Image
Image
8156
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew60321.jpg

TURISTIČNA KMETIJA BIRSA, DOBRAVLJE

Brje 18A, Dobravlje , , Goriška

Galerija slik

Predstavitev

Turistična kmetija Birsa ima bogato tradicijo, o tem priča tudi dejstvo, da je gospodar Oskar leta 1988 zaoral ledino v tovrstni dejavnosti na zgornjem Vipavskem. Od takrat dalje je znano, da je pri Birsovih lepo: okusna hrana, odlična domača kapljica, prijazni gostitelji, prijetna atraktivna okolica in udobne postelje v njihovih sobah ter apartmajih. Turistična kmetija Birsa leži prav na južnem koncu Brij. Čudovita neokrnjena narava vas bo očarala in povabila na sprehod. Nad Turistično kmetijo Birsa se dviga grič Sv. Martin, prav na vrhu je cerkvica,posvečena vinskemu zavetniku. Do tja vodi prijetna pešpot skozi vinograde in gozdičke.

Na domačiji Birsovih lahko postrežejo 130 gostom hkrati. Še posebno vešči so v pripravljanju posebnih dogodkov za zaključene skupine. Priskrbeli vam bodo vse, kar je potrebno za dobro zabavo. Gostoljubnost vam bo gospodar Oskar izkazal tudi v kleti, kjer lahko degustirate najboljše, kar premore.

Nepozabna poroka


Si želite posebno poroko?

Za vas lahko organiziramo nepozabno poroko v naši vinski kleti.

Poskrbeli bomo za:
  • matičarja
  • živo plesno glasbo
  • odlično domačo hrano in vrhunska hišna vina
  • veliko dobre volje in prijaznosti
  • udobna prenočišča za mladoporočence in goste
Prepustite nam organizacijo vašega najlepšega dne!

PRIMORSKA KUHINJA

Dobro vino ob dobri hrani...

Pri Birsovih vas bodo lepo postregli. Že od nekdaj slovijo po odlični, doma pridelani hrani. Za predjed vam bodo ponudili domače sušene mesnine ter kruh, ki zasluži posebno poglavje. Pridne gospodinje namreč vanj mešajo orehe, ocvirke in druge fine dodatke. Odlično znajo pripraviti tudi raznovrstne priloge, kot so skutni in špinačni štruklji, zelenjavne pite in še marsikaj.
K prilogam pa vam bodo ponudili pečene domače pujske, zajce, jagenjčke…

Seveda vam bodo postregli tudi s tradicionalnimi vipavskimi jedmi, kot je na primer jota ali pa kakšna fina zelenjavna mineštra. Zelo priljubljen med gosti je tris, ki ga pri Birsovih pripravljajo s skutnimi štruklji z belo pršutovo omako, njoki z gobovo omako ter rezanci z mesno omako. Za sladek konec obeda pa kuhani štruklji in štrudlji s sezonskim sadjem.

Za povrh pa merica žganja: morda bi želeli poizkusiti pravi domač tropinovec, ali pa kaj slajšega – figovo, višnjevo žganje…

Predjedi

žolca, goveja juha, jota, njoki (z gobami,pršutom, smetanovo, mesno omako, beluši), rezanci, tris

Glavne jedi

jagnje, odojek, svinjska ribica v testurostbif (z gobami na žaru), svinjska prata (na žaru,panirano), zajček, kozliček,mesna rulada s pršutom in sirom

Priloge

pražen krompir,  pomfri, krompirjevi ocvrtki, hren, špinača, zelje, korenček, skutni štruklji, špinačni štruklji, pita iz bučk, pita iz pora, surova mešana solata

Sladice

potica, orehovi štruklji, jabolčni zavitek, kremne rezine

Za popotnico

nudijo suhomesnate izdelke, vino in žganje.

VINSKA KLET

Iz zemlje gre v trte…

Že bežen pogled po dolini popotniku pove, da je tu doma vinska trta. Skozi Vipavsko dolino, tudi mimo domačije Birsa, pelje Vipavska vinska cesta.

Na Turistični kmetiji Birsa vam bodo ponudili slastno domačo kapljico. Gospodar Oskar obdeluje 5hektarov vinogradov in z veliko ljubezni neguje 16 tisoč trt na sončnih pobočjih brejskih gričev.  

