Image
Image
7816
Zaupanja vredni
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew27324.jpg

ŠPORTNO KINOLOŠKO DRUŠTVO ŽELEZNIKI

Na Plavžu 49, 4228 Železniki, Gorenjska

Galerija slik

Predstavitev

Kinološko društvo Škofja Loka ima že dolgoletno tradicijo saj je bilo med prvimi društvi v Sloveniji. Ustanovljeno je bilo daljnega leta 1958 kot Klub za vzrejo športnih in službenih psov Gorenjske, kasneje pa je pridobilo zdajšnji naziv.


TEČAJI

Mala šola

Pravijo, da se po jutru dan pozna. Enako bi lahko rekli tudi za naše štirinožne prijateljčke. Šele v zadnjih letih prihaja kinologija do spoznanj, kako zelo je pomembno prvo – zgodnje obdobje psa pri oblikovanju njegovega značaja, sposobnost in uspešnost kasnejšega šolanja in nenazadnje socializacije, ki je temelj zdravega in zadovoljnega bivanja vodnika in njegovega psa v urbanem okolju.

Zmotno je prepričanje, da je pes primeren za šolanje približno pri enem letu starosti. Prve »napotke« dobi mladiček že v leglu od svoje matere in vrstnikov. Kasneje se pridruži še vzreditelj, ko kužke navaja na samostojno prehranjevanje itd.

Starost psa: 3-9 mesecev.

Pasma: tečaj je prilagojen vsem velikostim in pasmam psov.

Termin: spomladi in jeseni, približno eno uro na teden (do 15 obiskov).

Program: navajanje psa na prisotnost drugih psov in ljudi, učenje vodnikov pravilne vzgoje in igre s psom, učenje osnovnih vaj na vrvici (hoja ob vodniku, sedi, prostor, prinašanje predmeta…), navajanje psov na urbano okolje in socializacija psa, pregled zobovja psa, veterinarski napotki in napotki za vzrejo ter razstave.

Cena: 100€ za člane društva


Osnovna šola

Odraščajoči mladi psi so približno pri starosti 9 mesecev in več ob primerni predhodni vzgoji dovolj zreli za začetek resnega učenja vaj, ki jih zahteva osnovno šolanje. Učna snov, ki jo zajema ta program je primerna in priporočljiva za vsakega vodnika in psa. Če pa se vodnik odloči za eventuelno kasnejše nadaljevalno šolanje psa, pa je to tudi pogoj za pristop. Z letom 2004 se v šolanje nižjih stopenj uvaja novost, ki je ponekod v tujini že uveljavljena, to je delitev programov (izpitov) nižje stopnje na A, B in C, posamezni deli izpitnih preizkušenj pa so:

- pisni del izpita za vodnike (pri izpitu B in C)
- izpit poslušnosti na vadišču (vsi programi)
- preizkus obnašanja psa v urbanem okolju (le program B in C)
- preizkus naravnih zasnov sledenja in obrambe (le program C)

Z opravljenim izpitom A pridobi pes naziv »Pes spremljevalec«, vendar se v večini primerov za nadaljevanje v šolanju zahteva opravljen izpit po programu B ali C.

Starost psa: 9-24 mesecev (starejši psi po dogovoru).

Pasma: tečaj je prilagojen vsem velikostim in pasmam psov.

Termin: spomladi in jeseni, 2x tedensko (ali po dogovoru).

Program: po programu za izpite nižje stopnje (A, B in C), to je: navajanje psa na prisotnost drugih psov in ljudi, učenje vodnikov pravilne vzgoje, igre in šolanja psa, učenje osnovnih vaj poslušnosti na vrvici in brez nje (hoja ob vodniku, sedi, prostor, prinašanje predmeta…), navajanje psov na urbano okolje in socializacija psa, vaje sledenja in vaje obrambe (C program), pregled zobovja psa, veterinarski napotki in napotki za vzrejo ter razstave.

Cena: 150€ za člane društva


IPO

IPO program je vrhunec šolanja psov . Namen IPO šolanja je prikazati pasjo inteligenco in delovno sposobnost.

IPO je  delovni preizkus, ki ocenjuje značajsko stabilnost, vzdržljivost, korektno zgradbo, sposobnost voha, željo po delu, pogum in učljivost psa. Je eden od najzahtevnejših in najstarejših programov šolanja psov. Razvil se je iz praktične uporabe psov pri delu policije in vojske, ter različnih delovnih preizkusov, ki so se uporabljali za ocenjevanje vzrejne vrednosti tako imenovanih službenih pasem.

