Image
Image
6889
Zaupanja vredni
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/5308/SGlogo.HORIZONTALrgb300px-1528446738.jpg

PREHRANSKO SVETOVANJE STUDIO ZA DOLGOŽIVOST LJUBLJANA

Peske 5, 1236 Ljubljana, Osrednjeslovenska

Galerija slik

Predstavitev

Z VAMI ŽE OD LETA 1995

Problematična koža je odraz naše prehrane in prebavnega sistema

Večina manjših in večjih problemov s kožo kot so akne, ekcemi, rdečice, dermatitisi, luščenje kože in luskavice sprožajo skrita vnetja v našem telesu. Ta sistemska notranja vnetja telesa so povezana z močjo našega imunskega sistema in mikroorganizmi, ki domujejo v našem telesu. Pri zdravljenju problematične kože, je stanje našega prebavnega sistema ključnega pomena in s tem je povezana prehrana.

Bakterije in kvasovke lahko hitro prerastejo in se razrastejo v naših prebavilih in povzročijo vnetje sluznic, ki prekrivajo naša prebavila,  ter tako vodijo v celosten vnetni proces telesa, ki se pokaže kot problematična koža.

Koža je ogledalo našega zdravja, lahko bi rekli koža je ogledalo zdravja našega prebavnega sistema.   Most med kožo in prebavili je tesno povezan in kaže tesno povezavo med njima. Tako kot bakterije, ki se pojavljajo na koži lahko vplivajo na imunski sistem, tako tudi bakterije v prebavilih vplivajo na stanje kože in imunski sistem. Tako kot so mikrobi na površini kože, ki se nahajajo v kislinski plasti, koži vitalnega pomena, tako so tudi mikrobi prebavnega sistema izjemnega pomena in lahko vplivajo na naše zdravje. Topično  zdravljenje aken z nanosom antibiotičnih krem lahko zmanjša vnetja na koži, pravi vzrok pa je skrit globoko pod kožo.

V kolikor trpite zaradi problemov s kožo, je skrajni čas, da se posvetite stanju prebavnega sistema in reorganizirate prehrano   Sistemska vnetja se lahko začnejo na enem delu telesa, simptomi tega vnetja pa se pokažejo na čisto drugem koncu. Pokazalo se je, da mikroorganizmi igrajo zelo pomembno vlogo v povezavi s kožo (kot bi pričakovali) in da je vplivanje na kožo od znotraj velikega pomena in lahko odstrani vzroke nastanka problematične kože.

MIKROORGANIZMI USTVARJAJO MOST MED KOŽO IN PREBAVO

Bakterije v človeškem telesu so daleč bolj številčne od vseh celic človeškega telesa in večina jih prebiva v prebavnem sistemu. Ker so se te bakterije razvile skupaj z nami skozi čas, imajo ključno vlogo pri ohranjanju zdravja našega organizma in vsesplošnega dobrega počutja. Določene raziskave so celo označile celotno populacijo teh notranjih organizmov kot »pozabljen organ«. Večina bakterij ščiti in hrani naše telo, naše telo pa sočasno ščiti in hrani te bakterije. Ko govorimo o problematični koži, je mikroekosistem teh bakterij v našem telesu zelo pomemben faktor, ki pa se ga ne zavedamo.

Zakaj je prebava pomembna? Določene bakterije in kvasovke lahko nekontrolirano  nadvladajo naš prebavni sistem, kar privede do razdraženosti črevesja in poškodbe sluznic, ki prekrivajo površino črevesja. Kadar črevesna sluznica postane prepustna, strupi bakterij ali delčki hrane lahko povzročijo sistemska notranja vnetja, ki med drugim povzročajo tudi probleme na koži kot so: akne, dermatitisi, rdečice, ekcemi, seboreje …

Skozi ustrezno prehrano in izboljšanje prebavnega sistema, se pokažejo izboljšanja na koži, tako pri odraslih kot pri otrocih. Samo kreme in tretiranje kože od zunaj je začasna rešitev, v kolikor pa se lotimo obravnave kože celostno, odpravljamo tudi vzroke. Seveda so vzroki lahko še drugje: stres, okolje, hormonsko neravnovesje ... Prehrana in delovanje prebavnega sistema je osnova, ker v kolikor je prebavni sistem poškodovan, naše celice ne dobijo potrebnih hranil iz hrane in koža nam to pokaže na način, da je rdeča, pekoča, se lušči, srbi, pojavljajo  se akne, ter se koža tudi hitreje stara.

Več o problematični koži, odpravljanju vzrokov in še kaj ... se lahko najavite na brezplačno 50 - minutno konzultacijo na daljavo.

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Peske 5, 1236 Ljubljana, Osrednjeslovenska

Dodatna kontaktna okna

Status:
Podjetje ne posluje
Zaupanje vredno podjetje:
Da
Naziv:
Vzdrževanje plovil in druge storitve, Saša Medja s.p.
Davčna št.:
60149400
Naslov:
Peske 5, 1236 Trzin
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 2900 0005 2391 788 (odprt 4.7.2017, UNICREDIT BANKA SLOVENIJA d.d.)
Odgovorna oseba:
Saša Medja
Kontaktna oseba:
Saša Medja
Govorimo:
 SI
 EN
 De
 HR
 BA
 RS
Mobitel:
+386 (0)40 291 165
E-mail:
simone.godina@gmail.com
Certifikat
Naziv:
Vzdrževanje plovil in druge storitve, Saša Medja s.p.
Naslov:
Peske 5, 1236 Trzin

Socialno omrežje