Rdeča vina

- modri pinot
- cabernet sauvignon
- barbera
- merlot

Bela vina

- rebula
- laški rizling
- sivi pinot
- malvazija

Odprta vina

- Birsa

SOBE IN APARTMAJI

Dobrodošli na počitnicah na Vipavskem!

Postelje vam bodo ponudili pri Birsovih. Kmetija ima dve dvoposteljni sobi, apartma za šest oseb, dva apartmaja za štiri osebe ter dva apartmaja za dve osebi. Lahko se odločite zgolj za spanje, za zajtrk, za polpenzion ali pa za polni penzion. Nočitve so na kmetiji na voljo skozi vse leto, tako kot je sezona počitnikovanj na Vipavskem raztegnjena skozi vse štiri letne čase.

Sobe so udobne, apartmaji vsebujejo vse za prijetno bivanje, tako za odrasle, kot tudi za najmlajše popotnike in počitnikarje. Dobrodošli tudi vaši hišni ljubljenčki.

Najbližja okolica kmetije nudi dovolj možnosti za prijetno in koristno izrabljanje prostega časa, nekoliko širše pa
vas vabijo dolina, griči in planote na raziskovanja dediščine, na odkrivanja zakladov narave, na potepanja...

Cenik

- Sobe: nočitev z zajtrkom 25,00 €
- Sobe: polpenzion 31,00 €
- Apartma za 2 osebi: 50,00 €
- Apartma za 4 osebe: 100,00 €
- doplačilo za zajtrk: 4,00 €
- doplačilo za polpenzion: 10,00 €

Kapacitete:

2 dvoposteljni sobi, skupna kopalnica
1 dvoposteljni apartma
1 apartma za 4 osebe + 1 dvoposteljno ležišče

Opis:

Apartma 2 (za 2 osebi):

- kuhinja s hladilnikom, štedilnik s pečico, posoda za kuhanje
- jedilnica
- spalnica
- kopalnica s tušem

Apartma 4 (za 6 oseb):

- moderno opremljen apartma
- kuhinja s hladilnikom, štedilnik s pečico, posoda za kuhanje
- jedilnica
- dnevna soba
- 2 spalnici
- WC
- kopalnica z jakuzijem

Aktivnosti:

- doživetja na kmetiji
- izleti
- kolesarjenje
- pohodništvo
- jahanje
- nordijska hoja

DOŽIVETJA NA KMETIJI

Najbolj veselo je jeseni s prijatelji med trtami

Trgatev je pomemben čas v delovnem letu vipavskega vinogradnika. To je čas trdega dela, pa tudi čas veselja - zadnje opravilo v vinogradu je zaključeno. Trte bodo tja do pomladi počivale, sladek grozdni sok pa začenja novo življenje.

Grozdi v sode...

Na domačiji Birsvih imajo lepo kamnito in obokano vinsko klet, ki jo ob sodobnih tehnoloških napravah in posodju krasijo leseni sodi. V hramu gospodar Oskar doneguje mošt, ki za martinovo postane vino. Ob tradicionalnih vipavskih vinih - mešano belo in rdeče - boste v hramu odkrivali tudi odlična sortna vina: chardonnay, sauvignon, rebula, merlot, barbera...

Vina na kmetiji tudi stekleničijo, tako si za popotnico domov lahko odnesete buteljko in ko jo boste odprli, se vam bo skozi okus prikazala dežela Vipavska.

In, ko vas bo Oskar povabil v klet, ne pozabite pogledati pod strop - tam se sušijo slastne, doma pridelane dobrote - pršuti, salame, klobase, vratovine, pancete... Brez skrbi, ob kozarcu odličnega vipavskega vinatudi vam pripade pokušina tistega nad sodi.

Aktivnosti

Če ste vešči jahanja ali pa zgolj ljubitelji konj in bi se želeli naučiti nekaj osnovnih elementov tega elegantnega športa, potem ste vabljeni k Birsovim sosedom – oče Oton je obe hčeri navdušil nad svojim konjičkom – konjerejo. Kristina je inštruktorica jahanja, Barbara pa tekmuje v skakanju čez ovire.

Živali na kmetiji

V okolici kmetije se bojo še posebno najmlajši razveselili prijaznih domačih živalih, ki se pasejo na travnikih okoli kmetije.

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Kmečki turizem Birsa, Oskar Birsa s.p.
Davčna št.:
41563867
Mobitel:
+386(0)31 742 437
Telefon:
+386(0)5 3688113
E-mail:
info@kmetijabirsa.com
Faks:
+386(0)5 3688114
Certifikat