Image
Image
7200
Zaupanja vredni
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/298/turisticna_ekoloska_kmetija_tolmin_druzina_boncina__1_-1652270599.png

TURISTIČNA EKOLOŠKA KMETIJA TOLMIN DRUŽINA BONČINA Priporočamo

Čadrg 8, 5220 Tolmin, Goriška

Galerija slik

Predstavitev

TURIZEM

APARTMAJI

Pri nas lahko preživite tudi lepe počitnice ali kakšen sproščujoč konec napornega delovnega tedna. Na kmetiji smo namreč uredili dva apartmaja, ki smo ju poimenovali “Mama Tina” in “Tata Stanko”. Kot izletniška kmetija vam lahko po predhodnem dogovoru postrežemo s kosilom, kakršnega pripravljamo v tolminskih hribih. Poleti lahko na kmetiji postrežemo 60, pozimi pa 25 gostov.

-Apartma “Mama Tina”
-Apartma “Tata Stanko”

KULINARIKA
 
Na naši kmetiji ponujamo tradicionalne stare jedi, značilne za tolminske hribe. Med njimi so jedi na žlico, ne smejo pa manjkati frika in štruklji. Če pa nimate časa za kosilo, vam postrežemo z našimi suhomesnatimi izdelki, albuminsko skuto in sirom tolminc. Vsa naša ponudba je ekološko pridelana.

-Tolminska frika
To je tradicionalna pastirska jed, ki je narejena iz krompirja in sira, zraven pa dodamo še polento.
-Narezek
Naši suhomesnati izdelki s sirom tolminc in namazi iz slane albuminske skute.
-Enolončnica
Pripravljamo različne vrste enolončnic kot so mineštra, jota in kaša, zraven pa vam postrežemo s svežim domačim kruhom.
-Štruklji
Naši štruklji so iz kvašenega testa, nadevani so z orehi, zabeljeni pa z ocvirki ali maslom. Na njih smo še posebej ponosni, saj jih pripravljamo po receptu naše stare mame.

SIRARSTVO
Pridelava avtohtonega sira “Sir Tolminc” in albuminske skute
 
Za preusmeritev v ekološko predelavo smo se odločili leta 1999. Dve leti kasneje smo prejeli certifikat “Ekološka kmetija”. Vse naše izdelke tržimo pod blagovno znamko za ekološko pridelano hrano “BIODAR”. Poleg sira “Sir Tolminc” ter sladke in slane  albuminske skute obiskovalcem naše kmetije nudimo tudi kokošja jajca, hruškovo žganje, sezonsko zelenjavo in orehe.

EKOLOŠKI IZDELKI
 
Glavna dejavnost na kmetiji je prireja mleka, ki ga nato v vaški sirarni predelamo v znani avtohtoni sir Tolminc in albuminsko skuto. S preusmeritvijo v ekološko predelavo smo začeli leta 1999. Dve leti kasneje smo prejeli certifikat “Ekološka kmetija”. Vse naše izdelke tržimo pod blagovno znamko za ekološko pridelano hrano “BIODAR”. Poleg sira in slane skute obiskovalcem naše kmetije nudimo tudi kokošja jajca, hruškovo žganje, sezonsko zelenjavo in orehe.
 
-Prodaja ekoloških izdelkov
-Doma
-Kmečka tržnica v Tolminu
-Ekološka tržnica v Ljubljani
-Ekološka tržnica v Novi Gorici
-Po raznih sejmih

DELO V SIRARNI

V skupni vaški sirarni že več kot 700 let predelujemo kravje mleko v avtohtoni sir tolminc in albuminsko skuto. V vaški sirarni sodelujemo tri ekološke kmetije, po načelih naših prednikov.

-Preizkušanje sirnega zrna
Preden sir poberemo iz kotla, preizkusimo če je sirno zrno dovolj suho.
-Pobiranje sira
S sirarskim prtom poberemo sir iz kotla.
-Pobiranje sira
Ko poberemo sir iz kotla, ga damo v modele.
-Stiskanje sira
Priprava sira na stiskanje.
-Stiskanje sira
Zlaganje sira preden ga postavimo pod prešo.
-Stiskanje sira
Kolesa sira med stiskanjem pod prešo.
-Obrezovanje sira
Najprej siru obrežemo robove, nanj napišemo datum izdelave, nato pa gre v slanico.-Zorenje sira
Sir skrbno negujemo in obračamo …
-Zorenje sira
Sir skrbno negujemo in obračamo …
-Zorenje sira
… kjer zori še najmanj dva meseca ali pa več let.

V Triglavskem narodnem parku, 700 metrov nad morjem,v naročju tolminskih hribov leži vasica Čadrg. Danes nas tu vztraja še 26 vaščanov. Tako kot naši predniki z ljubeznijo obdelujemo ta košček zemlje pod hribi.

Na devetindvajsetih hektarjih travnikov in pašnikov se ukvarjamo z ekološko živinorejo. V hlevu imamo 27 glav živine, od tega 15 krav molznic in 15 koz, ki skrbijo za to, da se pašniki ne zaraščajo. Glavna dejavnost na kmetiji je prireja mleka, ki ga nato v vaški sirarni predelamo v znani avtohtoni sir Tolminc in albuminsko skuto.

Poleg sira in sladke in slane skute obiskovalcem naše kmetije nudimo tudi hruškovo žganje, sezonsko zelenjavo in orehe. Pri nas pa lahko tudi preživite lepe počitnice ali kakšen sproščujoč konec napornega delovnega tedna. Na kmetiji smo namreč uredili 2 apartmaja in imamo registrirano dopolnilno dejavnost za turizem na kmetiji. Kot izletniška kmetija vam lahko po predhodnem dogovoru tudi postrežemo s kosilom, kakršnega pripravljamo v tolminskih hribih. Poleti lahko na kmetiji sprejmemo 60, pozimi pa 25 gostov.

 S preusmeritvijo v ekološko predelavo smo začeli leta 1999. Dve leti kasneje smo prejeli certifikat »Ekološka kmetija«. Vse naše izdelke tržimo pod blagovno znamko za ekološko pridelano hrano »BIODAR«.

In s čim si lahko v Čadrgu krajšate čas? Za vse, ki vas zanima delo na kmetiji, se bo zanesljivo našlo kakšno opravilo. Pomagali vam bomo pri odločitvi glede izbire. Ljubitelji sprehajalnih ali pohodniških poti, manjših ali večjih planinskih podvigov, gorski kolesarji pa bodo lahko izbirali med zanimivimi potmi.

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Poslovna oblika:
ALJOŠA BONČINA - DOPOLNILNA DEJAVNOST NA KMETIJI
Davčna št.:
73175536
Naslov:
Čadrg 8, 5220 Tolmin
Občina:
Tolmin
Odgovorna oseba:
Aljoša Bončina
Kontaktna oseba:
Aljoša Bončina
Govorimo:
 SI
 EN
 IT
 HR
 BA
 RS
 UK
Mobitel:
+386 (0)31 709001
E-mail:
marija.cadrg@gmail.com
Certifikat
Naslov:
Čadrg 8, 5220 Tolmin

Kontaktne osebe

mobilni telefon – Aljoša
mobilni telefon – Aljoša
mobilni telefon – Marija
mobilni telefon – Marija