Image
Image
7109
Zaupanja vredni
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/277/logo_breg-1655972806.png

ALLOGGIO AZIENDA AGRICOLA BREG - GOLO BRDO - BRDA - TURISTIČNA KMETIJA BREG SLOVENIA Priporočamo

Breg pri Golem Brdu 3, 5212 Dobrovo, Goriška
Zaprto

Galerija slik

Predstavitev

Benvenuti nel agriturismo Breg!

Benvenuti nella nostra azienda agrituristica Breg vincitore del 1″ premio 2005 “kmečki glas” quale migliore agriturismo della Slovenia.  Oltre ai cibi prelibati ed alla simpatica ospitalita,  l’azienda agrituristica offre al visitatore uno stupendo panorama dei dintorni che conservano intatta la loro naturale bellezza.

La nostra fattoria, che si trova su un colle sopra il fiume Iudrio, è stata restaurata in pieno stile collinare con i dettagli di una vecchia e tipica casa padronale del Collio. Nelle sue vicinanze abbiamo allestito un ricco giardino con fiori, piante e alberi da frutto.

Piatti di stagione:

MARZO E APRILE  Erbe selvatiche e germogli
MAGGIO E GIUGNO – 
Piatti con le ciliegie
LUGLIO E AGOSTO – P
iatti a base di lavanda
SETTEMBRE E OTTOBRE – Piatti con la zuca
NOVEMBRE E DICEMBRE – Piatti con le castagne e funghi

Verrete viziati con antiche e tipiche ricette della cucina collinare e friulana a base di erbe.
Vi offriremo prodotti fatti in casa come gli gnocchi, la carne, le verdure, il pane, il vino, le marmelate e il miele.

Turistična kmetija Breg
Novost – Južna pod oljko

Žvrgolenje med oljčnimi drevesi skritih igrivih ptic, božajoči žarki sonca, neskončnost trenutka sprostitve objet z briško naravo in okusi…….. Vse to vam z JUŽNO POD OLJKO postrežemo na tiristični kmetiji Breg. Doživite lahko romantičen trenutek v dvoje, igrivi družinski popoldan, posebno srečanje med prijatelji….. JUŽNA POD OLJKO vas bo očarala s preprosto in izvirno domačnostjo. 

Iz jedilnika z lokalnimi sezonskimi briškimi pridelki, si preprosto izberete vaše najljubše. Omamni okusi, odejica, prtički, pa tudi ves pribor v sožitju z naravo, vas bodo pričakali v posebej za vas pripravljeni košari, s katero se boste sprehodili po poti, kjer vas iz vrbovih vejic spleteni srčki pospremili mimo sivkinega polja do oljčnika s prekrasnim pogledom na dolino Idrije.
Privoščite si sproščujoče in gastronomsko razvajajoče urice v Briškem oljčniku.

Naužijte se miru, slikovite barvitosti in lepot skrajnega koščka Goriških Brd, ki se kot nekakšen klin zajeda v širno Furlansko ravan!

Na gričku, ki se dviga nad reko Idrijo, stoji naša kmetija. Obnovili smo jo v slogu in z detajli tipične stare briške hiše, okoli nje zasadili cvetje, zelenje in sadje ter jo opremili s teraso, od koder se pogled razpne od slikovite briško-furlanske pokrajine z vinogradi, v katerih uspeva avtohtona sorta schioppettino (poklca), do Vidma (Udine) in se z doline reke Idrije dvigne na Dolomite in Kanin. In če stopite samo korak više, zagledate v daljavi srebrn trak Jadranskega morja pri Gradežu. V kletne prostore smo položili kamnita tla in ognjišče, in v njih se boste ob pečenju kostanja in degustaciji vina in medu počutili kot doma.

Gojimo sivko in delamo sivkine produkte, kot so eterično olje, hidrolate, balzam za ustnice in vam sestavimo sivkin jedilnik.

Razvajali vas bomo s starimi recepti tipične briške in furlanske kuhinje z veliko zelišči, vam ponudili doma pridelano zelenjavo, meso in vino, domače marmelade, med, testenine in kruh. Naša posebnost so ješprenjeve jedi z zelenjavo, sezonske mineštre, frtalje, furlanski friko, njoki, nadevani z aromatičnimi zelišči in sadjem, nonin toč s pršutom in belo polento, lazanja (pastičo) s sezonsko zelenjavo in sezonske kostanjeve in bučne jedi. Jeseni vam bomo postregli s kostanjevo mineštro z jurčki, gobe pa bomo nabrali kar pod kostanji okrog hiše. Posladkali se boste s slastnimi štruklji in sadnimi sladicami ter pokušali razne sire, ki vam jih bomo ponudili z domačim medom (cvetličnim, akacijevim, kostanjevim in lipovim).