IPO program je setavljen iz treh disciplin, sledenja, poslušnosti in obrambe. Izvaja se ga na treh težavnostnih stopnjah:  IPO 1, IPO 2 in IPO 3.  Vse tri discipline pokažejo delovno sposobnost psa in njegovo  kvaliteto.

Pasme, ki so primerne za šolanje po  IPO programu so:  nemški ovčar, belgijski ovčar, rotweiler, veliki šnavcer, doberman, nemški bokser, flandrijski govedar, beauceron …

Starost psa: 14 mesecev (po opravljenjem izpitu B)
 
Termin: spomladi in jeseni, 3 x tedensko, ponedeljek vaje poslušnosti, petek vaje obrambe, sobota, sled in vaje poslušnosti.
 
Cena: za izvajanje vaj poslušnosti in sledenja je 150,00 €, markerja se plačuje individualno (cena velja za člane društva).


Agility

Agility je kinološka športna disciplina. Beseda agility izvira iz angleškega izvora in predstavlja spretnost, gibčnost, delavnost. In agility kot kinološko športna disciplina to je in še mnogo več. Temelji namreč na zaupanju in navezanostjo med vodnikom in psom.

Cilj agilityja je, da psi premagujejo različne ovire ( višinske, dolžinske preskoke, most, gugalnico, palisado, slalom, obroč, togi in ohlapni tunel ), in s tem dokažejo svojo spretnost in poslušnost.

Starost psa: uvajanje in spoznavanje ovir mladih psov se vrši že med procesom vzgoje in šolanja, za resnejšo vadbo agilityja pa mora pes dopolniti starost 12 mesecev.

Pasma: ni omejitev.

Termin: v času šolanja (uvajanje), napredno učenje se odvija praktično skozi celo leto.

Program: navajanje mladega psa na ovire, učenje vodnikov o osnovah agilityja, tehnika učenja premagovanja ovir, spoznavanje pravilnika, sojenja, priprava tekmovalca…

Cena: 100€


Frisbee

Začetki frisbee-ja segajo v čas po letu 1871, ko so ameriški študentje ugotovili, da prazni pločevinasti krožniki od pit letijo, od tod tudi ime, ime firme "Frisbie's Pies" je bil vtisnjen na vseh krožnikih za pite. Leta 1948 sta Walter Frederick Morrison in Warren Franscioni izumila plastično različico frisbee, ki lahko le ti dlje in z večjo natančnostjo, kot prazni krožniki pit. Obliko frisbee-ja je Morrison tudi patentiral in kasneje licenco prodal. Dog frisbee pa se je začel kasneje, leta 1974, ko je študent Alex Stein iz Ohia (ZDA) sredi baseball tekme skočil s svojim psom Ashley Whippet preko ograje in začel metati frisbee svojemu psu. Ker je bil neposreden televizijski prenos se je veliko ljudi navdušilo nad spretnostmi psa. Leto kasneje 1975 so Stein, Irv Lander in Eldon Mclntire ustanovili Frisbee Dog World Championship in organizirali prvo svetovno prvenstvo v dog frisbee, ki se je vsako leto ponovilo. Stein  je na prvih treh prvenstvih tudi zmagal s svojim psom Ashley.

Starost psa: Ni omejitve, razen zdravstvenih. Mladega psa lahko začnemo uvajati v frisbee že v času vzgoje in šolanja kot dodatek pri igri.

Pasma: Ni omejitev.

Termin: Po predhodnem dogovoru.

Program: Spoznavanje tečajnika s tehnikami meta diska, disciplinami in navajanje psa na disk.

Cena: Začetni tečaj je brezplačen. Pogoj je le predhodna včlanitev v društvo. Od udeležencev se pričakuje sodelovanje in pomoč pri organizaciji prireditev in delovnih akcijah.

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Na Plavžu 49, 4228 Železniki, Gorenjska

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Poslovna oblika:
Športno kinološko društvo Železniki
Davčna št.:
29176166
Naslov:
Na Plavžu 49, 4228 Železniki
Mobitel:
+386(0)31 344 014;+386(0)31 344 014 (Jože)
Mobitel:
+386 (0)31 361 004;+386 (0)31 361 004 (Samo)
Certifikat
Naslov:
Na Plavžu 49, 4228 Železniki