le težko še kje doživite. Brezčasno gostoljublje pričara vsem, ki želite za trenutek ustaviti svoje hitenje in pozabiti na vsakodnevni stres. Po dogovoru vam ponujamo voden ogled domačije, pri katerem boste deležni tudi kakšnega priboljška po okusu Martina Krpana. Na domačiji se boste lahko srečali z izvirno in bogato kulturno ter etnološko dediščino načih krajev.

Ponudba

Že stoletja so popotniki v zavetju Šobčeve domačije nabirali svojih moči. Veseli bomo, če boste tudi vi preizkusili naše gostoljubje.
Ponujamo vam voden ogled naše domačije, ob katerem boste lahko uživali ob degustaciji domačih izdelkov. Z veseljem vam bomo pomagali odkriti še kakšen prečudovit in pozabljen košček Pivške kotline.

Kulturni dogodki imajo v okolju domačije poseben pridih čarobnosti. Z znanjem, izkušnjami in občutkom smo izpeljali že marsikaterega, od razstav, glasbenih koncertov, predavanj in drugih.

Radi nas obiščejo tudi šolarji, ki pri nas izpopolnjujejo v šoli pridobljeno znanje o preteklosti in spoznavajo življenje naših babic in dedkov. Slišati pripoved o Martinu Krpanu ob ognju na ognjišču, prav tam, kjer je sam rad pripovedoval zgodbe, je vedno posebno doživetje.

Izleti v okolici

- Ogled muzeja vojaške zgodovine
- Ogled Italijanske utrdbe Rapalske meje na Primožu
- Adrenalinsko-pustolovska doživetja v naravi
- Nekoč ponosen dvorec Ravne, danes dom mladih Lipicancev
- Vremščica
- Presihajoča jezera, od katerih sta najbolj poznani Palško in Petelinjsko
- Grad Kalc
- Javorniški gozdovi
- Sveta Trojica
- Šilen Tabor
- Nanos
- Snežnik
- Grad Snežnik
- Grad Prestranek
- Postojnska jama
- Predjamski grad
- Rakov Škocjan
- Planinsko polje s Planinsko jamo
- Cerkniško jezero
- Pivka jama
- Kobilarna Lipica
- Škocjanske jame

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Zavod Šobčeva domačija
Davčna št.:
51046598
Mobitel:
+386(0)31 380 372
E-mail:
info@sobceva-domacija.si
Certifikat