Kulinarične dobrote boste lahko poplaknili z doma pridelanimi vini, ki jim klima in lega omogočata popoln okus. Ponudili vam bomo domača odprta vina, med črnimi merlot, med belimi tipično briško mešano (rebula, malvazija in sauvignonasse, pa tudi stekleničena vina znanih briških vinarjev (med njimi schioppettino z druge strani meje).

V sezoni se boste lahko odžejali z domačim bezgovim sokom in odličnim jabolčnim sokom iz Nadiške doline. In če vas bo zamikalo sočno briško sadje in oljčno olje, ga boste pri nas lahko tudi kupili.

Pospremili vas bomo do hišk za goste, ki so od kmetije oddaljene dobrih petsto metrov. Makadamska pot vas bo vodila med vinogradi in oljčniki mimo dvesto let starega mogočnega Joščevega hrasta.

Dve stari kmečki poslopji smo preuredili v lični hiški, sobe v njih pa poimenovali po tipičnem briškem sadju in plodu, češnji, grozdju, kostanju, jabolku in jagodi.
Zjutraj vas bo zbudilo meketanje koz, ki se pasejo pod hiškama, poleti pa vas bo uspavalo oglašanje čričkov v toplih nočeh. V vse sobe smo namestili peči na drva, opremo pa ročno poslikali v nežnih barvnih tonih.

V eni od hišk smo uredili skupno kuhinjo, ki smo jo imenovali marelica. V njej lahko ob prijetnem druženju posedi deset do dvanajst ljudi. Kuhinjo smo opremili s kuhalnikom, hladilnikom, vso posodo, televizorjem in, da vas pozimi ne bo zeblo, tudi s pečjo na drva.

Simbol lepote in miru

Privoščite si sprehod skozi naš nasad sivke,rastline, ki očara s svojim vonjem, barvo in izjemnimi lastnostmi. Njen vonj pomirja um in nas popelje daleč na sredozemske obale, njeno cvetje privablja metulje in čebele, zdravi in neguje, ob njem se oko spočije in vzradosti.
V poletnih mesecih vam bomo postregli z jedmi s sivko (staran sir s sivko in cvetlični med aromatiziran s cvetovi sivke, frtalja s sivko in meto, rezanci z bučkami, mandlji in sivko, piščančja prsa v beli omaki in sivkinimi cvetovi, razne sladice in med njimi tudi sivkine ledene rezine), pripravili pa smo vam tudi uporabne izdelkeiz te izjemne rastline, za katero že od nekdaj velja, da prinaša spokoj, ljubezen in čistost. Poleg sivke smo aktivni tudi na področju drugih zelišč, saj uspešno sodelujemo tudi s Hišo zelišč.Vabljeni!

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Breg pri Golem Brdu 3, 5212 Dobrovo, Goriška

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Slovenska odličnost:
 Da
Naziv:
Turistična kmetija z nastanitvijo Breg - Peresin Mirela, nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji
Davčna št.:
65344146
Naslov:
Breg pri Golem Brdu 3, 5212 Dobrovo v Brdih
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 0447 1011 2531 491 (odprt 5.9.2002, NOVA KBM d.d.)
Odgovorna oseba:
Mirela Peresin
Kontaktna oseba:
Mirela Peresin
Govorimo:
 SI
 EN
 De
 HR
 BA
 RS
Mobitel:
0039 333 3213497 Mirela
Mobitel:
+386 (0)41 950 459 Adrijana
Telefon:
+386 (0)5 3042555
Certifikat
Slovenska odličnost:
 Da
Naziv:
Turistična kmetija z nastanitvijo Breg - Peresin Mirela, nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji
Naslov:
Breg pri Golem Brdu 3, 5212 Dobrovo v Brdih

Kontaktne osebe

Socialno omrežje

Odpiralni čas
GMT +01:00
Ponedeljek
Zaprto
Torek
Zaprto
Sreda
Zaprto
Četrtek
Zaprto
Petek
18:00 - 21:00
Sobota
12:00 - 15:00
18:00 - 21:00
Nedelja
12:00 - 15:00
18:00 - 21:00
med tednom: po naročilu